Väderprognos för 5 dagar

torsdag 31 maj 2012

Torsdag och solen skiner av och till!

 

Torsdag

Synd att det blåser idag också. Snart har alla blommor blåst av äppelträden. Hoppas att insekterna hann pollinera dem och de ger gott om äpplen till hösten. Termometern visar 14,6 grader i alla fall.

Här får ni en bild på vår lila syren

PICT0749-001

som finns i tomtkanten.

Tänk att den redan blommar lite, annars brukar den blomma strax före midsommar. Busken längst till höger är en av våra fyra krusbärsbuskar.

line251

Jag fick en märklig SMS igår från Tele2/Comviq. Där stod att de skulle byta ut mitt sim-kort. De skull skicka ett nytt per post. Jag har sökt information om varför på deras sidor, men hittade inget.

Ni som har Comviq/Tele2 har ni fått nåt SMS om eventuell sim-korts byte? Berätta det i så fall i en kommentar, är ni snälla!

Visserligen har mitt sim-kort hängt med sen nittiotalet. Ni minns kanske de första mobilerna som vägde massor och var jättestora, dom med ett antennspröt att dra ut, en lucka att fälla ut och usla batterier, där hela stora kortet fick stoppas i, inte bara den lilla som idag.

Jag blir så osäker om  och när jag får konstiga SMS. För ett tag sedan fick jag ett från ett företag jag aldrig har hört talas om att jag har beställt nån tjänst och skulle svara med ett SMS för att bekräfta beställningen.

Självklart raderade jag den genast utan att svara på den, det märkligaste var att jag fick den på en mobil som jag endast använder som Mp3 spelare. I den finns ett kontant kort från Telenor som jag fick gratis till mobilen för jätte länge sedan, på den fanns 65:- och dem använder jag bara för att betala en medlemsavgift på 10:- i månaden med, den räcker en månad till. Jag tänker använda kortet så länge det finns pengar på den och sen slänga kortet, den är inte ens registrerad. Jag har ju ingen användning för flera mobilnummer. Jag har inget “hemligt” liv och behöver inga extra mobilnummer. Det räcker att hålla reda på en ringande mobil.

Ha en trevlig torsdag!

adl47d7fc739e90b9_93358071 /Julia

14 kommentarer:

 1. Nopp, inget sms, men mitt är rätt nytt. :-)
  Här åskar det som fasen just nu.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gjorde det här med och höll på en timme ca. Tur att ingen av oss är åskrädd. Fast jag loggade ur när jag hörde första mullret för säkerhets skull :)

   Radera
 2. Skumt värre. Känns en aning lurt..
  Här har syrenerna så gott som blommat över. Trist att dom gör det så fort.
  Regnet ÖSER ner nu och matte är helstirrig för hon måste till affären.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade TVÅ åskväder med nån timmes mellanrum, som sagt, tur att vi inte är åskrädda :)

   Radera
 3. Inga såna SMS här , lite konstigt är det allt. Hoppas att ni har haft mycket gos idag när det varit så trist väder.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Syrenerna blommar för fullt hos oss, luktar så gott!
  Verkar märkligt det där SMS:et. Skicka ett mail till dom och fråga. Finns mycket skit där ute som de vill lura på en. Bättre att kolla en extra gång.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag ska kolla upp det. Jag har i alla fall inte fått nåt med posten idag. Jag frågade maken om det speciellt.

   Radera
 5. Inget sms här heller, jag har dem både på privata och jobbmobilen, men har ganska nya kort på båda.
  Här slog syrenerna ut för en vecka sen och står i full blom. Här brukar de alltid blomma innan skolavslutningen, har man tur håller de sig fortfarande då men ofta börjar de blomma över då.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 6. Låter väldigt mysko det där sms:et. Jag har ju Telia och dom sänder inga sådana sms.
  Jag har inga syrener på min uteplats, men grannen har.
  Fina är dom allt.

  Tasskram,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ju inte Tele2 heller, därför blev jag genast misstänksam.

   Radera
 7. Jag har inte fått nått sånt sms heller, har också tele2. Men tror det kan ha och göra med om ditt simkort är gammalt. Men ring till comviq/tele2 och hör me dom så du säkert vet att det inte är någon konstig bluff.

  Fin syren, de doftar ju såå gott. Sommardoft :-)

  Kraam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan hända i och för sig, men jag ringer och talar med dem idag och kollar.

   Radera