Väderprognos för 5 dagar

tisdag 27 september 2011

Gomorron soliga tisdag!

 

Godmorgen%20(1)

Det är en fin ock solig morgon, termometer visar 10,9 grader. Synd att det blåser så mycket.

Gårdagen ägnade jag åt att pula vidare med CD böckerna. Jag är snart klar med dem som jag har här ute, dem kan maken ta med sig hem på söndag och ta ut en del av dem (många!) som vi har där några i taget. Jag har planer på att “datorisera” dem också.

Nu är min datorbibliotek snart uppe i 200 böcker. Med dem som finns i “stan” blir det säkert över 300. Jag kommer inte bli sysslolös under hösten… Det ska bli roligt!

Jag har fixat mitt spel på fejjan. “Matat” alla mina virtuella djur på Happy Pets, det brukar ta nån timme åt gången. Jag vet att jag är barnslig, men det är inget att göra åt. Det är en kul sysselsättning som får dagen att gå i min ensamhet när Smulan och Amanda sover. Jag har spelat andra spel, men har ledsnat. Jag hade inte riktigt den tid de tog under våren och sommaren. Jag kommer förmodligen inte gå tillbaka till de gamla, men det finns ju 1000-tal spel och välja på om jag skulle vilja.

Gårdagens middag (vitkål i tomatsås) räcker gott till idag också. Jag steker ett ägg till den idag, eftersom jag åt upp köttbullarna igår. Jag kan i och för sig spara den en dag till om jag blir sugen på något annat. Koka fisk till exempel. Det skulle nog jamisarna gilla! Jag får se vad jag hittar på och har lust med.

Jag vaknade lite stel på morgonen, men jag har gjort mina liggande övningar och det känns bättre nu. Resten av min träning gör jag under dagen, lite i taget, som jag brukar! Jag lär nog få den här dagen att gå, utan att få tråkigt. Jag trivs med att vara för mig själv, jag har absolut inget emot det. Det är jag som har valt att bo här i vår sommarparadis långt innan jag blev sjuk. Jag är så tacksam över att jag kan fortsätta med att göra så, trots att mitt liv blev som det blev. Ingen idé att gräma mig över saker jag ändå inte kan göra något åt eller få ogjort. Det går inte att vrida tiden tillbaka. Nu är det som det är och jag mår egentligen inte så dåligt, tvärt om, jag mår jättebra när allt kommer omkring. Lika bra att ta varje dag som en gåva och njuta så mycket jag kan.

Höjdpunkterna är i alla fall helgerna tillsammans med maken! Jag har privilegiet att få lite hjärtklappning av åsynen av mitt livs kärlek, det efter dryga 30 år tillsammans, varje fredag. Jag har haft mer tur och lycka i livet än många andra.

Jag önskar er en fin och solig tisdag!

00041-2 /Julia

6 kommentarer:

 1. Vilket underbart inlägg, blev alldeles varm i hjärtat när jag läste det. Du får mig att inse hur mycket jag har att vara tacksam för och hur lätt det är att fastna i vardagsgnället.
  Många kramar och tassklappar från oss ♥

  SvaraRadera
 2. Vilken fin rastgård ni har.
  Och vad härligt med sån hjärtklappning.
  Tazz%Kram

  SvaraRadera
 3. Vilket bibliotek! Underbart!Spela spel är kul så kan ju andra tycka vad de vill. Tänk vad härligt med lite pirr varje fredag!! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Håller med Gunilla och Frasse, vi blev alldeles varma i hjärtat när vi läste det sista i inlägget.
  Det var en hel del böcker du har datoriserade.

  Kramizar & vovisar

  SvaraRadera
 5. Här nere har det oxå varit soligt och lite småkylig vind idag. Matte har jobbat länge idag , så det har inte blivit någon promenad.
  Jamars fint inlägg du skrivit idag !

  SvaraRadera
 6. Håller med Gunilla och Frasse, och Aamor, blev oxå varm i hjärtat när jag läste sista inlägget här.

  Det var många böcker du har datoriserade : )
  Tass på er alla

  SvaraRadera