Väderprognos för 5 dagar

lördag 3 november 2012

Hej vänner!

 

00080

Efter ännu en mild natt har vi väl inte gjort så mycket. Vi åt “hotell” frukost för två i lugn och ro.

Samtidigt satte jag på den första boken om Rebecca Bloomwood, den mest korkade brud som jag nånsin har läst en bok om. Jag vet en sak i alla fall. Jag ska lyssna på de två böcker jag lånade och ska innerligt hoppas på att bok två är bättre än den första. Jag begriper mig bara inte på intrigen i boken. Jag är väl för gammal och vet för lite om shoppingens “ljuvliga” mysterier helt enkelt. Det enda som egentligen händer i boken är att hon handlar och gör av med massor pengar på totalt onödiga saker, inte bara kläder och skor. Pengar som hon inte har! Det mest ironiska i hela berättelsen är att Becky ger ekonomiska råd till privatpersoner i TV, en karriär som hon halkar in i!

Det är en ny erfarenhet för mig att lyssna till en dålig bok, men jag har gett mig 17 på att ge dem en chans i alla fall.

Vädret har varit lite si-så-där. Vi hade solsken ett stund mitt på dagen och temperaturen har legat på runt 8-9 grader. Maken var ute en sväng och fyllde på frö till pippisarna. Ny talgboll får dom imorrn. De måste ju äta upp den som hänger ute. Vi har faktiskt varit mest inne idag.

Maken roar sig med Hercule Poirot och hans deckargåtor, medan jag lyssnar på boken i hörlurar och spelar mina spel samtidigt. Bra att vi har så gott om Poirot DVD-er. Det är David Suchet som spelar titelrollen med bravur. Vi köpte dem ihop med en viss kvällstidning för nåt år sedan.

Vi ska inte göra så mycket mer, bara laga lite mat snart. Middagen blir enligt makens önskan småländska isterband med skånsk potatis. Jättegott och enkelt.

Ha en trevlig lördagseftermiddag och kväll!

weekend /Julia

8 kommentarer:

 1. Verkar inte vara nån speciellt kul bok men men.
  Hur man kan handla, ja det kan man egentligen men varför, för pengar man inte har, det ska ju betalas ändå och då är det väl bättre att vänta att handla tills man har pengarna - jaja!
  Det finns nog allt en liten skåning i er, skånsk potatis och ibland skånsk kalops, hihi!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Becky är "specialist" på att göra av med pengar hon inte har.
   Vårt sätt, spara först å handla sedan, ÄR mycket bättre!!!
   Vi gillar skånsk potatis å kalops!

   Radera
 2. Småländska isterband mmm säger matte som är från Småland.. Hoppas ni fick en skön kväll.Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Vad nyfiken jag blev nu. Skånsk potatis har jag inte hört talas om - hur tillagas det? En skön kväll och god middag hade ni i alla fall, förstår vi. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skånsk potatis recept hittar du här:
   http://www.recept.nu/recept_nu/huvudratter/gronsaker/skansk_potatis/
   Jättegott!

   Radera