Väderprognos för 5 dagar

lördag 11 oktober 2014

En trevlig början på lördagen!

 

00066

Efter gårdagskvällen hällregn har vi växlande molnighet idag och 14,2 grader med en svag bris.

Maken hann före regnet och var här i vanlig tid. Han hade allt med sig också.

PICT1584

Min nya mobil, ett fodral och ett extra bakstycke till den!

PICT1585

Är inte katten framför bokhyllan så passande för mig? Jag kunde faktiskt inte låta bli att köpa den, den är som gjord för läs galna mig! Jag hittade både den och fodralet på Fyndiq.se (som verkar fungera lite som Amazon.com, man beställer på ett ställe och varorna skickas från olika företag). De har massor med mobil tillbehör mycket billigt! Jag har faktiskt beställt ett skärmskydd i härdat glas för bara 79:- till mobilen idag. I fackhandeln kostar de över 200:-. Dessutom kommer min surfplatta också få ett skydd, men den är i vanlig lite styv plast eller nåt. Jag har ett skärmskydd över från min gamla Note, men den passar inte till den nya mobilen. Den nya är lite smalare och något längre än den gamla.

Naturligtvis passar inte min gamla bordsdockningsstation till den nya mobilen heller, kontakten är inte likadan som de var förut Förvirrad. Och varför skulle den vara det??? Det är bättre för företagen att man måste köpa nya tillbehör när man byter mobil, för de gamla inte passar. Jag gillade den. Praktiskt att kunna ha mobilen i ett laddningsbart bordsställ. Nåja,det är inte aktuellt att köpa ett nytt, om den ens finns till den nya. Fodralet är ju ställnings bar! Den får duga!

Nu över till makens (läs min gamla) dator! Jag trodde att det skulle bli lika enkelt att fixa som min, men där bedrog jag mig. F-Secure lyckades inte ta bort Norton. Den skulle tas bort manuellt, men det gick inte heller. Så jag kopplade ur makens burk och gav upp. Då var klockan över 10 och jag var så arg och trött att det var lika bra.

Idag lyckades jag med att ta bort Norton manuellt och kunde äntligen installera F-Secure. Nu skyddar den makens dator också och jag behöver inte bry mig förrän tidigast i början av oktober 2016! Skönt!

Maken var iväg med soppåsen och hämtade posten samtidigt. Efteråt gick han ut i skogen en sväng och kom hem med en stor påse trattisar. Han var bara borta en halvtimme. Den satt han och rensade nyss och det blev ca 3 lite att först förvälla för att sedan frysa in i portioner. Det blir gott att ha i vinterns grytor! Märkligt nog hittade han inga Karljohan alls. Tråkigt, för de är också jättegoda.

Nej nu är det dags att även jag tar en sväng medan solen skiner. Jag behöver också lite frisk luft!

Ha en fortsatt jättetrevlig och solig lördag!

saturday_02 /Julia

12 kommentarer:

 1. Väldigt passande skal, hihi!
  Bra att du fick rätt på makens dator, ibland ska nått alltid strula.
  Gott med svamp säger matte, jag håller inte med alls, hihi!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bakstycket (jag behöver inte "byta" original skalet) är sååå rätt att jag kunde bra inte låta bli at köpa den!

   Radera
 2. Hej vännen! Nu kommer du att ha mycket att göra o upptäcka med den nya telefonen :) jättefina skydd till den :) kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har massor med nya klurigheter som kommer att ya ett tag att lära sig :) Visst är de fina! Speciellt den med katten!

   Radera
 3. Snyggt skal! Åh så gott med trattisar! Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Man kan nog utgår från att laddare till nya telefoner inte är desamma som till andra telefoner. Tycker att EU, som ju lägger sig i hur mycket kanel det ska få vara i kanelbullar, borde ordna med en standard för laddare istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär min åsikt också.
   Speciellt då båda kommer från Mjausung :-)

   Radera
 5. Tjusigt mobilskal! :-) Matte har också med katter,både på privata och jobbmobilen.
  Skönt att du fick ordning på makens dator.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. VÄLDIGT passande skal till dig det där :)
  Trist att dockningstationen inte fungerade till den nya telefonen :(
  Nu för tiden får man vara glad om ladsladdarna ser likadana ut :)
  Här var det också gråväder igår , men inget regn alls.

  SvaraRadera