Väderprognos för 5 dagar

lördag 11 juni 2011

Godmorgon soliga, varma lördag!

 

 

67

 

Först lite om gårdagen.

Maken kom som vanligt vid ½6. Med sig hade han en kulig sak som vi har pratat om några gånger.

En laptopstöd eller bricka att ha i knäet när jag har med mig min pytte dator i sängen. Inte för att jag använder den så ofta, men bra om och när jag gör det. Han hittade den här modellen

38-3752_3

 

Obs! Bilden är lånad från nätet.

på “Gubbdagis”. Den har 2 kylande fläktar som fungerar via en USB kabel som kopplas till datorn. Jag var inte sen med att prova den!

Min vanliga laptop på bordet testade jag den på först. Med den ser det ut som på bilden ungefär, men med min lilla kommer det att finnas gott om plats runt om. Den har små gummipiggar som är flyttbara allt eftersom datorns storlek. Ytan är behandlad, så datorn inte ska glida på den och med piggarna på rätt plats står datorn säkert. Jag får testa i sängen nån gång när jag är ensam i nästa vecka.

Jag var lite rädd för att fläkten skulle låta, men den brusar bara lite tyst, den stör inte alls.

 

Vi passade på att njuta av:

Kommissarie Barnaby’s sista äventyr

morden_i_midsomer_81_expressen

Där han drar sig tillbaka och överlämnar ansvaret till sin kusin. Den nya kommissarien med samma efternamn.

Vi kommer att sakna John Nettles i rollen som den lugna och kunniga polisen i Midsomer. Vi får avvakta och se hur den nya sköter sina uppgifter, när det dyker upp nyinspelade avsnitt så småningom. Hoppas att resten av gänget får spela sina roller vidare.

 

När den lite egensinnige kommissarie Morse, (spelad av John Thaw) försvann och ersattes av Lewis (spelad av Kevin Whatley) blev det inte riktigt samma sak och de döpte om serien till just Lewis. En underhållande serie också, men visst saknas Morse!

En serie som vi är sugna på att få se igen är Bergerac med en ung John Nettles. Den utspelar sig i Jersey. Jag minns serien från 80-talet. Men den serien får vänta tills vi får pengar över, som inte behövs till annat. Kanske när skatteåterbäringen kommer.

 

Det har varit varmt inatt. Skillnaden känns när vi är 2 vuxna i vår lilla sovrum, trots nätfönstret.  Så det första jag gjorde i morse var att öppna mot verandan för att få ner temperaturen lite grann inomhus. Termometern visade 17,1 grader vid ½7, men nu har den stigit till 24,5. Det är kvavt, men det är inga mörka moln på himlen än. Vi lär väl få se om Åskar kommer och hälsar på, som det spåddes i väderrapporterna.

Vi har ätit frukost, vår vanliga, thé och rostad bröd med vald pålägg. Jag sitter och fnular lite med mina spel på fejjan och maken jordbrukar i trädgården. Ansar lite runt buskar och träd. Han försöker också att hitta våra jordgubbsplantor bland ogräset. Hoppas att han hittar några, för jordgubbar är gott! Våra brukar mogna i början – mitten av juli först, inte är plantorna många, men goda blir dom!

 

Ha en riktig trevlig lördag!

 

38_large /Julia

4 kommentarer:

 1. Det är bra med ett sånt laptopstöd, matte har ett men inte likadant som ditt men hon har det på skrivbordet så hon får lite lutning på datorn.
  Hoppas några jordgubbar är mogna för det är så gott med nyplockade gubbar.
  Vi har också soligt och skönt väder, inte så jättevarmt än men det blir kanske, pust.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 2. Matte har också ett sånt där stöd, jättebra tycker hon när hon har datorn i knäet. Visst är det härligt med värmen även om det nästan är lite för mycket. Ha en skön dag. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Hörde att man kan till och med kan bränna sig om man har laptoppen i knäet. Så ett stöd är ingen dum ide. :)

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Mjam vilken bra kudde det där verkar vara ! Jam har varit ensam hemma nu ett par dagar och passat på att busa som bare den ;-) Nu väntar jag bara på att matte o husse ska komma hem och gooosa mig !!! Trevlig söndag på er !!!

  SvaraRadera