Väderprognos för 5 dagar

torsdag 22 september 2011

God (?) torsdagsmorgon vänner!

 

Godmorgen%20(53)

Jisses vilken natt! Jag har sovit gott, men vaknade stelare än på länge och jag har duktigt ont Ledsen. Förmodligen har jag sovit djupt och inte rört speciellt mycket på mig och det är därför. Lite träningsvärk i högra armen har jag också. Äsch, det går över bara jag får göra mina uppmjukande övningar och ta ett par Alvedon. Men stickningen får nog ligga idag också.

Jag är färdig med Fågelström-böckerna. Det var mysigt att ligga och lyssna på Vävarnas Barn. Den första boken i serien. Den spänner över 30 år från 1749 till1779. Tänk så eländigt textilarbetarna på Barnängen hade det på den tiden.

Märkligt, min man arbetade på Barnängen, tillverkade tvål och allt märket hade. Numera har Oriflame övertagit tillverkningen och istället för tvål gör maken skönhetsmedel. Mest parfymer och annat, men inget smink. Han har jobbat på samma arbetsplats i hela sitt liv.

Nästa vecka fyller han år och jag tänkte fira honom i helgen med lite extra god mat på lördag. Jag funderar på att göra min kycklinggryta. Jag tror att jag har allt jag behöver till den. Det enda han måste köpa är en liten bytta crème fraiche  och om vädret är tillåter plocka lite fler trattisar på lördag förmiddag. Det går i och för sig lika bra utan svampen, men den blir godare med.

Efterrätten får bli det som han mest är sugen på. Enklast är glass och hallon sås, men vi kan baka en tårta om han vill, eller baka en äppelpaj. Äpplen har vi hur mycket som hels av. I så fall behöver vi vispgrädde också. Jag får fundera lite till på det. Jag vill helst inte fråga om han vill ha en tårta, för jag ju vill överraska honom. Äppelpaj gör vi ofta på hösten.

Hans present kommer troligtvis idag eller imorrn med posten. Jag hoppas lite på imorgon, för då ser han inte avin förrän på söndag och får hämta den på måndag, dagen före sin födelsedag. Jag har inte sagt någonting om dem, det får bli en överraskning.

Det gör ju inget om han läser bloggen heller. Vad han får är ju fortfarande en hemlis!

Idag tänker jag inte sitta vid datorn lika mycket som de senaste dagarna, jag tänker vila och träna i lagom portioner och göra allt för att bli av med stelheten.

Busa med Smulan och Amanda när dom känner för det. Dom sover mycket mer när vädret är sämre än när solen skiner. Just nu ligger dom i en hög i min säng och sover frukost efter morgonens kattfnattsrace. De har gjort allt… lekt inte nudda golvet (= hoppat och klättrat på alla möbler vi har), jagat tygmuslingar, torrisar och godis. Dom fick dela på en Sjöbogårdens stickis, deras favorit godis.

Morgonen är ganska grå och blåsig, men det finns små ljusblåa gluggar i allt det där gråa. Termometern visar i alla fall 13,9 grader, trots att det är mulet. Förhoppningsvis får vi se lite av solen också.

Ha en fin torsdag!

00041-2 /Julia

7 kommentarer:

 1. Du förmedlar en härlig stämning. Jag är så nervös idag för jag väntar besked om Matte Kicki. Jag vet att hon är på operation och jag tror ju på att allt går bra, men det är i alla fall nervöst.

  Hoppas att allt går i lås för ditt firande av din make. Ni verkar ha ett så härligt liv tillsammans. Det hade min make och jag också innan han blev multisjuk. Nu förstår jag mera av hans lynnesförändring efter att jag själv haft hjärtinfarkt. Det följer liksom med på köpet. Nåja, jag hoppas innerligt att firandet blir bra och att maken hittar lite trattisar att lägga i grytan. Tror att det fortfarande poppar upp en del i skogen, men klarar inte av terrängen så jag kan inte gå ut och plocka något i år. Lycka till med fortsatta läsningen... har själv läst serien för några år sedan./Gammelmatte Gitte

  SvaraRadera
 2. Gammelmatte Gitte hittar precis de rätta orden för det jag känner inför din blogg - och ditt liv tillsammans med make och missar.
  Trots sjukdom och lidanden lyckas du ändå se det fina i livet och ta vara på de små sakerna som betyder så mycket för vår sinnesfrid och lycka. Mycket mer än all rikedom och lyx i världen.
  Många kramar och tassklappar från oss

  SvaraRadera
 3. Låter som ni ska ha en riktigt god helg! Matte har planer på att göra din kyckling när vi får gäster på lördag. Det är ju så gott. Trevliga överraskningar vill man ju gärna ha! Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Nästan samma stickis gillar jag också fast då för hundar, de gula är min absoluta favorit!
  Så spännande med en överraskning för maken, kan tro att han blir nyfiken när han läser i din blogg för det blir jag och matte!
  Hoppas stelheten och ajet släppt nu.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 5. Tjingeling !
  Jamar instämmande med föregående jamare :)
  Det är en konst att se det stora i det lilla och njuta av livet trotts motgångar eller kanske det är tack vare motgångar som man ser det stora i det lilla ??
  Min husse bröt ryggen i en bilolycka förra året , tack o lov så var det "bara" en stabil fraktur/kollaps på/av en kota så han blev inte förlamad. Men ont det har han varenda dag mer eller mindre och inte kan han göra allt som han kunde innan. Men han är go och glad som en kexchoklad mest varenda dag ändå. Hans motto är att inget blir bättre för att man klagar.

  SvaraRadera
 6. Visst finns Barnängen kvar? Kanske har någon bara köpt upp varumärket, kan vara så förstås. Låter som en fin dag är planerad för maken. :)

  Ha det så härligt.

  Nosgos & Kram

  SvaraRadera
 7. Nea:

  Visst finns varumärket kvar. Det är ett av Sveriges mest kända ju. Du kan läsa mer om den här:

  http://barnangen.se/

  SvaraRadera