Väderprognos för 5 dagar

söndag 27 maj 2012

Hej soliga Pingstdag!

 

28(1)

Det är strålande solsken från en klarblå himmel och bara en lätt bris rör om bland grenarna i våra blommande äppelträd. Om vi inte var säkra på att det nästan är sommar med tanke på värmen, 22,4 grader, kunde vi tro att snön faller. De nästan vita blombladen singlar mot marken av de milda vindarna. Nu är det verkligen vackert ute. Det är så mycket som blommar i trädgårdarna runt omkring.

Vi är nog ganska ensamma om att ha missat melodifestivalen igår. Vi brukar inte titta sedan de har infört femtielva deltävlingar. Jag hade inte ens hört Sveriges vinnarlåt innan, förrän idag. Det är bara att gratulera vinnaren. Förmodligen kommer vi att titta nästa år, eftersom finalen går i Sverige.

Vi hade roligare saker för oss igår eftermiddag och kväll, enligt oss i alla fall.

Jag tog fram Jan Mårtenssons

Mord i blått

senaste deckare, Mord i blått, som vi satt och njöt av i Tomas Bolmes suveräna inläsning. Visserligen läser författaren själv flera av sina böcker, men Tomas Bolme är jätteduktig och är en av våra favoriter bland flera  duktiga skådespelare som läser in ljudböcker. Den här utspelar sig i modevärlden, en värld som vi inte vet så mycket om, men boken är spännande och verkligen läsvärd, vare sig man läser med ögonen, eller som, vi med öronen. Det är mysigt att njuta av en ny bok tillsammans.

Maken har åkt och vår vardag har börjat som den alltid gör på söndagseftermiddagarna. Smulan och Amanda ligger i en hög i vår säng. De har busat mycket och har ätit extra gott. De gillade Sjöbogårdens Lyx patéer jag köpte åt dem igår. Det bästa är att Smulan har fått behålla det hon har ätit. Hon kräks ofta av konserverad kattmat, det är därför dom får det så sällan. Bättre med kokt fisk, men dessa tål hon tydligen. Jättebra.

Dom har fått kyckling med lever igår och lax idag. Det finns två sorter till i paketet, Ox och kalv och Lamm med lever, dem får de smaka på senare i veckan. Mums tyckte dom och diskade fatet ordentligt efter sig, efter dagens Lax middag. Inte den minsta smula fanns kvar på tallriken när de var klara.

Jag har inga direkta planer för resten av dagen, jag ska lyssna på nån bok. Vilken har jag inte bestämt än, men jag har många att välja på. Annars bara ta det lugnt och spela lite kort på datorn och ta en runda bland mina bloggande vänner.

Ha en fin eftermiddag och kväll!

I fotölj /Julia

12 kommentarer:

 1. Så söt bild överst! Härligt med sol idag också! Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Matte tittar bara på finalen om ens det. Igår hade hon det på men satt nästan inte framför TVn utan fixade med annat och så var vi ute. Omröstningen var det hon kollade mest på.
  Vad bra att maten föll tjejerna i smaken och att Smulan fick behålla den.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade ingen TV på alls :)
   Jo, det är jätteskönt att dom gillar maten och Smulan inte blir dålig.

   Radera
 3. Ooo, det lät som en riktigt skön lördagskväll och Tomas Bolme gillar jag också skarpt. Han har en så härlig röst och läser med inlevelse. Ibland är det t.o.m. bättre med en skådespelare än med författaren som uppläsare. Jag läser också många böcker och det är stor skillnad på vad man får ut av boken beroende på uppläsaren. I morgon ska jag till Mariestads sjukhus för ögon-undersökning för att bestämma var i kön till operation jag ska placeras. Hoppas att jag kommer högt upp på listan. Håll tummarna är du snäll!

  Kram från gammelmatte Gitte (med grå starr)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller tummarna hårt för att du hamnar högt upp på listan. Jag ska till Sthlms Ögonklinik i samma ärende den 12:te juni och är skitskraj fortfarande, fast dina ord lugnade faktiskt liiite i alla fall.

   Radera
 4. Ni är inte alls ensamma om att ha missat melodifestivalen igår. Brukar nästan aldrig titta på den. Vi hade också roligare saker för oss.
  Kram, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var länge sen vi såg den. Det finns så mycket annat än TV att göra på kvällarna :)

   Radera
 5. Det är verkligen supervackert ute :-) uuunderbart med sommar.
  Mmm visst blir melodifestivalen/eurovision lite jobbigt när de skall ha flera deltävlingar. Dock kollade vi på igår, var spännande att se om Sverige skulle vinna som alla sa.
  Va skönt att Smulan fått behålla maten :-) det finns ju en hel uppsjö med mat och det är inte alltid lätt att hitta det som funkar. Här måste jag noga kolla så det inte är fisk i som Hugo ej tål.

  Kram i sommarvärmen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är jätteglad eftersom hon kräks av de flesta. Kan ju vara att hon är för glupsk och äter blötmaten för fort.

   Radera
 6. Strålande sol och varmt och skönt här nere med :)
  Igår såg det oxå ut som det snöade här när Häggen strösslade en massa vita blomblad.
  Min matte och husse såg inte heller på Melodifestivalen igår och inte har dom sett på någon av delfinalerna heller.
  Vinnarlåten har dom dock hört innan ett x-antal gånger på radio :)
  Låter smaskigt med lyxig paté med Lax *slickar mig om nosen*
  Min matte har jobbat mest hela dagen idag med , så nu ikväll har vi bara slappat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Patéerna ser fina ut och luktar gott till och med för mig. Hoppas att du får smaka på den sorten också nån gång.

   Radera