Väderprognos för 5 dagar

torsdag 24 maj 2012

Hej soliga torsdag!

 

thursday_04

Det är ännu en varm dag. Termometern visar redan 20,8 grader. Ytterdörren står på vid gavel och Smulan och Amanda kommer och går som de vill dit ut.

De har haft en svart katt med en ovanligt mörk stämma  på besök. Hans jam var ganska märklig, han brölade nästan istället för att jama och han kikade länge på våra jamisar, som var minst lika nyfikna som han.

Tråkigt nog fick jag ingen kort på honom, han stack så fort jag närmade mig dörröppningen och nu håller han sig precis utom synhåll för mig och kameran, men han finns där utanför stängslet.

Snart är det dags att ta kort på äppelträden igen. De är så vackra när de står i full blom, jag har nog en bild från nåt år tillbaka.

013_00

Denna bild är tagen våren 2010. Strax innan rampbygget, men träden är lika vackra om bara några dagar. Ännu har inte alla blommor slagit ut och träden ser mer rosa ut. Vi kommer att ta bya bilder i helgen, så får ni se hur vackra de är.

Jag har inga direkta planer för dagen. Jag gör det som faller mig in. Igår hade jag en halvbra dag. Hade ont och var allmänt trött. Jag orkade inte uppdatera bloggen på eftermiddan. Jag kunde i alla fall sova lite mer. Faktum är att jag sov nån timme i två omgångar och ändå var jag trött. Natten som gick har jag sovit gott och vaknade utsövd vid 6-tiden. Jag har i och för sig lite ont idag med, men det är inte så farligt. Vanliga Alvedon hjälper.

Jag har fortsatt att lyssna på Johan Kristian Homan och hans katt Cléo’s öden och äventyr. Jag sitter och lyssnar på Dödssynden från 2008 nu. Det är den 5:te  ordningen jag har som ljudbok. Jag hoppade över ett par, som är mindre intressanta. Missförstå mig inte, de är lika bra som de andra, men dem har jag hört för inte så länge sen.

Den senaste, Mord i blått som kom ut nyligen, väntar jag med till helgen eftersom maken också vill höra den. Jag vill premiärlyssna på den tillsammans med min älskling.

Jag har slagit upp författaren i Wikipedia och hittat en sida som är jättespännande. Det finns tydligen ett sällskap med läsare som gillar Jan Mårtenssons Homan-deckare. Kanske nåt för mig-oss???

Vi ska iväg och handla lite, men jag har inte bestämt ifall vi ska åka redan på fredag kväll eller vänta till lördag förmiddag. Vi får nog klura lite till på det.

Ha en fin torsdag!

Torsdag 3 /Julia

10 kommentarer:

 1. Här nere är det oxå ytterligare en varm dag idag , vi hade +21 klockan 09:00 imorse och nu är det + 26.
  Min matte är ledig idag med så hon o husse har varit nere på fiket vid Östra Stranden och gjort några ärenden i stan.
  Man får passa på att göra ett par saker när man ändå är inne i stan för det är ju synd att säga att bensinen är gratis :)
  Ljuvligt vackert är det med blommande Äppelträd !
  Min matte har visst inte läst en endaste av Jan Mårtenssons böcker , kanske skulle se till så att hon gör det på semestern i sommar ?!
  Ha en fortsatt mysig torsdag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. En Homan-deckare är ypperlig som sommarläsning!
   Lagom... inte blodig och man får lära sig mycket om till exempel antikviteter.
   Dessutom avslutas de flesta böckerna med en matrecept!!!

   Radera
 2. Så vackra träd, ni bor ju i en sagobok :-) Vilken idyll!
  Jag har läst en hel del Homandeckare, men det var längesedan nu. Kanske man skulle ta och återknyta bekantskapen, för jag minns dem som både intressanta och mysiga.
  Hoppas värken håller sig på mattan ett tag nu, särskilt till helgen förstås!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är jättemysiga och jag har lärt mig massor om konst och antikviteter genom böckerna!

   Radera
 3. Åh, en pojkvän till tjejerna, hihi!
  Blommande träd är så vackert säger matte men blommorna faller av så snabbt och jag säger ja och de fastnar i min päls, hihi!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du!
   Och han har brölat heeela dagen och han är kolsvart å stilig!
   Smulan och Amanda är alldeles till sig av uppvaktningen ;-)

   Radera
 4. Hoppas att ni har haft en bra dag i värmen. Spinnande med kattbesök, förstår om tjejerna blir lite till sig..Visst är det fantastiskt med allt som blommar! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Hihi låter som kissen var intresserad av tjejerna ;) då brukar de ju få en väldans mörk stämma.
  Visst har det vari en underbar dag, varmt och soligt.

  Kraam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det verkar inte bättre, men han har inget för det. Tjejerna är tryggar innanför stängslet och han utanför :)

   Radera