Väderprognos för 5 dagar

torsdag 8 september 2011

Hej regniga torsdag!

 

vaderfen49

Det ser nästan ut så här från gavelfönstret *pekar uppåt*. Fast den bilden är från nätet. Smattret mot tegelpannorna är ganska mysigt att lyssna på. Det låter så hemtrevligt.

Igår kom solen fram några timmar på eftermiddan och det var jättemysigt på verandan en stund. Smulan och Amanda gillar att få vara där ute. Jag fick locka in dem med godis.

Vi gjorde inget speciellt igår, bara lyssnade på bok, busade med bollar och torrisar, spelade lite kort och talade med en väninna som jag har i Skåne i telefon. Hon är rullstolsbunden efter en bilolycka, hon blev påkörd av ett rattfyllo när hon bara var 18 år Arg. Hon hann knappt börja sitt liv. Idag är hon 43. Det är så orättvist. Just nu mår hon inte speciellt bra och har legat på sjukhus i några dagar. Förhoppningsvis får hon komma hem idag. Jag ska ringa henne ikväll och höra hur hon mår idag.

Folk borde aldrig sätta sig bakom ratten när de har druckit, men det händer dagligen. Liksom livsavgörande olyckor. Om dom själva kör ihjäl sig ger jag Djävul i, men det dödar eller gör oskyldiga offer handikappade för livet. Det gör mig rasande!

Igår inträffade det som vi har förutsett sedan länge. Pumpen till vattenfontänen la av sent igår kväll. Vilken tur att vi har redan köpt en ny. Den får maken byta genast när han kommer imorrn eftermiddag om jag inte klarar det själv idag. Jag ställde ner en skål med vatten på golvet bredvid fontänen, Smulan tittade på mig och sprätte äcklat med tassen åt vattenskålen och gick sin väg. Jag ska försöka att få ner den nya pumpen från översta hyllan i garderoben och i alla fall försöka. Vem vet, jag kanske lyckas Skrattar. Jag får ju inte veta om jag inte försöker.

Nu har 2 grunkor gått sönder, datorn och vattenfontänen undrar vad den tredje blir… Det brukar komma i serier, tre i taget… Hm… Jaja, jag lär väl få se.

Lika bra att jag provar att fixa den, så Smulan och Amanda får tillbaka sitt goda vatten igen.

Ha en jättefin torsdag!

regn m flicka/Julia

 

PS (en timme senare)

YEEEESSSSSSSSSSSS!!!

Jag fixade vattenfontänen! Jag bytte pumpen, diskade alla delar och la i ett nytt filter. Nu är det som vanligt igen Smulan och Amanda har provsmakat och godkänt vattnet. Jag har plockat undan den enligt jamisarna läbbiga vattenskålen. Gissa om jag är stolt över mig själv. Dessutom skiner solen igen! DS

8 kommentarer:

 1. heja heja,va duktig du är och lagar pumpen till tjejorna!
  här har snabeldraken varit framme och försökte skrämma oss katter,men se det gick inte!
  husse är matte behjälplig idag för matte har jätteont i ryggen.
  Luktar jättegott i köket för husse gör kycklingbiffar,se recept i bloggen!
  kram kram

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat med pumpen!! Förstår att det känns som en seger, vi som inte lider av dina problem tar ju ofta sådant för givet och koncentrerar oss på att klaga på hur tråkigt arbetet är att utföra... Så förutseende ni var som köpte pumpen i förväg *imponerad*
  Känner samma maktlösa ilska som du inför alla dessa hjärndöda typer som kör bil berusade. Stackars din väninna, så hårt drabbad, och i så unga år.
  Regn är mysigt när man betraktar det från rätt sida om fönstret :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 3. Härligt att det funkade att byta pumpen, så att vattnet smakar som det ska. Regn kan vara lite mysigt någon dag sådär det tycker vi också.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Snyggt jobbar! Det är väl inte så att Smulan är lite fin i kanten och inte kan dricka ur en vanlig skål, hihihi!
  Man vänjer sig snabbt vid vissa saker, jag tex älskar att dricka ut en sprutflaska!
  Nä fy för såna som sätter sig i bilen när de druckit, tycker både jag och matte. Matte som inte ens kör dagen efter om hon druckit ett glas vin.
  De förstör så många liv borde verkligen skämmas!
  Hoppas att din väninna snart mår bättre.

  Kramizar & vovisar

  SvaraRadera
 5. Men va duktig du är som fick ordning med pumpen och allt det andra.
  Här ska det bara drickas vatten ur kran i badrummet,så det får stå o rinna lite jämt.
  Jo det är tråkigt att sådana som druckit ska sätta sig bakom ratten och köra vidare,tämka vad mycket olyckor man kunde förebygga om de tänker efter före!
  Må så gott,kramiz....

  SvaraRadera
 6. Matte och hennes väninna hade jättetur på sin utflykt ner till Lund idag , för när dom körde ner så regnade det mest hela vägen men i Lund så sken solen. När dom körde från Lund mot Helsingborg så började det regna i Lund , men när dom kom fram till Väla i Helsingborg så sken solen där :)
  Så bra att du lyckades få ner grejerna till Smulan o Amandas fontän , så du kunde laga den !!!
  Kan tänka mig att dom uppKATTade det :)

  SvaraRadera
 7. VAd bra att allt ordnade sig med vattnet. H'r p[ katthemmet har vi bara vanliga vattensk[lar, men de byts varje dag, tv[ g[nger till och med s[ det vattnet 'r OK ocks[. *vad h'nder med mina bokst'ver__(

  SvaraRadera
 8. Kattson!

  Gå in på kontrollpanelen och tangentbordsiställningar, titta där och ändra tillbaka till svenskt tangentbord. Det är förmodligen den inställningen som har fått "spader".

  =^.^=

  SvaraRadera