Väderprognos för 5 dagar

fredag 31 oktober 2014

En frostig morgon med några minusgrader!

 

halloween080

Vi är framme vid oktobers sista dag och ännu en “helg”, som vi har fått från USA (fast ursprunget är från Irland och delvis Skottland, se och läs länken). Halloween med bus eller godis till alla ungars och handelns förtjusning. Undrar hur mycket pengar folk lägger på en massa trams ála USA och glömmer bort vad helgen egentligen handlar om.

halloline01

Alla Helgons Dag som alltid infaller den 1 november, medan Allhelgonadagen som vi har firat länge, är den lördag som infaller mellan 31 oktober och 6 november sedan 1953. Ni får mer information från Wikipedia om ni klickar på länkarna.

hall49

Troligen är många iväg och smyckar sina nära å käras sista viloplats, kanske tänder ljus till deras minne denna helg. Som barn bodde jag 4 trappor upp i ett gammalt hus i Solna, vid Haga Norra med strålande utsikt över kyrkogården. Utsikten var alltid bedårande över kyrkogården vid helger då det tändes många ljus. Allhelgona, Advent och Jul. Speciellt vackert var det med alla tända ljus på gravarna när snön hade kommit. Jag satt ofta i burspråket med en bok och såg ut över härligheten varje gång jag vände blad i boken.

bladlinje

Vi har inga planer för dagen, annat än det vanliga. Jag dammade igår och Amanda får jaga sopborsten om en liten stund. Sen är det helgfint hos oss. På eftermiddan kommer jag göra en pizza deg i brödmaskinen. Maken vill ha pizza ikväll. Tomatsås, min egen, finns i frysen. Annars får han köpa det han vill ha på den. Jag har dåligt med pålägg och bara tomatsås, tunt skivat lök och ost känns lite magert. Lite mer vill jag allt ha under osten. Gärna lite god mozzarella också. Nåja, han har haft tid att fundera lite på hur pizzan ska smaka denna gång sen igår.

Vi önskar alla vänner en fin fredag!

helloween-pumpking-upgraded01 /Julia

13 kommentarer:

 1. Vi bryr oss inte heller om Halloween - även om vi skojar till lite om det i dagens inlägg :-)
  Så vackert det måste ha varit med alla ljusen på kyrkogården i Solna. Tycker att vår gamla Allhelgonahelg har betydligt mer att ge än Halloween <3
  Önskar er alla en riktigt fin och stämningsfull helg!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 2. Så mycket fina bilder! Visst är det vackert med alla ljus! Hoppas ni får en mysig kväll! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Levande ljus är vackert, men man måste vara försiktig med dem :)

   Radera
 3. Visst är det vackert med alla levande ljuse på kyrkogårdarna en sån här helg. Kanske känner vi av våra bortgångna kära lite extra. Det kan också mana till lite eftertanke, nämligen att man ska ta hand om varandra så länge man har varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut!
   Man måste inse att det kanske inte kommer "nån dag" i framtiden :) Det finns ingen "nån dag" i min almanacka. Den har bara måndag till söndag.

   Radera
 4. Inget halloween hos oss för det är verkligen en sak matte ogillar då vi redan har vår helg med annat då. Men handeln får nog sålt en massa.
  Gott med pizza!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är det vackert på kyrkogårdarna nu. Vi åker alltid sent, sent på kvällen när de flesta varit där, just för att få se hur vackert det är med så mycket tända ljus.
  Hemlagad pizza är allt som oftast godare än köppizza :D Mums

  SvaraRadera
 6. Här firar vi inte heller Halloween.
  Fast matte har köpt människo gottis och jag har en bacon kostym på mig i dagens blogginlägg :)
  Lät gott med hemmagjord Pizza säger matte !
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tror att din matte har massor med kattgottis tll dig också. Du ÄR söt i din lite märkliga kostym.

   Radera
 7. Nej inget halloween här hellet. Vi har ju påsken med kärringar och godis
  Brukar köpa en s.k rosett m kotte o ha en lykta på kyrkogården. Mys och må
  Gunilla .

  SvaraRadera