Väderprognos för 5 dagar

torsdag 15 september 2011

Godmorgon soliga torsdag!

 

00009

Idag fungerade nätet som det skulle på morgonen, som tur är. Jag slapp den irritationen i alla fall. Jag har inte lika ont som igår heller, skönt!

sol049 

Det är en strålande solig morgon – förmiddag, fast ganska blåsig. Termometern visar dock bara 12,9 grader Det spås i och för sig regn till kvällen, men vad anat att vänta sig. Det är ju höst. Vackra dagar är välbehövliga. Våra äpplen och päron behöver soliga dagar. Hösten är en av mina favorit årstider, jag tycker bäst om den näst efter våren. Snörika vintrar har jag fått nog av efter de senaste två vi har haft.

Humöret är ju på topp också när solen skiner. Jag sitter och lyssnar på Stolthet och fördom, som jag började på här om dagen. Den är bra, fast kanske lite fjollig för dagens värderingar. Undrar vad dagens flickor tycker om dåtidens drömmar. Den största av dem alla var att bli ståndsmässigt gift. Bo i fina hus och ha rätt antal tjänstefolk. Det var åtminstone Mrs Bennetts dröm för sina många döttrar. Drömmarna för familjernas döttrar var annorlunda i dåtidens England och resten av världen än dagens.

Imorgon är det 80 år sedan kvinnor fick rösta för första gången i Sverige. Vi har kommit en bra bit på jämlikhetens väg sedan dess. Fast det är en bit kvar tills vi får lika hög lön som männen för samma arbete.

Vi har inga måsten idag, jag har svept dammtrasan på de svarta ytorna och befriat dem från damm och tass – nos- avtryck som mina (P)älsklingar gör dagligen.

Vi ska besöka biblioteket på lördag. Lämna tillbaka de ljudböcker jag har hemma och låna nya. Jag hoppas att jag kommer att få låna böcker från deras DASY-hylla, som bibliotekarien lovade sist. De har jättemånga böcker i den att välja på. Visserligen är uppläsarna inte lika underhållande som de skådespelare som läser in “vanliga” ljudböcker, men det gör absolut inget. Bara att få lyssna och kunna göra annat samtidigt, istället för att bli låst till en bok med att läsa med ögonen är toppen. Men båda har sin charm och jag har skämt bort mig med att lyssna.

Jag ska strax beställa färdtjänst till på lördag. Efter besöket på biblioteket ska vi handla lite också. Förhoppningsvis blir de resorna punktligare än sist vi var iväg. Då var bilen försenad åt både fram och tillbaka. Det är så trist att behöva vänta en extra halvtimme när man har handlat djupfrysta saker. Glass mår inte bra i värme direkt, inte heller mjölk och köttfärs. Jag blir lite sur över att behöva vänta på dem. Men jag har dålig tolerans för dem som inte passar tider och har alltid haft det. Jag är inte sekundjägare, men är alltid punktlig själv Min tid är lika dyrbar som deras, även om jag är pensionär nu mera. Jag måste ju passa deras tider i alla fall oavsett om de passar mina eller ej.

Jag pratade med min väninna och hon låter lite gladare i alla fall. Jag skickade ett MMS med en bild på Smulan och Amanda igår eftermiddag och det blev hon mycket glad för. Tänk att kunna glädja med så lite.

Ha en fin torsdag, det tänker vi ha!

Morrn 42 /Julia

6 kommentarer:

 1. God middag !
  Idag har vi haft snuffemorgon för matte är ledig från jobbet idag :)
  Så skönt att du inte har lika ont idag och att det där nätet funkar som det är tänkt !
  Trist när man måste vänta på den där färdtjänsten :(
  Hoppas det funkar bättre på lördag !
  Här är det oxå blåsigt idag och solen försvinner bakom molnen titt som tätt.
  Trevlig torsdag önskar jag o matte er !!

  SvaraRadera
 2. hej kikar in,fryser fortfarande ,sov med raggsockar på inatt :-(
  ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
 3. Skönt att värken har gett med sig, eller åtminstone är bättre. Visst är man beroende av att ha tillgång till internet? Brukar läsa bloggar till frukost, vilket är en trevlig start på dagen. Idag höll jag på att få ett irritationsutbrott på "tre". Skulle betala en räkning, men blev frånkopplad från internet hela tiden. Grrr. Nåja, har man inte större bekymmer än så, får man väl skatta sig lycklig. Hoppas verkligen att allt funkar på er utflykt på lördag. Väntetid då man har känsliga matvaror kan ju bli förödande, bortsett från all irritation det skapar. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 4. Låter som en mycket bättre start på dagen. Härligt med biblioteksbesök, böcker är underbart. Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Nä fy för människor som inte kan passa tider säger matte. Hon är nästan alltid för tidigt ute och får vänta men hellre det än att komma sent.
  Bra att din väninna låter bättre nu, lättare att fortsätta må bättre om några dagar är bra.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 6. Ett MMS med kattbilder är mycket effektivare än alla mediciner och terapiformer som finns!

  SvaraRadera