Väderprognos för 5 dagar

måndag 26 november 2012

Hej soliga måndag!

 

Måndag 03

Efter en riktig solig morgon, har molnen gömt solen för oss för idag. Termometern visar +4,1 grader. Vi hade ingen frost inatt heller. Skönt!

Smulan och Amanda har varit på verandan och busat en stund medan jag vädrade. De hade jätteroligt!

Jag har ägnat min förmiddag och lite till åt Eclips. Den tredje filmen i Twilight serien.

eclipse_-_limited_box_edition_3_disc-11943306-frnt

Jag har en “Deluxe 3 Disc Box Set” av den, köpt på rea.

Och ja! Bellas fina förlovningsring finns med i boxen, bland en massa annat!

PICT0912

Den tredje skivan innehåller en lång reportage om när “Bella” och ”Jacob” var på Stockholmsbesök innan premiären för Eclips och en ännu längre film om den riktiga staden Forks, Washington.

Där lokalbefolkningen berättar hur deras lilla stad har förändrats efter Stephenie Meyers böcker. De flesta tycker att staden har levt upp och de får många turister som kommer på besök. De gör av med ganska mycket pengar under besöket på mer eller mindre knasiga souvenirer, vilket har gett många arbetstillfällen som inte fanns förut. Nya affärer och restauranger har öppnats.  Visst finns det några som tycker illa om alla turister som invaderar deras lilla stad, men de är inte många.

P-plats för Dr Cullen

Dr Cullen har till och med fått en egen parkeringsplats utanför stadens lilla sjukhus. De har gjort en intervju med läkaren (den riktiga) på sjukhuset.

De har arrangerat rundturer med buss och guide, som man kan följa med på, runt om, där några av inspelningarna är gjorda. Bussen åker till stranden La Push också. Några av turisterna har klagat lite på att solen sken vid deras besök Blinkar. Enligt många ska det regna i Forks, precis som det gör i böckerna nästan jämt.

Sportaffären som Bella “jobbar” på finns också i Forks. Ägaren till affären busar ofta med turisterna och ropar i högtalaren efter att Bella ska bege sig till en viss avdelning i affären för att hjälpa kunderna.

De har även intervjuat stadens “Cheef Swan”, den lokala polischefen. Han busar också med turisterna ibland och bär “fel” namnbricka, den som det står Charlie Swan på och inte hans eget.

Bellas gamla röda “Chevy Truck” (visserligen av fel årsmodell) är uppställd utanför turistkontoret vacker och nymålad. En uppskattad fotograferingsobjekt.

Själva filmen spar jag till en annan dag. Det räckte med dryga 4 timmars extramaterial. Det är nästan roligast att se. Vad som händer bakom kameran till exempel. Skådespelarnas syn på inspelningarna och deras tankar om filmerna.

Nu på eftermiddan ska jag inte göra så mycket. Ta ett varv till med mina liggande övningar. Min kropp behöver röra på sig lite till. Det kommer den att få göra när jag lagar mat, då ska jag nämligen stå ett tag. Jag ska göra en grönsaks wok till middag. Jättegott och den lär jag få äta ifred för jamisarna. Jag äter ofta fisk på måndagar, men det får bli en annan dag. Jag är sugen på grönsaker!

Ha en trevlig början på veckan!

00026 /Julia

6 kommentarer:

 1. Grått och regn hela dan hos oss, Sixten morrar lite men det går bättre och bättre som tur är. Härligt med bus! Det kan man få mycket mera av! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Det hade varit kul att se platsen där filmerna spelades in säger matte. Hon har varit i Seattle och hälsade på några i Everett men det är trots allt en bit därifrån men ändå inte.
  Ingen frost hos oss heller men regn och dis hela dagen. Trist!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reportaget från Forks var faktiskt sevärd.
   Synd bara att ringen är så stor (den ÄR jättesnygg)... eller så har jag för tunna och små händer ;-)

   Radera
 3. Här nere har det minsann blåst en massa och regnat till och från ovanpå det mest hela dagen :(
  Matte har jobbat låång dag och när hon kom hem så var hon såååå trött !
  Så här har inte blivit mycket gjort alls hemma :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regnet å blåsten kom till oss under natten. Hoppas att vi inte blåser bort ;-)

   Radera