Väderprognos för 5 dagar

tisdag 7 oktober 2014

Det verkar inte vara min dag, precis!

 

00013a

Vi har det grått och regnigt idag, Termometern visar 9,2 plusgrader ute. Solen har vi inte sett idag heller.

Jag slog omkull min jättemugg halvfull med te idag på dagen alldeles utan hjälp, när jag sträckte mig efter mobilen som satt fast i dess dockstation. Det var bara att torka floden av te, försöka rädda allt på bordet och snabbt stoppa dess strilande vidare ner på golvet. Ni anar inte hur mycket ca 3 dl te är… När allt var torrt igen fortsatte jag med att kolla att inget av elektroniken på bordet blev blöta. Datorn, en gammal Nockis, som jag använder som mp3 spelare, och en mus var lite i farozonen. Datormusen fick sig en liten dusch, men den fick jag torr snabbt också. Den fungerar i alla fall utan problem. Inget annat blev vattenskadat, skönt!

Nu på eftermiddan skulle jag göra en flaska bubbelvatten och hade precis fyllt flaskan med kallt vatten, när Amanda kom för att titta på vad jag gjorde. (Matte vid diskbänken kan ju betyda att det blir påfyllning av mat i hennes skål!) Jag ställde ifrån mig flaskan på bänkkanten och försökte mota ner Söta Fröken när plastflaskan utan påskruvad kork föll i golvet och nästan all vatten rann ut. Det var bara att torka igen. Amanda flydde och var lång borta från händelsen på ett ögonblick. Lilla damen återkom lagom tills jag var klar och golvet var torrt igen. Typiskt katter! De sitter en bit ifrån förödelsen , tvättar tassen och ser förvånade och väldigt oskyldiga ut.

Jag undrar vad mer jag eller Amanda kommer att välta omkull så det rinner ut idag? En olycka kommer ju sällan ensam, sägs det och jag har torkat massor med blött idag! Bläää!!!

Nu har jag sett till att inte ens ha mitt vanliga vattenglas i närheten. Jag vill verkligen inte torka mer golv idag. Jag har nog använt en halv rulle med hushållspapper att få allt torrt. Lite extra rent blev det i alla fall framför diskbänken och under och runt bordet där jag brukar sitta. Tur att jag är så vig och når ner till golvet och kan torka fast jag sitter i rullstolen! Jag får vara glad för det.

Inte nog med detta, så öste regnet ner stundvis utomhus också. Det smattrar så högt på taket, det låter ganska hemtrevligt egentligen. Ett tag trodde jag att även Åskar var på besök, men jag är inte helt säker.

Ha en fortsatt trevlig och torrare tisdag än den vi har haft hittills!

Ny dag tack /Julia

12 kommentarer:

 1. Aj då, hoppas inte mer rinner ut från sina glas/muggar/flaskor nu, blir mycket av det och så dubbelt upp för dig - roligare kan man ha.
  Regnar hos oss också nu i kväll, öser ner, hoppas det blir uppehåll när jag ska ut nästa gång.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inget mer rinnande vatten eller te tack :)
   Hoppas att ni inte blir blöta på sista rundan för dagen!

   Radera
 2. Som du säger: en olycka kommer sällan ensam. Men nu räcker det väl för idag för din del?

  SvaraRadera
 3. Vissa dagar är inte så kul, typiskt att det är flera saker samtidigt också. Hoppas på en lugn kväll.Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här var inte sååå kul, kvällen blir säkert bättre :)

   Radera
 4. Men nu måste du väl ändå ha fyllt kvoten av otur. Nu måste det väl bara bli bättre och bättre.
  Kram! ♥

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas du klarade dig resten av dagen från det blöta, the ,vatten och regn det är ju tre saker ! Jag måste berätta det som hände mig igår, efter avslutad frukost på jobbet skulle jag duka av och MISSADE diskbänken med små marginaler och tallriken flög iväg, sked mm och lille Ludde fick en liten mjölkdusch..... Skrattade gjorde vi och då jag berättade det för modern hans!
  Ha det mysigt och skönt i kväll, / Gunilla.

  SvaraRadera
 6. Min matte vet precis på ögat hur mycket 3 dl vätska kan sprida sig :)
  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera