Väderprognos för 5 dagar

måndag 13 juni 2011

Godmorgon…

 

tired

 

…jag kan inte sova. Det blev lite konstigt med sömnen flera nätter i rad. Flera veckor, faktiskt om jag tänker efter. Igår sov jag lite på dagen inte mindre än 2 gånger. Första gången vid ½ 10 då maken var och hjälpte en granne, sedan en några timmar till på eftermiddan. Definitivt inte bra! Det är så lätt att vända på dygnet om jag inte aktar mig.

Kroppen tycks tro att jag sover “middag” på natten också. Jag har vänt på dygnet en gång förut för länge sedan.

Jag har alltid varit morgonpigg och kvällstrött. Då gjorde jag som igår! Vaknade vid 3-tiden, var uppe till kanske 9 snåret och sov ett par timmar. Sedan var jag uppe 4-5 timmar och sov 2-3 timmar till, på eftermiddan. Ändå var jag nästan svimfärdig vid 9-10 tiden på kvällen.

Och det är klart att om jag går och lägger mig tidigt, hinner jag sova ganska många timmar, tills klockan är 3-4 på morgonen. Jag vill definitivt inte hamna där igen.

Idag måste jag nog sova nån timme till, men absolut inte flera gånger. Bara en gång och endast någon timme.

Sedan kommer det svåraste, att hålla mig vaken längre på kvällen! Jag har bestämt att se någon film eller serie i kväll, inte bara lyssna på bok. Det är så enkelt att ta med mig ljudboken till sängen, jag kan ju lika gärna ligga och lyssna = jag somnar.

Visserligen kan jag se på film i sängen också, men det är stor skillnad på att se film på en 32 tum stor TV mot en liten bärbar DVD-spelare.

Jag har hållit mina medicintider strikt i alla fall. Jag äter piller mot högt blodtryck 2 gånger om dagen och de bör tas regelbundet var 12:te timme. Medicinen för min diabetes tar jag på lite andra tider, förutom den på morgonen, tar jag en vid lunch och en vid 4 på eftermiddagen. Att äta regelbundet är viktigt när man har diabetes. Liksom med motion. Jag har skött mig bra och minskat på den medicineringen under åren som har gått sedan den upptäcktes och jag tänker inte slarva med det. Det är lika viktigt med sömnen också. Jag får definitivt försöka skärpa till mig och sova ordentligt på nätterna igen. Jag vet inte varför jag är inne i en ny period med sömnlöshet. Jag kunde fixa det förut utan läkemedel och det tänker jag göra nu med! Jag har bara ätit sömnmedel en gång i mitt liv, för jätte länge sedan. Innan jag träffade maken. Jag tål dem inte. Av en vanlig mild dos sov jag runt 14-16 timmar i sträck och kände mig drogad i flera dygn efteråt. Det tänker jag aldrig göra om.

Nu ska jag i alla fall sova en stund till. Jag har satt klockan på väckning till 9, förhoppningsvis vaknar jag av mig själv tidigare. Längre än så tänker jag absolut inte sova och sedan vara vaken hela dagen. Jag ska försöka få ordning på mina sovtider!

 

Ha en trevlig dag, fast det är måndag Ler!

 

23z /Julia

3 kommentarer:

 1. Oj, så jag känner igen mig i din beskrivning! När jag inte mår bra hamnar jag i ett slags cykel om 4 timmar sömn, 4 timmar vaken tid... jag försöker verkligen hålla en vettig dygnsrytm med att gå upp kl. 8 på morgonen och krypa i säng kl. 21 på kvällen, men jag är alltid jättetrött på eftermiddagen och frestas sova ett par timmar. Precis som du äter jag också mediciner som skall tas med regelbundenhet; diabetesmedicin (två sorter), smärttabletter, blodtrycksmedicin m.m. Samt skall hålla regelbundna måltider (helst 6 ggr/dag varav 2-3 mellanmål) - puh! Inte lätt att leva så inrutat, men man måste ju för att inte bli ännu sjukare...

  Tänker på dig och håller tummarna för att du hittar ett system för sömn, mat och mediciner som passar dig!

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas matte.

  SvaraRadera
 2. Visst är det lätt att vända på dygnet men när matte gör det så är hon uppe länge och sover länge och det är nog lite bättre än ditt sovande några timmar åt gången.
  Kämpa på för vi vet att du fixar det men det kan vara jobbigt nu ikväll!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 3. Det är inte så lätt med sömnen när det är så här varm och ljust. Klokt att försöka rätta till det så fort som möjligt. Nosbuff

  SvaraRadera