Väderprognos för 5 dagar

fredag 9 november 2012

Hej soliga fredag!!!

 

cat-yay-friday

Solen skiner på oss idag med Förvånad!!! Efter en frostig natt, – 5,9 grader, visar termometern nu –0,3 grader. Trots att det är kyligt är det ljuvligt ute! Luften är härligt krispig och solen värmer fortfarande. Jag vädrade lite snabbt efter att jag har sopat lite.

Idag är en dag av väntan, precis som alla våra fredagar. Jag pratade nyss med maken. Han längtar efter oss lika mycket som vi längtar efter honom!

Millennium 3

Jag gör som vanligt, spelar spel och kort på datorn och jag lyssnar på en “gammal” bok, jag kände för att höra den tredje boken i Millennium-trilogin en gång till! Upplösningen av historien om Lisbeth Salander är jättebra. Skönt att hon får upprättelse, äntligen. Toppen att hon har några riktigt trogna vänner som hjälper henne med relevant bevisning vid rättegången! Idén av Mikael Blomqvist att smuggla in hennes handdator med hjälp av hennes läkare var extra snillrikt! Datorn var ett måste för att hon skulle kunna få hjälp av sitt exklusiva nätverk av mycket  datorkunniga kompisar runt om i världen med lite datorhackande Blinkar och för att kunna skriva sin biografi.

Luftslottet som sprängdes är den bästa av de tre böckerna, men alla måste läsas för att få veta allt som den stackars tjejen går igenom fram till den lyckade slutet.

Jag ska givetvis busa när Smulan och eller Amanda vill. Just nu sitter Amanda i fönstret och tittar på våra pippisar som inte har nån mat kvar Ledsen. Vi har en talgoxe som knackar på fönstret med näbben när talgbollen är slut. H*n är så söt och är nog ganska arg. Nåja, de får påfyllning när maken är här.

Ha en solig och trevlig fredag med massor av mys!

00080 /Julia

12 kommentarer:

 1. Så härligt med sol i november, här tittade den fram på förmiddagen, men sedan har den mest lyst med sin frånvaro - himlen är sådär grå som den ofta är i novemer. Ändå gillar jag november, tycker skymningarna är så mysiga. December och januari är mina värsta månader, då känns det som om mörkret aldrig ska ta slut. Men det gör det, och förr än vi anar har det vänt och dagarna blir längre igen :-)
  Millenniumböckerna är verkligen fängslande, jag sträckläste dem när de kom. Kanske dags att plöja igenom dem igen :-)
  Önskar er alla en härlig och fortsatt solig helg! :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina värsta månader är november och (eller rättare sagt TILL och med) februari. Jag hatar mörkret under vinterhalvåret...

   Radera
 2. Sol så här många dagar i rad, nytt rekord tror vi! Hoppas att ni inte behöver vänta alltför länge på husse. Ha en mysig kväll! nosbuff

  SvaraRadera
 3. Sol idag igen, vad avis vi blir för här har det regnat igen!
  Pippisarna får lära sig att påfyllningen sker på fredagar så de får hushålla med maten, hihi!
  De böckerna är bra såger matte och visst får hon rätt den stackars tjejen.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
 4. Det är minsann inte bara kissar som ska ha mat. Fåglarna behöver också lite, och ännu mer när snön och den riktiga kylan kommer. Hoppas ni också för en skön helg med lite sol och vackert väder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har matat småfåglarna i säkert 20 år nu. De vet att det brukar finnas mat hos oss för dem hela vintern ;-)

   Radera
 5. Har knappt varit utanför dörren, men fint var det ju idag. Kram i mängd

  SvaraRadera
 6. Fåglarna "knackar på" här också. Brrrr vad det är kallt nu.
  Kram

  SvaraRadera