Väderprognos för 5 dagar

onsdag 15 oktober 2014

Grått och torrt!

 

wednesday_05

Vi vaknade till ännu en grå och mild morgon. Termometern visar 8,7 grader och det är nästan vindstilla. Förhoppningsvis tittar solen fram senare, vem vet, men just nu är himlen jämngrå och jag hoppas inte alltför mycket. Fast lite sol framåt eftermiddan vore trevligt!

Jag har sovit gott och har nästan inte ont alls. Min vanliga dos med smärtstillande räcker och det är skönt! Jag har trappat ner till hälften mot dosen jag började med och det är också jättebra! Gladast blir jag när jag inte behöver nåt starkare än Alvedon, men allra helst inga värktabletter alls!

Amanda hade sin vanliga katt-fnatts-race idag också. Jag undrar fortfarande var hon gömmer sin älskade mask för mig. Vi busade med den igår, men hon var kvick med att gömma den igen när hon hade lekt färdigt. Idag var knoppbollarna som var roligast.

Hon radade upp de två, som hon har fått av de fyra som fanns i paketet. Hon la dem bredvid min mugg, satt förväntansfullt och väntade på att jag skulle kasta iväg dem en i taget. Vi lekte en lång stund och nu ligger dom i sängen tillsammans med en sovande Söt liten Fröken. Det är jobbigt att jaga!!!

Vi har märkt att älgjakten har börjat. Det sitter en stor gul varningsskylt nere vid brevlådorna såg jag när vi kom hem i måndags och jag har hört flera skott från skogen. Här får ni en bild på Hälga från förra hösten, visst är de jättestora när de kommer såhär nära. Hon gillar våra äpplen också!

PICT1370

Jag undrar om jägarna får fälla rådjur också under älgjakten? Tur för Bambi att jag inte är jägare, jag kunde sitta på verandan och få flera när de kommer för att smaska på vår fallfrukt. Bambi kommer och städar i gryningen och skymningen varje dag! Här är en (dålig) bild på dagens besökande familj genom gavelfönstret.

PICT1151

Jag gick tidigt och la mig igår också, men jag låg och läste rätt så länge ändå.

81Z0Z XqajL._SL1500_

Jag låg och läste ännu en av mina bortglömda skatter. Jag hämtade denna P&P variation strax efter jag hade kommit hem i augusti. Då kostade den $1.24 men priset på boken idag är $6.24 (bilden är en länk). Den är jätterolig och välskriven och har fått 4,1 stjärnor av 5 av dem som har betygsatt boken. Jag skulle nog ge den en femma om den fortsätter lika bra som den började. Jag har nästan läst en tredjedel av bokens dryga 250 sidor. Jag fortsätter med att läsa den ikväll i sängen.

Idag fortsätter jag på gårdagens ljudbok  I Hennes Majestäts Tjänst av Jan Guillou. Jag har ca 4-5 timmar kvar att lyssna på. Det är Tomas Bolme som läser Guillous (alla, tror jag)  ljudböcker med bravur. Han har en mycket behaglig röst att lyssna på. Samtidigt hörs stilla piano och violin klassiker i bakgrunden. Min dag går som vanligt med andra ord.

Ha en fortsatt trevlig onsdag!

25 /Julia

8 kommentarer:

 1. Så skönt att värken ger med sig lite. Det är imponerande att Amanda har koll på var hon lämnar sin mask. Findus älskar att hämta teskeds- och kryddmått från diskstället när jag använt dem. Sedan leker han med dem - och så försvinner de! Ni får många besök av vilt på tomten spännande! Kram från Stationskattmatte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amanda har stekoll på sin mask :)
   Bambi är OK, men Hälga ÄR lite läskig. Älgar är ju sååå stora!

   Radera
 2. Jippie för att du nästan inte har ont idag, fler såna dagar!
  De är väldigt stora de där älgarna och bambisarna är så otroligt söta.
  Amanda vill inte avslöja alls var hon har sin mask, den lilla filuren, hihi!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill ha många "har inte så ont" dagar med :)
   Söta Fröken har ett jättebraig gömställe för sin älskde mask! Matte FÅR inte veta var den är gömd!

   Radera
 3. Det är ju så spinnande att jaga så det är inte konstigt att man blir trött. Man får jaga rådjur även under älgjakten, matte fundilerade hon också. Det är upp till jaktledaren att avgöra det. Visst är de fina både älgarna och rådjuren. Vi har ju någrarådjur hos oss också! Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Tur att den där värken ger med sig lite !
  Jag har aldrig sett nån Älg , men det har matte flera gånger när hon kört bil och en gång så skrämde hon o husse en som inte hörde dom när dom var ute på skogspromenad då var dom riktigt nära :)
  Jag visar inte heller vart jag lägger mina favorit leksaker nånstans , för då slipper jag ju rota runt i min leksakslåda :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera