Väderprognos för 5 dagar

torsdag 2 oktober 2014

Mildare igen!

 

thursday_04

Vi hade ingen frost inatt och temperaturen har stigit till 9,2 grader nu på förmiddan efter att vi hade 2,9 grader som kallast. Solen lyser dock bara med sin frånvaro Gråtande ansikte !

Jag fortsätter med att lyssna på Millennium trilogin och har hunnit till slutet av bok två., Flickan som lekte med elden. Maken var sugen på att se filmerna igen på sin födelsedag och vi såg de första två förra helgen.

Det var han, som gav mig idén att lyssna på böckerna igen. Sista filmen kommer vi säkert att titta på nu på fredag eller lördag. Till dess hinner jag kanske med att lyssna på den boken också. Fast det är inte alls säkert. Böckerna är ju tre stadiga tegelstenar = tar många timmar att lyssna på. De tre böckerna tar sammanlagt drygt 70 timmar att lyssna igenom.

Det lite tråkiga är att de läses av tre, lite olika bra, uppläsare. De är bra alla tre i och för sig, men den bästa av dem är tveklöst Dodo Parikas och han läser Luftslottet som sprängdes. Han borde ha läst alla tre delarna.

Jag tycker jättemycket om hans röst och har medvetet valt vissa andra böcker endast för att det är han som läser dem! Det är praktiskt att kunna söka på bara just de böcker som han har läst in. Legimus är toppen, nu när även den funktionen fungerar, vilket det inte gjorde i början!

Jag har flera favoriter bland uppläsare av både tal- och ljudböcker. En av dem är Dodo Parikas, men han läser nog bara talböcker, vad jag vet.

Talböcker är ju till för alla med olika läs handikapp. Det vill säga de med synskada, dyslexi och de som är jag, som inte orkar hålla i en bok utan att ha ett underlag att lägga den på. Jag är så tacksam över att jag har tillgång till alla talböckerna som finns på före detta TPB (= Tal och Punktskrifts biblioteket), numera Legimus MTM (= Myndigheten för Tillpassade Medier). Det kan jag tacka mitt underbara bibliotek och dess lika underbara personal! Man får bara tillträde genom speciella inloggningsuppgifter, som man får av sitt bibliotek.

Nej nu ska jag fylla på min nyaste te-balja (och den är jättestor, den rymmer drygt 5 dl!!!) inköpt förra lördagen tillsammans med vattenkokaren och brödrosten och lyssna vidare på det spännande slutet. Skönt att jag har sista boken också, för den slutar verkligen i en “cliffhanger”.

Amanda sover gott efter morgonens smakbitar av mina pålägg och det obligatoriska katt-fnatts-racet efteråt Ler ! Nej, det var ingen maskjakt idag heller. Jag måste hitta hennes braiga gömställe för den, jag har inte sett masken på flera dagar! Vilken tur att jag köpte nya leksaker till henne, en typ av konstiga noppbollar för katter, när jag beställde mat mat till henne. (Bilderna är länkar till leksaken!)

37372_noppenbaelle_1 37372_trixie_noppenbaelle_06_2012_1

De ska vara av samma material som masken och som husse tar med sig imorrn när han kommer. Jag kan bara hoppas att hon gillar dem också.

Ha en jättetrevlig torsdag!

25 /Julia

9 kommentarer:

 1. Det är kul att talböcker börjar bli mer och mer lättillgängliga för alla och att det börjar komma många bra och prisvärda tjänster för alla. Jättemånga av mattes arbetskompisar lyssnar mycket på talböcker när de pendlar till och från jobbet.
  Matte köpte en sån där mask åt oss sist hon beställde mat. Men den försvann efter en timme och den har inte synts till efter det... Vi jamar inte om vart den är eller vem som gömde den.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är ER mask också på rymmen, så märkliga vanor de har, dessa maskar ;-) ...

   Radera
 2. Det är en gåva att kunna göra livet ljust trots många svårigheter!

  SvaraRadera
 3. Bra att det finns många och olika sorters talböcker att välja på nu för tiden.
  Här har vi inte haft ngn frostnatt på ett tag och hoppas att det dröjer !
  Mulet o små regnigt väder har vi haft här hela dagen.
  Om du saknat mina kattentarer så beror det på att den där matten har varit på rymmen nu igen och kan du tänka dig att hon var så fräck att hon tog MIN husse med sig denna gången ?!
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då hade dom väl ordnat med en lättflörtad kattvakt till dig eller hur???
   En som ger dig dubbla portioner med både lyxig mat och den gottaste godiset ;-)

   Radera
 4. Böcker är bara så toppen, man lär sig nått, man får underhållning, tiden går och så mycket annat bra säger matte.
  De knoppbollarna ser roliga ut, hoppas söta Amanda gillar dom.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har alldeles rätt om böckerna. Vi hoppas också på att Söta Fröken vill leka med koppbollarna :)

   Radera
 5. Bra gömställen är viktiga! Vi lyckades gömma över 30 vita möss bakom en garderob.. matte och husse undrade vart alla tog vägen..De kom fram när vi flyttade.. Ha en härlig lyssnardag.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. OJ, vilka göm-mästare ni är.
   Skulle inte tro att NÅNkommer upp i er klass. Möjligen vovven Aamor.han är också bra på gömställen.
   Amanda har "bara" gömt sin älskade Mask, så den inte går att hitta för nån annan :)

   Radera