Väderprognos för 5 dagar

söndag 13 maj 2012

God morgon soliga söndag!

 

67

Solen skiner från en knallblå himmel, men det var kyligt inatt med bara ett par plusgrader. Nu har temperaturen stigit till 8,7 grader. Det blir nog en fin vårdag. Vindarna har mojnat också, trädens grenar rör sig knappt. Skönt efter de blåsiga och regniga dagarna som gick.

Vi har inga måsten för dagen, men om vädret är så skönt, som den ser ut, ska vi ta en runda i byn så småningom. Gårdagen gick åt att titta på hockey för maken, medan jag lyssnade på bok med hörlurar. Hockey tillhör inte nåt jag tittar på om inte Sverige spelar. Jag visste inte ens att om VM går i Sthlm.

Bilar med grannar kommer i en jämn ström nu på morgonen. De var många som åkte hem i regnet igår eftermiddag. Det är kanske dom som kommer tillbaka. Man känner ju igen grannarnas bilar.

Lilla Molly, en svart cockerspaniel flicka, rastar sin matte. De promenerade precis förbi utanför fönstret. Hon tycker säkert att det är skönt att slippa sin röda, söta regnjacka. Vi satt och funderade på hur gammal hon har hunnit bli. Förmodligen är hon runt 10 år vid det här laget. Vi har ju sett henne med matte och husse flera gånger dagligen när de är här i många år.

Det ska bli visning igen på de hus som är till salu vid 13-tiden. Undrar om de blir sålda efter denna visning. Ett av husen har blivit lite billigare sen sist, så kanske det hjälper att få den såld. Jaja, vi lär väl märka om och när det kommer nya grannar.

Smulan och Amanda har lagt sig i solen i rastgården. De gick ut efter att ha avsmakat vår frukost. De fick ostbit av mig och leverpastej av husse. Mums!

De var inte så busiga på morgonen, men ibland blir det ingen katt-fnatts-race runt huset. Att husse är här gör ju mycket också. Nu har dom ju oss båda att hålla reda på. Mer att hålla koll på liksom.

Hoppas att ni också får en riktigt soligt söndag!

00025-1 /Julia

8 kommentarer:

 1. Ligga i solgasset det är skönt det! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Härligt med sol. Hoppas husen blir sålda till bra nya grannar.
  Det är lite jobbigare att hålla koll på vad två personer gör och är så krafterna tryter nog, racet kommer nog en annan dag, hihi!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar på krafterna att hålla koll på båda samtidigt ;-)

   Radera
 3. Synd att inte det gick att sätta upp hammockarna :(
  Hemma hos mig måste man oxå använda expander mojänger när något ska sättas upp.
  Strålande sol har vi oxå haft idag och jag har som ni sett tassat ute :)
  Hoppas era nya grannar blir trevliga sådana.
  Fortsatt trevlig söndag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de nya grannarna lär vi träffa när och om det kommer nya.

   Radera
 4. Härligt för tjejerna att kunna ligga ute i solen! Toppen att ha innätat så att de alltid kan vara ute (om det är bra väder förstås). Kurr och burr.

  SvaraRadera