Väderprognos för 5 dagar

onsdag 28 november 2012

Hej gråa, regniga onsdag!

 

vaderfen49

Jag har hittat en bok som jag har hört mycket talas om. Det är denna bok:

femtio_nyanser_av_honom-james_e_l-21170794-45085572-frntl

E. L. James är pseudonym för Erika Leonard. Flera av mina vänner har läst boken och tyckt om den Visserligen är de yngre än jag, men likväl ska det bli spännande att lyssna på den. Hoppas att Julia Dufvenius är bra, jag har nog inte hört hennes röst tidigare. Så här står det på baksidan:

Romantisk, befriande och fullkomligt beroendeframkallande.


När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.

Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...

E L James trilogi slog ner som en bomb när den publicerades. Efter bara sex veckor i bokhandeln hade 10 miljoner böcker sålts i USA och succén fortsätter utomlands där 37 länder har köpt rättigheterna. Dessutom ska böckerna filmatiseras. E L James utforskning av sexuellt maktspel är chick lit med feministiska förtecken.
"Utan tvivel kommer kvinnor att diskutera den under år framöver." The Telegraph

Jag lär väl få se om jag vill höra de återstående två i trilogin så småningom.

Jag hoppas att Inkan, Mysan och alla hennes små mår bra. Ni såg väl bilderna på dem igår. De är så gulliga. Om nån månad lär de ha och göra med 9 busiga kattungar som klänger högt och lågt. Inkan har sagt att hon inte ska ha nån julgran. Jag förstår henne, tänk vilka vackra juveler som skulle pryda grenarna då Blinkar! Långa gardiner är också klättervänliga och lockar till bus. Kattungar är mycket påhittiga!!!

Ha en förhoppningsvis regnfri onsdag!

993wednesday13 /Julia

6 kommentarer:

 1. Mattefar läser den boken men han har inte kommit så långt för han lyssnar mest på sina ljudböcker, hihi!
  Vi kikade på misebebbarna i går och så söta.
  Håller med att det hade blivit den vackraste granen då haft, hihi!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lyssnat nån timme... inte är jag speciellt pryd, men den boken får mig och rodna!!!
   Visst hade de prytt granen, busungarna!

   Radera
 2. Hoppas att boken är bra! Nu har det grå och regniga övergått i vitt här men fortfarande rätt så blött. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Har aldrig hört talas om den boken. Läser bara böcker på svenska.
  jo vi läste om Inkans små bebbar, söta som socker :)

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyssnar mest på böcker, gärna på engelska också. Bra språkträning sen jag blev sjuk och inte pratar så ofta. Språk behöver hållas vid liv och böcker på engelska är ett bra alternativ :)

   Radera