Väderprognos för 5 dagar

lördag 5 maj 2012

Hej blåsiga lördag!

 

00080

Maken kom som vanligt igår kväll. Med sig hade han filmerna som vi beställde.

Vi såg denna sorgliga

Sova med fienden

drama!

Jag kan inte förstå hur de män som gör kvinnor illa är skapta och det är tragiskt att vissa kvinnor råkar så illa ut. Många har inte styrka att ge sig av efter första slaget, som dom borde. Enligt min mening kommer alltid mer och grövre misshandel. De männen har alltid “nån” orsak att slå.

Idag ska vi se en thriller efter Sidney Sheldons roman

Marys chans

Marys Chans

Jag gillar filmerna som gjordes efter hans böcker och har flera av dem. Tracys Hämnd, Cathrines Dröm och Spelets Härskare. Jättebra filmer allihop.

Vi ska passa på att gå en sväng medan solen skiner, trist att det ska blåsa så mycket. Det blir så kallt när man sitter i rullstolen.

Vi ska bara ta en kortis runt byn, vi börjar med att slänga soppåsen, lite glasburkar och några gamla tidningar. Vi har jättefin sopsortering med olika tunnor, en för vanliga sopor, för glas – ofärgat och färgat har var sin tunna och en för papper. Allt som går att kompostera hamnar i den egna komposttunnan som alla har på sin egen tomt. De flesta är bra på att sortera soporna. Sopbilen kommer på fredagarna.

Bäst att vi ger oss iväg, för snart är molnen över oss och vem vet, om en del innehåller regn till och med!

Ha en fin lördag!

saturday_01 /Julia

16 kommentarer:

 1. Matte berättade att första gången mattefar såg sova med finenden så klarade han inte av att se hela utan slutade redan inna hon lyckades fly i början, han avskyr när man slår och det kvittar vad man slår på. Matte skrattade åt honom.
  Det blåser hos oss men det är soligt.
  Bra när sopsorteringen finns i närheten så man slipper köra långa sträckor.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 2. Tracy's hämnd brukar jag titta på med jämna mellanrum, när jag är sjuk eller inte kan gå upp. Lång, bra och passar utmärkt att roa sig med och drömma bort till!!

  Ha en härlig helg!
  pussåkram
  lillie

  SvaraRadera
 3. Här nere blåser det värre än vad hårtorken gjorde igår :)
  Vi tar det bara lugnt idag , eftersom det lär bli en lång dag imorgon.

  SvaraRadera
 4. Här är det oxå blåsigt, men lite soligt. Undrar när det blir sommar och varmt. Är iofs bara början på MAJ än,men det återstår att se
  kram på er alla

  SvaraRadera
 5. Bra filmer ni valt. Man upphör aldrig att förvånas över att vissa ska lösa problem genom att slåss. Givetvis ska man gå på det som är svagare, kvinnor, barn, djur. Det är fullständigt vidrigt.

  SvaraRadera
 6. Har läst boken "sova med fienden" bra men hemsk.
  Det är verklien något man inte kan förstå hur någon kan skada den man är tillsammans med. Har en vän som blivit misshandlad och massa annat hemskt av sin dåvarande. Som tur var så hade hon tillslut mod att dra.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är både boken och filmen bra och vidrig på samma gång. Din vän var modig som vågade dra!

   Radera
 7. Ja, vårvärmen kom på en kort visit, önskar den hade stannat längre... Förhoppningsvis ör den snart tillbaka igen.
  Älskar Julia Roberts, även om jag helst ser henne i romantiska komedier - Pretty Woman, Erin Brockovich (åh, så bra den är, och så himla roligt att den bygger på en sann historia också) - och så Notting Hill förstås, den har jag sett så många gånger att jag nästan kan den utantill :-)
  Det är så sorgligt med våld mot kvinnor, man frågar sig vilka märkliga psykologiska mekanismer som får sådana här sorgliga saker att hända om och om igen...
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Julia Roberts är duktig! Jag tycker mycket om henne i Pelikanfallet!

   Radera
 8. Matte har tyvärr råkat ut för en sån galning. Hur hon än försökte slutade han inte att söka upp henne. Till slut blev det skyddad identitet och nytt namn. Tänk om jag hade fått sätta tänderna i det där svinet men det här hände före min tid.
  Matte har boken Sova med fienden och den läser hon aldrig om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bedrövligt att sånt händer! Hoppas att matte har blivit av med svinet för gott!

   Radera