Väderprognos för 5 dagar

onsdag 22 juni 2011

God kväll vänner!

 

126

 

Hela dagen har gått med mörka moln och en hel del muller. Jag vågar ju inte vara ute på nätet när det är risk för åska.

Vår dag har gått med korsordslösning och en bra bok att lyssna på.

Idag har turen kommit till Björn Hellberg’s Den Vita Döden en mordhistoria i tennisvärlden. Han är ju en tennis orakel och historien var späckad med tennisfakta. Han kan verkligen tennis på sina 5 fingrar. Vi gillade honom som domare i SVTs På Spåret.

Boken räckte hela dagen, lagom underhållande, men det visste vi redan. Vi har hört några böcker till av honom. Bland annat Den Enfaldige Mördaren.

En massa bus med Smulan och Amanda hanns med också.

Nu har de värsta molnen dragit förbi. Imorgon kommer maken och i helgen firar vi midsommar, precis som alla andra.

Synd att ljuset vänder och det blir lite mörkare igen dag för dag snart igen.

Det klipptes gräs och väsnades nästan hela dagen, det görs fint till midsommarafton. De välte midsommarstången som ska kläs på fredag förmiddag.

Vi har sparat en hel del prästkragar på tomtkanten som vi har sått och donerat en del av dem till stången, som varje midsommar. Alla de som plockar blommor, vet var och hur mycket de får ta. Ingen har missbrukat förtroendet på senaste 15 åren.

De första åren var blomplockarna som en gräshoppssvärm och plockade allt, tills jag och mamma röt till och sa att visst får de ta dem som växer på allmänningen och på gräsmattan runt granen, men de som växer i rabatterna vill vi gärna behålla. Detta respekteras. När jag kunde, plockade jag dem själv, men nu har några andra fått lov att plocka hos oss.

Det krävs en hel del blommor även om stången inte är speciellt stor och hög.

Stämningen brukar vara ganska beroende på vädret. Mera högljutt om det är varmt, tystare om det regnar. Många firar på annat håll också. Det blir lite musik, sång och dans runt stången vid 13 tiden för barn i alla åldrar.

Vi får se hur det blir i år med firandet. Vi har i alla fall aldrig haft besök av den blåvita bilen någon gång. Inget bråk eller otrevligheter. Hoppas att det får vara lika fint nu med.

Nu ska jag börja göra mig i ordning för att komma i säng.

0126 /Julia

3 kommentarer:

 1. Du menar inte att de plockade blommorna i rabatterna, vad oförskämt!
  Mysigt med midsommar men man vet ju aldrig hur vädret blir men det är ju lite "lugnande" när det regnar, säger matte. Skönt att ni slipper den blå/vita komma tjutande.

  Kramizar & vovisar

  SvaraRadera
 2. Vädret är ett kapitel för sig just nu, visst är det bra med regn och det behövdes men nu tar vi gärna lite sol igen! Kul med bus, det gillar ju vi också! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Här har faktiskt solen lyst en hel del idag på dagen :)
  Jag har åkt bil med matte nu ikväll en sväng vi hamnade vid en sjö mitt ute i skogen :)

  SvaraRadera