Väderprognos för 5 dagar

tisdag 6 november 2012

Hej soliga Tisdag!

 

tuesdaycat

Jag sitter på min vanliga plats datorn  med utsikt över pippisarnas restaurang. Fröautomaten har de tömt Ledsen… Snart är den stora talgbollen också slut. Vi har massor med småfåglar som käkar av allt vi bjuder dem på. Det värsta är Hacke och hans kompisar. De äter ju upp det mesta de får tag på, främst talgbollen hänger de i. Fort går det också… Äsch, det gör inget. Synd bara att jag själv inte kan fylla på det som är tomt. Nåja, de får vänta till helgen!

Just nu kikar solen fram, skönt att se lite av den efter flera jämngråa dagar. Synd bara att solskenet inte blir så långvarigt. Molnen hopar sig i horisonten, tyvärr. Vi hade några minuter med snöfall vid 10-tiden till och med. Stora snöflingor som försvann så fort de landade på marken. Skönt, för jag väntar gärna nån månad till på det vita. Snön är välkommen runt Lucia, men inte gärna tidigare. Temperaturen är bara +1,2 grader. Det var lite varmare för nån timme sedan och vi hade ingen frost inatt heller.

Jag gör som alltid, mina dagar är ju rätt lika dag för dag. Jag lyssnar på bok, spelar kort och spel på datorn. Busar med Smulan och Amanda. Jag ska strax öppna åt dem mot verandan nu när solen ligger på. Det måste bli en kort stund, för det är ganska kallt ute. Bra att de är så lydiga då jag vill att de ska komma in. I värsta fall är det bara att skaka på gotteburken Blinkar!

Det händer inte så mycket i min värld i veckorna! Jag sitter ju där jag sitter. Men tyck inte synd om mig för det! Jag mår utmärkt och valt att få vara här. Jag skulle inte göra annat i “stan” heller och jag vill inte vakna till trafikbrus med utsikt antigen över en asfalterad gård och ännu ett hus på ena sidan eller E18 på den andra. Jag tror inte heller att jamisarna skulle vara lyckliga två trappor upp på andra våningen i ett höghus! Vi mår bäst här på vischan, bland småfåglar och Bambi i trädgården, rastgård och gräsmatta och massor med frisk luft!

Ha en trevlig och solig tisdag!

968161zjpgad6ooqromancia /Julia

8 kommentarer:

 1. Ja pippisarna bunkrar upp nu så de blir tjocka och goa och äter massor!
  Vi hade frost i natt för matte fick skrapa bilrutor.
  Lite tidigt med snö men så länge den försvinner snabbt gör det inget. Det såg ut som snömoln hos oss också ett tag men inget kom.
  Oftast väljer man hur man vill bo och trivs ni där ni bor är det toppen för er, låter härligt tycker vi.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. vissa av pippisarna ser ut som små bollar av all mat de sätter i sig ;-)
   Vi trivs jättebra!

   Radera
 2. Nej det finns inget som går upp mot ett idylliskt liv på landet i jämförelse med stan. Jag trivs bäst i skog och mark också.
  Vilka matvrakar du har fått därute förresten, men det är kul att se de små varelserna käka av det man hängt upp.
  Kramiz, Gunilla.

  SvaraRadera
 3. Glada av solen idag! Och visst är det kul med alla olika fjäderkotletter! Har man möjlighet att välja så ska man välja det man mår bäst av och världen är ju närmare nu med all teknik som finns.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Åh här var det alldeles grått igår och det verkar inte bli mycket bättre idag för den där solen som lös så fint imorse är visst redan täckt av moln *suck*
  Fast min matte är ju ledig idag med och idag ska hon visst hålla sig hemma och busa med mig så då gör det inte så mycket att det är gråväder ute :)
  Min matte vill inte heller bo mitt i en stad , hon trivs också bäst ute på landet bland pippisar , kossor och en och annan Bambi :)

  SvaraRadera