Väderprognos för 5 dagar

måndag 19 november 2012

Solig måndag!

 

Gustavmåndag

Vi hade en jättefin och solig måndag. Termometern pendlade mellan +1,7 och +5,4. Trist att det skymmer så tidigt om dagarna, men om nån månad vänder det! Mörkret är jobbigast med november.

Jag har sett filmen som jag fick i lördags

23677cf7-a626-402a-a9e8-4897145d0621

Den var väl rätt kul, men inte mer. Oftast vill jag se om en ny film ganska snart igen, men denna får vänta ett tag. Jag såg faktiskt New Moon en gång till nu på eftermiddan.

deb13336-c4fb-4788-ac7c-2440ee9f4e28

Jag ska se om alla Twilight-filmerna. En i veckan blir nog lagom. Det bästa är nästan all extramaterial som finns med filmerna. Scener som inte kom med, andra som kortades ner väsentligt i den färdiga filmen och annat intressant om hur inspelningen gjordes och vilka specialeffekter de använde. Sånt är alltid roligt att få se.

Jag ska lyssna om böckerna också. Tar dem också en i taget. Jag har valt att lyssna på Engelska denna gång, det ger lite språkträning samtidigt. Jag kommer att börja med den första boken ikväll i sängen.

Jag har lärt mig av mina många misstag med att lyssna på nya böcker i sängen, jag sover ju inte då. Är det en gammal bok som jag har i Mp3-spelaren, kan jag somna till den utan bekymmer.

De nya böckerna jag lånade på biblan i lördags är strikt dag-underhållning. De nya deckarna kan man inte sova till eller under. De är alldeles för spännande. Leif G W Perssons Den döende Detektiven var en av böckerna som följde med oss hem. Den lyssnar jag färdigt på allra först. Jag har ca 2 timmar kvar på den. Den är inläst av en favorit bland talboksinläsarna, Dodo Parikas, han är jättebra! Helt i klass med ljudböckernas skådespelare.

Nu är jag mer kritisk när jag väljer talböcker. Jag har några inläsare, både manliga och kvinnliga, som jag inte gärna lyssnar på om jag slipper. Det finns inget värre än en bra bok som läses dåligt! Jag har en liten svart lista på dem jag inte vill höra läsa böcker. Listan är inte lång dock. Jag har bara tre namn på den än så länge och de läser gamla böcker, inläsningar från 60-70 talet. Jag har en mycket längre lista på dem som läser bra!

De Engelska böckerna är bra, de låter nästan som radioteater, mycket underhållande att lyssna på. Dem gillar jag!

Ha en fortsatt trevlig måndag!

00026 /Julia

9 kommentarer:

 1. Det är viktigt att böckerna läses bra och att man inte hör för mycket andningen och när de sväljer och sånt. Sen att de inte är för enformig läsningen, säger matte.
  Matte velar fortfarande om hon ska se filmen på bio, den sista Twilight för hon har ingen som vill sen den men hon kan ju gå själv.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. På min svarta lista är de som läser lika underhållande som börsrapporten lästes på 50-talet i radion :(
   Synd att vi bor så långt ifrån varandra, annars hade vi kunnat gå och se den tillsammans...

   Radera
 2. Ler åt kommentaren börsrapport från 50-talet. :) Det måste vara en enorm skillnad på läsupplevelse beroende på berättarrösten. Hoppas att böckerna du verkligen vill hör har goda berättare. Kram Stationskattmatte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visserligen lyssnade jag inte på börsrapporter på 50-talet, är född 55, men hört de i gamla pilsnerfilmer :)
   Rösten betyder jättemycket!

   Radera
 3. Kan ni tänka er att solen har lyst här nere i söder också idag :)
  Matte har varit ledig från jobbet idag = sprungit en massa ärenden ( som vanligt :).
  Min matte lyssnar ju aldrig på talböcker men hon kan tänka sig att det är stor skillnad på vem det är som läst in böckerna.

  SvaraRadera