Väderprognos för 5 dagar

måndag 21 maj 2012

Hej soliga varma måndag!

 

3monday47

Att termometern visar 20,8 grader en maj-måndag redan på morgonen är väl inte alls konstigt! Klart att det ska vara varmt och soligt en måndag, då de flesta jobbar.

Det gör inte jag. Inte heller flera av grannarna, de som har gått i pension eller är sjukskrivna. Självklart passar de på att vara här då. Många åkte hem igår, men jag har noterat ett X antal bilar som har kommit också nu på morgonen. Rätt så ovanligt en måndags morgon och förmiddag.

Det är öppet mot verandan, men tjejerna ligger och sover efter morgon buset. Idag lekte vi kast med stor musebus och fånga dentisar med tassen. Jag har fyllt på Smulans “peta fram maten med tassen” grunka och hennes aktivitetsboll. Därmed är mina måsten för dagen avklarade!

Jag har inga andra måsten, annat än mina övningar och dem gör jag ju under hela dagen.

Jag blev så sugen på att lyssna på Jan Mårtenssons deckarhjälte, den kattägda antikhandlaren Johan Kristian Homans öden och äventyr. Där siamesen Cléo ger sin husse en och annan hjälpande tass.

Vi har nog de flesta deckarna av Jan Mårtensson i bokform och ett tiotal inlästa. Många av dem lästa av författaren själv. Igår fick jag tag på hans senaste deckare Mord i blått. Hoppas att den är lika spännande som de andra. Mårtensson har väl skrivit uppåt 50 deckare genom åren med Homan och katten Cléo i huvudrollen. Maken kommer att bli glad i alla fall, för vi gillar Mårtenssons deckare lika mycket båda två.

De författar-lästa böckerna tycker jag bäst om, vem som än har skrivit boken eller om boken är en deckare, thriller eller roman. Då får jag höra böckerna exakt som de är avsedda. Med “rätt” betoning (enligt författaren) av texten.

Annars har jag inte planerat något speciellt för dagen. Bara att lyssna vidare på en Homan-deckare. Jag började med den första som vi har som ljudbok, Dödlig svek från 2003.

Ha en solig måndag!

happy_monday_im_trying_to_be_positive /Julia

17 kommentarer:

 1. Åhh va härligt med värme! Här var det också ganska skönt tidigt i morse, vi lät mamma sova jättelänge medan vi andra njöt av värmen. När hon sedan gick upp så tyckte vi nästan självklart att det var dags att gå och sova liite. Hon fick då för sig att vi sovit lika länge som henne *fniss*.

  (Hon är också sjukpensionär)

  Nosgos och Mjölkisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tidiga vanor och är oftast uppe och klädd vid 7-tiden. Trots att jag inte har tider att passa.

   Radera
 2. Har suttit i solen en stund utanför Fiket i Barkarby. :-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är ett gott tecken att sommaren närmar sig när folk blir lite oftare lediga än annars. Hoppas vädret håller i sig nu när vi äntligen fått lite värme.

  SvaraRadera
 4. Härligt med lite värme för det är på tiden.
  Tjejerna tog väl ut sig helt efter ett sånt morgonbus och då är det skönt att sova en stund så man orkar mer sen.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, sen har de varit ute på verandan. Äntligen är dörren öppen heeela dagen, inte bara en liiiten stund :)

   Radera
 5. Skönt att vårvärmen äntligen har kommit. Hoppas bara att den stannar. Och snart är det sommar... =))
  Kram från mig, Bröderna Bus och Busan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det sommarvärme i alla fall. Så där lagom, som jag gillar!

   Radera
 6. Underbart med solsken och värme, det är nu man njuter mest av både blommor och värme tycker vi. Nosbuff

  SvaraRadera
 7. Skönt med värme och myselimys!
  Nosbuffar och kurrelisvansvift!

  SvaraRadera
 8. Här nere hade vi +27 grader nu på eftermiddagen , nästan för bra , men bara nästan :)
  Vi har hört åskan mullra på avstånd nu ikväll , men den verkar inte komma hitåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att Åskar inte kom till er! Det är kvavt här med, så vem vet om vi får besök av han... fast vi bryr oss inte alls :)

   Radera
 9. Mjau här har det oxå varit sommarvärme, så här hoppas vi att värmen fortsätter. Matte ska en sväng till den däringa storstaden ngn dag, så vi hörs nog inte av förrän hon kommer hem igen. *Kanske* att vi kan få låna mattes ajfån under tiden, *Fniss*

  Tass tass

  SvaraRadera