Väderprognos för 5 dagar

fredag 16 september 2011

Godmorgon svala fredag!

 

 

00098

 

Fredag morgon, veckans absolut bästa dag. Efter vardagarna på var sitt håll ses vi äntligen igen och får njuta av en mysig helg tillsammans. Ute skiner solen från en nästan klarblå himmel och termometern visar endast 9,3 grader än så länge. Hoppas att de blir varmare senare på dagen.

Jag har beställt färdtjänsten senare än vanligt för biblioteksbesöket i morgon. Vi kommer att åka mitt på dagen, strax efter lunch istället för när dom öppnar på förmiddagen som vi brukar. Morgonen blir längre och vi kan ta det lugnare. Jag har skrivit upp några böcker av Selma Lagerlöf som jag ska kika efter i deras DAISY-hylla hoppas att dom har dem. Jag ska bläddra igenom de vanliga högen med MP3 böckerna också, men dem har jag nog läst/lyssnat på de flesta av, kanske det har kommit några nyheter. Jag är jättesugen på Jan Guillous nyaste bok Brobyggarna, dom har kanske fått in den redan, vem vet.

Jag har skrivit lista på förnödenheter som vi behöver fylla på i kyl, frys och skafferi. Det är inte så mycket, men vissa saker vill jag ha nu när det blir allt kyligare. Varma Koppen till exempel, jag tycker mycket om att växla kvällsdryck. Det är gott med en mugg het soppa ibland istället för kvällsthéet i höstmörkret. Dom är goda och går snabbt att fixa till om jag blir sugen. Sen är det bara det vanliga, frukt och grönsaker. Mjölk, ost och nån köttpålägg. Jag ska se vad jag blir mest frestad av. Oftast äter jag en skiva rökt kalkon, kokt eller rökt skinka på en av frukost mackorna. Ibland köper vi salami, det tycker jag om. Det beror på vad som finns, gärna till extrapris. Leverpastejen är slut, så det behöver också köpas. Kanske en bytta av den goda rökta räkosten också. Den gillar Smulan och Amanda jättemycket också. Dom brukar få var sin klick bara för att jag ska få äta min macka ifred. Känner dom doften av mjukosten blir dom som tokiga. Dom gillar alla former av ost i och för sig. En extra skiva på mackan än ett måste på morgonen, Dom vet att det blir en smakbit av både ost och skinka eller vad jag nu har för pålägg på min smörgås.  Idag har jag en skiva dansk salami under ostskivan. Gott.

Vi ska inte göra något speciellt idag. Jag tar kanske och sopar av golvet till glädje för jamisarna. Att jaga sopborste är jätteskojsigt. Jag brukar försöka att sopa när dom sover, det går fortare då.

Jag har börjat lyssna på Mansfield Park av Jane Austin, den boken har jag inte läst eller hört tidigare. Den blev inte översatt till svenska förrän på 90-talet. Den lär räcka hela dagen, jag ska försöka att sticka några varv också, fast min vänstra hand trilskades mer än vanligt igår. Det blev bara några maskor då. Jag ska lösa färdigt mitt påbörjade korsord och läsa bloggar hos mina vänner också.

Jag lär inte få tråkigt medan jag väntar på att dagen ska gå och klockan ska bli ½6 och maken är här. Smulan och Amanda väntar lika ivrigt på husses ankomst som jag. Undrar vad han har med sig den här gången, om skivan med ljudböckerna från Alice gulliga matte har kommit, men om den kommer i brevlådan idag får jag den inte förrän nästa vecka, jag glömde att fråga honom igår. Han kommer ju direkt från jobbet utan att ta vägen förbi hemma och brevlådan.

Ha en trevlig och solig fredag!

beary_happy_friday_orange_teddy_bear /Julia

6 kommentarer:

 1. Här har det också varit kyligt inatt = Brr !
  Det verkar bli en alldeles underbar höstdag idag , solen skiner på en alldeles klarblå himmel. Kanske kan bli en promenad med matte idag ?
  Matte skulle oxå vilja läsa Guillous senaste bok Brobyggarna.
  Ha en mysig fredag !!!

  SvaraRadera
 2. hej.
  jag för börja med att tacka för kommentarer.
  här hade vi en morgon med 10grader och dimma/dagg. vi tog en promenad.
  ha en bra dag och hälsa katterna!

  SvaraRadera
 3. Vilken snäll matte ni har, tänk att ni får smakbitar jämt! Det får minsann inte vi det pratas en massa om vikt här "suck". Hoppas att husse kommer tidigt. Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Jamizarna är inte ett dugg bortskämda, va?
  Jag ska ju inte snacka för det är jag med och det gillar jag! Vi ska ha det jättebra säger matte för vi är medlemmar i familjen!
  Härligt att det är fredag, hoppas du får spännande saker när maken kommer.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 5. Här i södern har det varit blåsigt men också strålande solsken, och det piggar ju alltid upp :-)
  Håller med om att fredagen - och särskilt fredagskvällen - är veckans bästa. Hela helgen ligger framför en med mys, mat och gos!
  Förstår att missarna tycker det är spinnande med sopandet men ibland vill man ju att jobbet ska bli klart i rimlig tid, hur kul det än är att leka :-)
  Ha en riktigt fin helg med maken och missarna!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 6. Den där rökta räkosten är ju jättemumsig. Förstår att tjejerna gillar den. Det var ju ni, Nea och Simba som tipsade oss. Kurr och burr.

  SvaraRadera