Väderprognos för 5 dagar

onsdag 21 november 2012

Hej soliga onsdag!

 

993wednesday13

Vi vaknade till en solig dag idag med, men molnen hopar sig och lär gömma solen för oss snart. Nåja, lite sol är bättre än ingen alls. Termotern visar +7,8 grader nu. Vi hade en mild natt med +3,9 som kallast. Det är milt ute!

Jag har precis ätit lunch. Idag blev det en favorit, gröt! Jag gjorde havregrynsgröt i micron. Två minuter i en grötskål och den är klar utan kladdiga kastruller, toppen. Vi köpte mer mjölk än vi brukar i lördags och när jag har gott om mjölk gör jag gärna gröt, kräm eller så stuvar jag makaroner. Mjölkstuvade makaroner får bli min lunch eller middag imorrn med några kycklingköttbullar. Jättegott, det också!

Jag äter bara varm mat en gång om dan. Min middag blir blåbärskräm med mjölk och en ostmacka till. Fast jag kanske blandar blåbären med lite hallon, jag får se. Just blåbär och hallon är så gott tillsammans. Jag gör gärna drottningsylt, men jag har inte så mycket blåbär i frysen tyvärr. Så det får bli kräm för en idag.

Jag har bestämt att vi ska äta fläskpannkaka nån dag i helgen. Jag använder i och för sig bacon istället för fläsk i den, vi tycker att det är godare. Maken måste köpa med sig bacon, för den är slut i både kyl och frys. Jag har egen lingonsylt till den. Jag tror att maken kommer att nappa på mitt förslag. Han gillar ugnspannkaka också.

Vi ska tillbringa dagen med mer musik och kortspel. Båda på datorn. Busar gör vi när tjejerna vill. De diskade min grötskål och sover middag just nu.

Ha en trevlig och solig onsdag!

Onsda 05 /Julia

12 kommentarer:

  1. Jag gillar mannagrynsgröt men får det så sällan.
    Ugnspannkaka är också gott säger matte, jag har smakat men bacon är mums, hihi!

    Kramizar & Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mannagrynsgröt är jättegott, men har man inga mannagryn får havregryn duga :)
      Bacon är gott! Med stekta ägg och tomater till "hotelfrukost" MUMS!

      Radera
  2. Gröt är gott! Mormors risgrynsgröt med vaniljsmak är så god!
    Skönt med lite sol idag, vi sticker genast ut nosen på altanen! nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gärna risgrynsgröt, men utan vanilj i så fall. Gillar det inte, äter inte ens vanilj-glass ;-)

      Radera
  3. jag äter oxå ngn form av gröt till lunch. Är ju så gott. Ibland havregrynsgört, ibland mannagrynsgröt, kan bli risgrynsgröt oxå ibland.
    Man vad Dui och decos matte pratar om; Risgrynsgröt med vaniljsmak har jag aldrig hört talas om. Ska ta och frga dom tror jag, låter spännande

    Tasskram

    SvaraRadera
  4. Gröt är verkligen gott. Mannagrynsgröt och risgrynsgröt är favoriter för mig. Här lyste inte solen idag. Grått och ruggigt var det.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Åh här nere har solen lyst med sin frånvaro idag med *suck*
    Ugnspannkaka det är grejer det säger både min matte o min husse :)

    SvaraRadera
  6. Gröt kan vara väldigt gott, särskilt mannagrynsgröt eller rinsgrynsgröt :-) Men även havregrynsgröt med äppelmos är mums.

    Vilka hjälpsamma tjejer som diskar din grötskål ;-)

    Kram

    SvaraRadera