fredag 20 februari 2015

Äntligen fredag igen!

 

Fredag 1

Veckans absolut bästaste dag! Nu gäller det att få den att gå tills maken kommer på eftermiddan. Idag är det nog dagsljus också. Förra veckan kom han i skymningen.

Nu syns det verkligen att vi går mot ljusare tider igen. Det dagas allt tidigare och skymningen kommer några minuter senare varje dag. Det är härligt! Det är ju mörkret som jag mest tycker illa om under den här årstiden. Dessutom är februari snart slut också. När den är över är det härligt, våren kommer allt närmare.

Idag började gubbarna tidigt. Jag hörde dom redan vid sju. Tur att jag var vaken, jag hade nog blivit sur om de hade väckt mig med oväsen.

Nu gräver dom på riktigt med sin stora traktor. Det vill säga han i traktorn gräver och två tittar på. Tur att de har var sin spade att luta sig emot *fnissar glatt åt dem*. Jag får se om det blir några bilder idag också. Jag försökte, men blixten i kameran hade egna idéer så jag vet inte om det kommer att kunna visas, men det blir väl fler tillfällen under dagen. Nåja, ni får se morgonens bilder ändå! Ni får ursäkta kvaliteten på dem, de är tagna genom en lindrigt rent fönster!

PICT1646

Självklart övervakar Söta Fröken Amanda deras arbete!

PICT1648

Hon är en sötnos. Gubbarna skulle bara veta hur väl bevakade dom är. Fast de ser nog henne där hon sitter i fönstret och kikar på dem! Det verkar gå rätt så fort, de har hunnit med att gräva flera meter på bara några minuter.

Nu har vi verkligen full underhållning utanför fönstret, det enda tråkiga är att matte med vovve får ta en annan väg på deras promenad. Jag såg dem gå på bilvägen bakom husen mitt emot. Den går ju i skogskanten och jag kan se lite av bilarna och människorna som går där också.

Nu ska jag fortsätta med min frukost innan mitt thé blir iskall, tur att termosen är full med hett the att fylla på ifrån. Amanda är inne på sin tredje runda på sin frukost, som hon fick innan jag gjorde nåt annat. Hon är ju liten egen med att äta bara några tuggor i taget.

Ha en jättefin och trevlig fredag!

friday4 /Julia

17 kommentarer:

 1. Hej vännen! Kul med lite underhållning tycker söta fröken o man måste ju hålla ett par vakande ögon på dom så dom gör rätt tycker hon :-) kramisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, absolut! Fast hon har ledsnat och gick in under skrivaren för att sova, men hon kan se dem därifrån också!

   Radera
 2. Jag gillar också att sitta i fönstret och spana om våran granne med traktorn är nere på gårdsplanen där vi bor :)
  Min matte säger att hon inte hade blivit glad om ngn hade väckt henne kl 07:00 igår , eftersom hon var ledig.
  Visst är det härligt att det blir ljusare och ljusare nu !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Härligt med fredag!Det är ju bra att det händer lite utanför fönstret, då blir de ju klara också! Hoppas husse kommer tidigt! Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Tycker det är bra att Amanda har påtagit sig det viktiga övervakningsjobbet. Hon ser ut att veta precis hur de ska jobba.

  SvaraRadera
 5. Något av det bästa med den här årstiden är att man kan leta efter, och hitta, vårtecken! En bit härifrån finns en hel kulle med blommande snödroppar. Kanske har de börjat sticka upp hos dig med?
  Ha en mysig helg med man och katt!

  SvaraRadera
 6. Underbart med fredag och helg :D Det håller vi med om, likaså att det tar längre och längre tid innan det blir mörkt ute. Skönt.
  Så jättesöt Amanda är i fönstret, där hade jag velat sällskapa henne :D

  SvaraRadera
 7. Klart det är spännande för Amanda att kolla in vad de "tokarna" sysslar med, hihi. Det är alltid kul att se när andra jobbar, hihi!
  Det är sååååå skönt att det är fredag äntligen.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
 8. Klart man måste hålla koll när det händer något spännande utanför fönstret. Skönt med fredag och nedräkning till husse kommer. Önskar er alla en fortsatt trevlig helg! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 9. Jo underhållning har vi oxkså de bygger om femman under oss till två tvåor p en etta. Jo härliga tider framför oss vår! Må då gott. / Gunilla o co.

  SvaraRadera