Väderprognos för 5 dagar

söndag 4 november 2012

Grå Söndag!

 

Söndag 05

Vår vardag är här igen. Tänk så fort helgen är över! Fast de börjar ju redan på söndag eftermiddag.

Maken har åkt och vi sitter och roar oss bäst vi kan. Smulan och Amanda ligger och sover gott och jag lyssnar på Sophie Kinsellas andra bok om Rebecca Bloomwood En shopaholic i New York.

Den är väl som den första, kanske lite bättre eftersom det händer lite mer i den.

Men hon är lika “fantasifull” som förr. Hon måste nog vara mytoman, tjejen. Varför ska hon hitta på så många vita lögner som växer henne över huvudet på nolltid. Det enda lärdom i böckerna är att sanningen alltid hinner i fatt och lögnen  uppdagas. Att hon aldrig lär sig… Jag är säkert för gammal och inte har så mycket fantasi. Ska man ljuga måste man ha väldigt gott minne, vilket hon inte har. Jag ska i alla fall lyssna klart på boken, jag vill veta hur den slutar.

Den är klart annorlunda mot böckerna jag vanligen lyssnar på och det är väl bra. Den ger lite perspektiv på vad de unga läser om inte annat.

Jag har aldrig läst nån “chicklit” bok tidigare och fick tips på dessa av en ung tjej (25 år), barn till en av grannarna och hon vet att jag älskar böcker. Hon har läst allt av Kinsella och gillade dem skarp. Hon var förvånad att jag inte ens har hört talas om böckerna eller författaren förut. Så jag provar i alla fall. Då kan jag med gott samvete säga tack, men nej tack, till flera böcker av den sorten.

Nej, nu är det dags för lite thé och kanske en smörgås till. Jag åt broccolisoppa till lunch och det räcker med varm mat en gång om dagen, jag har kvar av den till imorrn också.

Jag önskar er en trevlig söndagseftermiddag och kväll!

sunday_04 /Julia

10 kommentarer:

 1. Det är ingen bok eller författare matte heller hört talas om så du är inte ensam.
  Helgen går rent för fort, kunde varit ett par dagar till, hihi!

  Kramizar & nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är inga tonåringar, det är väl därför ;-)
   Absolut att är helgerna för korta!

   Radera
 2. Intressant att läsa lite nytt även om det inte allt faller en i smaken, ibland kan man ju hitta nya pärlor också! Soppa är riktig höstmat tycker vi, själva har vi ätit lite lax från häromdan, det var gott det med! nosbuff

  SvaraRadera
 3. Ibland kan det vara spännande att läsa något man inte brukar :-)
  Håller med Dui och Deco, soppa är verkligen höstmat. Passar så bra när det är ruggigt ute.

  Kram

  SvaraRadera
 4. haha, matte känner sig som katten på bilden, hälsar hon. :) Trist- med böcker som inte motsvarar förväntningarna. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 5. Jag lärde mig uppskatta chicklitt på jobbet - vi har ju bokrecensioner på vår Kultur och nöjessida i Allas. Och den jag gillar allra mest är Marian Keyes. Kan varmt rekommendera hennes böcker, de är både roliga och insiktsfulla och väldigt "på pricken" - även lite mer mogna läsare kan känna igen sig. Bifogar en länk där du kan läsa om denna inte helt okomplicerade kvinna:
  http://www.norstedts.se/forfattare/Alfabetiskt/K/Marian-Keyes/
  Håller helt med om helghastigheten :-) Och åh, så gott det låter med broccolisoppa!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 6. Soppan var/är jättegod.
  Tack för länken, jag ska genast kika på den :)

  SvaraRadera