Väderprognos för 5 dagar

tisdag 14 juni 2011

Godmorgon mulna tisdag…

 

0119

 

…först en sömn-rapport!

Jag var duktig igår. Jag somnade så fort jag kom i säng igår morse vid kvart i sex och vaknade av mig själv strax före 8. Jag hade satt klockan på ringning för säkerhets skull på 9, men den behövdes inte.

Jag ringde F-kassan och blev på mycket gott humör efter samtalet, se gårdagens inlägg.

Jag lyckades att vara vaken under hela dagen, trots att jag fick anstränga mig framåt 4-5 på eftermiddan, men jag stod emot. När klockan blev 8 på kvällen insåg jag att jag måste lägga mig. Det tar ju en stund för mig att komma i säng, men vid 9 låg jag. Jag somnade snabbt och sov i ett sträck enda till 6 imorse = 9 timmar.

Jag känner mig utsövd och pigg, trots att jag är lite stel på morgonen när jag sover så länge. Det går ju över med lite morgongymnastik. Mycket beror säkert på att det är svalare. Jag sover bäst när det är runt 18 grader i sovrummet. Lite svårt utan AC, när det är 30 grader varmt ute!

Planen för idag är att jag vilar efter lunch nån timme, max 2 i alla fall och lägger mig vid 9-½10. Jag får se om jag kan hålla det, men jag tror det.

 

Det är växlande molnighet och lite blåsigt ute, temperaturen ligger på 12,9 grader. Det finns en del rätt så gråa moln på himlen lite längre bort. Undrar om de ger något regn.

Smulan och Amanda ligger och myser i men säng, jag hann släta till sängkläderna innan de brädde ut sig. Nån finare bäddning blir det ju inte, slätar till sängkläderna bara och om jag hinner före jamisarna, lägger jag på en filt. Amanda älskar att ligga under filt eller täcke. Man får känna lite försiktigt på bulorna, för det kan ju vara en sovande “Amanda-bula” under.

Jag har visat flera bilder på Amanda-bulor i min gamla blogg, men visst kan jag visa en här med!

En snygg Amanda-bula precis under “Wikki”-katten på filten.

100_0722

Nu har mitt thé dragit färdigt, dags att stoppa 2 brödskivor i rosten och fundera ut vad jag vill ha på dem. Ett av dagens flera beslut.

 

15 /Julia

4 kommentarer:

 1. Låter härligt att sova såå länge :)
  Jag gillar också att ligga under täckena i sängen. Som tur är så har jag inte blivit krossad ännu av matte eller husse ;-)

  SvaraRadera
 2. Skönt med lite svalare väder, lättare att sova då. Ha en skön dag. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Duktigt av dig att hålla dig vaken. Själv brukar jag oftast "trilla dit" och somna. Visst kollar man lite extra om man hittar en bula i sängen eller under soffpläden. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Bra att du klarade av att vara uppe och det andra är ju normalt att lägga sig vid 9.
  Fast det är svårt att vara vaken när ögonen bara vill sova.
  Vi har nog haft samma väder idag verkar det som men man piggnar till lite när det inte är för varmt.

  Kramizar & vovisar

  SvaraRadera