Väderprognos för 5 dagar

lördag 28 januari 2012

Hej soliga lördag!

 

Puh's lördag

Maken kom i vanlig ordning igår. Pizzan blev precis så god som vanligt. Men vi valde att lyssna på bok istället för den osedda Shrek nu och för alltid.

Det var maken som ville höra

buzz-de_la_motte_anders-14487440-frntl

Den är fortsättningen på hans första bok

de-la-motte-anders-geim

Den är jättebra och rekommenderas varmt! Att den vann Årets deckardebut är inte ett dugg konstigt och uppföljaren [buzz] har fått än bättre kritik! Eftersom den är en direkt fortsättning på första boken, föreslår jag att ni läser [geim] först.

Risken är stor att böckerna blir sträcklästa! Vi tog med [buzz] och lyssnade vidare på den i sängen, men jag var tvungen att stänga av den vid midnatt för att kunna sova. Den är så spännande att man bara måste lyssna. Maken hade somnat flera timmar tidigare, men det gör inget. Han får med sig böckerna på ett minneskort och han kan lyssna färdigt när han vill. Just nu är det SM-vecka på TV. Maken tittar och jag lyssnar på boken med hörlurar.

Något annat lär vi inte göra. Vi har inga måsten, vi ska bara njuta av att det är helg och vi är tillsammans. Maken har fyllt på med frön och nötter och både pippisar och jamisar är glada. Termometern visar –1,0 grader och solen har försvunnit bakom molnen tyvärr Ledsen. Hoppas att den visar sig nåt mer idag.

Dagens middag blir köttgryta av nåt slag. Vi tog fram grytbitar igår. Vi har till och med en skvätt rödvin att hälla på om vi vill. Med lite lök och franska örtkryddor lär grytan bli god! Den behöver några timmar på spisen, lika bra att jag sätter på den med en gång. Det klarar jag utan hjälp Ler !!!

Ha en fin lördag!

00055 /Julia

14 kommentarer:

  1. Åhh va mysigt det låter! Här är det också jamarslugnt förutom lite tjabbel oss syskon emellan. Mamma har vinterhalsen fortfarande och låter konstigt ibland när hon pratar, tur att man vet att det är mamma som säger nått då juh. Det är kallt och vitt ute och vi kommer nog vara inne mest hela dagen. CATurday betyder gottigt och för oss betyder det också börja med Mjau torrisar.. Får se hur det går :). Hoppas ni har det gosigt och inte får det kallare nu. Nosogos och Tassklapp

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att torrisarna smakar och att mattes hals blir bättre!

      Radera
  2. Låter som ett utmärkt sätt att spendera dagen på! Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Då ska kanske matte ta och skaffa de böckerna eller den första i alla fall om de är så bra.
    Det är gottigt att bara ta det lugnt och njuta av att vara tillsammans.

    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Säg åt matte att det är en dålig idé att börja läsa OM hon ska upp och jobba nästa morgon!!! Hon kan inte lägga den ifrån sig hur som helst och risken är stor att hon inte orkar jobba nästa dag ;-)

      Radera
  4. Hej , hej !
    Nu har mina 2-benta gjort det dom var tvugna till idag = HANDLA för det ekade så konstigt när man öppnade kylen ;-)
    Sen har matte pillat med en del på Sydkattens hemsida , det låg en hel del mail och väntade på att matte skulle lägga in annonser och info om kommande saker som händer i klubben.
    Det ska visst vara kattvisning i en blomster affär nere i Skåne nu i februari och jag och matte ska visst dit och visa upp mig på söndagen. Undrar om man får provsmaka en massa blommor då ??!!
    Här ska det visst ätas Pizza idag och köttgryta imorgon säger matte.
    Fortsatt trevlig lördag önskar jag och matte er allihopa !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här åts det pizza igår och vi äter köttgryta om en stund :)
      Ska du "tävla" med blommorna??? DU vinner då förstås ;-)

      Radera
  5. Gryta låter perfekt en sån här dag. Hoppas Smulan och Amanda också tycker om grytan. Är det inte för mycket kryddor i är det säkert smaskens för dem också.

    SvaraRadera
  6. Tack för tipset, har helt missat hans böcker.

    Nosgos

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var så lite :)
      Enligt vad man kan läsa på nätet kommer "serien" bestå av ytterligare minst en bok. Anders de la Motte planerade 3 böcker om HP och hans syster polisen Rebecka Normin.

      Radera
  7. Låter som en skön helg :-)
    Hoppas grytan blev smarrig ?

    Kram

    SvaraRadera