Väderprognos för 5 dagar

måndag 27 oktober 2014

Måndag och sol i ca 10 minuter!

 

CA2FCT2Z

Jo, det är sant att Sol sken tills jag hann dra ner rullgardinen mot verandan. Solen är så låg på himlen att den skiner in genom verandafönstret från höst till vår en stund på förmiddagen. Idag var det bara att hissa upp gardinen igen efter en kvart. Jag borde aldrig ha dragit ner den, för den skulle kanske ha fortsatt med att sprida sina strålar på oss om jag inte hade dragit ner. Nåja, det är varmt ute i alla fall, 13,9 grader visar vår termometer i gavelfönstret. Vi har en fin höstmåndag!

Jag har inga måsten för dagen, utom mina dagliga övningar. Jag har gjort det mesta av dem och gör resten senare, kanske på eftermiddan.

Vi har sovit gott både Amanda och jag. Vår dag börjar alltid med att jag kliver upp, fixar min morgontoalett, klär på mig och bäddar. För att sedan ge en utsvulten Söt Liten Fröken frukost. Det är enklas att hon får mat först, för sen får jag pula med min mat ifred.

Jag tänker göra det som jag brukar. Lyssna på bok, eller läser med ögonen, medan ljuv musik kommer ur högtalarna. Kanske lösa lite korsord också. Jag prenumererar på Expressens Korsordsbilaga som kommer varje vecka. Jag får den av maken på fredagarna med all övrig post. Där finns många klurigheter i den, som jag kan roa mig med!

Jag ska ta mig en tur på Amazon.com och deras gratissidor för att se om de har några böcker som jag vill läsa, som de ger bort. De har många att välja på och jag har lärt mig att inte fundera alltför länge på om jag vill ha boken eller ej. Lika bra att hämta den genast, för den kan kosta pengar efter bara en liten stund igen. De har en märklig prissättning på utbudet!

De böcker som jag vill ha, gärna gratis om det går, lägger jag i min önskelista som anpassar priserna genast efter en prisändring. Då kan jag passa på vid rätt tillfälle Ler med tungan ute ! Min önskelista tittar jag på ett par ggr varje dag. Det tar ju bara nån minut. Det har ofta hänt mig att jag får gratis läsning den vägen också. Jag betalar för böcker som jag verkligen vill läsa efter nån vecka ändå. min dyraste bok hittills har kostat $7.99. Annars kostar dom runt $0.99. Lite drygt sju kronor är jättebilligt för en roman eller thriller.

Nej, nu får jag sluta för Amanda har lagt en musebus på tangentbordet och sitter förväntansfullt bredvid datorn. Vi ska leka!!!

Ha en mysig måndag!

00026 /Julia

8 kommentarer:

 1. Vi har också en riktigt fin höstmåndag nere i Skåne - skönt så länge det varar, sedan sänker sig ju mörkret över oss alla...
  Visst är det bäst att ge de pälsklädda mat först, så gör jag med för att förhoppningsvis få lite matro :-)
  Låter ju otroligt bra med de där erbjudandena på Amazon, det måste jag kolla in!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag att du ska göra och har du ingen Kindle, så har dom gratis programvara till dator, mobil och surfplattor att ladda ner!
   Sen är det bara att luta dig tillbaka och njuta av böckerna!

   Radera
 2. Klart att Amandas lekar måste gå först! Hoppas ni får en fin måndag.

  SvaraRadera
 3. Tänt så hungrig hon måste vara efter en hel natt, hihi! Nog lugnast att hon äter först eller får sin mat i alla fall så hade nog matte också gjort om jag hade velat ha mat.
  Matte kommer gratisböcker på iBooks och hon är läst många där nu, inte så avancerade men så där lagom söta och är det nån fortsättning eller serie så har hon köpt och de kostar inte så mycket heller.
  Hon har sett att amazon har nån gratis app där gratisböckerna kommer upp men hon har inte laddat det den än i alla fall.
  Härligt med sol även om det står lågt, synd att den försvann så fort bara.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte kanske laddar ner den om hon hittar nån bok hon verkligen vill läsa och som inte finns på ibooks :)

   Radera
 4. Ja, så var det måndag igen ja. Vart tog helgen vägen? Härligt att ni fick sol i ungefär hela tio minuter, hihi. Här visade den sig inte alls idag. De där tio minutrarna tror jag kanske att vi fick igår, om man nu ska räkna det som solsken...det som visade sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helgerna går alldeles för fort!
   Solen sken liiite i alla fall, den gör gott för humöret :)

   Radera