Väderprognos för 5 dagar

onsdag 8 oktober 2014

Växlande molnighet!

 

wednesday_05

Efter en rejält stormig natt vaknade vi till ösregn, som vindarna har blåst vidare nu, skönt. Nu skiner solen ibland och vinden har stillnat något. Vädret är rätt så fint. De torra löven jagar varandra i vindbyarna och Amanda har rätt roligt med att titta på dem, när hon sitter på fönsterbrädan.

Jag tar det väldigt försiktigt med alla fulla glas och muggar på bordet. Jag fick liksom nog av att torka igår. Jag sitter och lyssnar på det Slutna Rummet, bok 7 av de 10 som Sjöwall & Wahlöö skrev tillsammans. Tänk så omodernt den var i slutet av 60-talet och början av 70-talet mot idag. Jag tänker främst på kommunikationen. Då hade inte alla egen telefon hemma ens. Idag har nästan varenda unge en egen mobil! Vi som var barn på den tiden hade helt andra lekvanor mot dagens barn. Vi lekte ute mer än de gör idag till exempel. Inne var ofta kort och andra sällskapsspel framme. Jag speciellt, läste mycket redan då. Fast på den tiden var det vanliga böcker och många av dem lånades på biblioteket. Talböcker fanns bara till för dem med synskada. och de var lästa på ett helt annat sätt än dagens ljud och talböcker. 

Lika bra att jag återgår till min bok. Söta Fröken Amanda ligger i sin igloo, under bordet och sover gott efter morgonens bus.

Vi önskar er en trevlig fortsättning på onsdagen!

Onsda 05 /Julia

13 kommentarer:

 1. Nog har lekvanor och mycket ändrats säger matte. Hon var nästan alltid ute och lekte när hon var liten, stora "gäng" med barn i olika åldrar som bara hade kul oavsett vad det lekte.
  Tekniken har tydligen också blivit mer avancerad nu än då.
  Gäller att se upp så man inte välter omkull vätskefyllda glas, matte höll på att göra det nu i kväll men lyckades rädda glaset, hihi!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst att vara försiktig och inte vifta alltför mycket med händerna :)

   Radera
 2. Oj vad saker förändras med tiden! Särskilt teknik åldras fort. Mattes barn i skolan leker kurragömma och spelar fotboll men det är mycket ipads och annat också!
  Riktigt ruskväder inatt och imorse, vi tyckte lite synd om matte som skulle ut..Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Regn blåst o rusk här också
  Jo visst har tiderna förändrats. Vi hade inte så mycket krav på grejer utan man tog. det som fanns Har dagens bsrn fantasi? ??????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog har ungarna fantasi, men även deras föräldrar är uppväxta med datorer och allt annan teknik :)

   Radera
  2. Nja tycker nog att fantasin saknas för nutidens barn jämfört med förr.

   Radera
 4. Här har vi också haft både sol och regn idag. Vi tycker också det är jamarskoj att titta på löven.
  Ja teknikutvecklingen har både för och nackdelar, men mest fördelar tycker vi. Men man måste nog stanna upp ibland så man inte blir för beroende av den av ren slentrian. Ibland är det skönt att bara stänga av allt och umgås. Men det är även fankattiskt vad den underlättar vår vardag också :-)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Jo nog har tiden förändrats en hel del. Vi var också ute mer och lekte än vad dagens barn är. Inte fanns det ngn mobil på den tiden heller. Man fick roa sig med det som fanns helt enkelt

  Tasskram

  SvaraRadera
 6. Visst har saker och ting förändrats med en rasande fart säger min matte.
  Hon kommer ihåg den första mobiltelefonen som hennes pappa skaffade sig so vägde minst ett par kilo och knappast var något man sprang runt med :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min första vägde också massor och var jättestor. En gammal Motorola, jag har den kvar i nån låda.

   Radera