Väderprognos för 5 dagar

fredag 18 maj 2012

Hej soliga blåsiga fredag!

 

friday7

Äntligen fredag igen. Ute är det växlande molnighet och det blåser fortfarande. Det är ganska mycket svalare än igår. Termometern visar 11,3 grader just nu, men det blir säkert några grader varmare lite senare på dagen.

Vilken tur att jag kikade efter pizzasås igår i frysen, för jag hittade ingen, så jag kokade en ny sats genast, som gottar till sig sen igår kväll. Jag mindes sen att jag tog det sista till pastasås för några veckor sen. Konserverade tomater finns ju alltid hemma, en typiskt bra och ha vara. Jag brukar koka den rätt så länge. Minst en timme för att få fram smakerna på tomater och kryddor ordentligt (efter ett tips av en italiensk väninna). Sedan får den gotta till sig i några timmar innan jag fryser såsen i portions byttor. Varje bytta räcker till en pizza eller basen till en pastasås. Praktiskt att bara ta fram.

Jag har dammat de svarta ytorna och sopat golvet till Smulans och Amandas förtjusning. De älskar att jaga sopborsten. Att det tar mig dubbelt så långt tid när de “hjälper” till, än annars bekymrar dom inte ett ögonblick. Kul har dom i alla fall och jag retas lite extra med dom. De är så glada när de leker “den stora jakten på sopborsten”, jag skrattar så gott åt dem. Sedan bir det “kast långt bort med dentisar”, bara för att jag ska bli färdig och få upp skräpet.

Jag har inga fler måsten kvar. Bara resten av mina övningar, men dem gör jag allt eftersom under dagen. Vi ska fördriva tiden med det vanliga, bus när jamisarna blir leksugna igen, lyssna på bok, läsa bloggar och ta en titt in på fejjan.

Ha en fin och solig fredag!

25 /Julia

2 kommentarer:

  1. Nog är det kul att "hjälpa" till med sopningen, hihi, det gillar jag också men jag tror att jag mest är ivägen men det struntar jag i!
    Tur att du tittade efter om där fanns mer sås.

    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera