Väderprognos för 5 dagar

söndag 29 januari 2012

Hej soliga (kyliga) söndag!

 

00066

Det är en fantastiskt fin vinterdag! Vid ½9 tiden hade vi –7,9 grader, men temperaturen har gått upp till +0,7 nu, på bara några timmar. Det är vindstilla och solen skiner från en klarblå himmel! Det är härligt, men lite kyligt ute i solen, när man sitter i rullstol.

Vi har varit ute på en kort promenad och njutit lite av solen. Maken har fyllt på frön och nötter igen. Han ser till att pippisarna har så mycket att äta som möjligt på söndagarna innan han måste ge sig iväg.

Idag blir det lite tidigare än vanligt, han ska absolut passa på att vara ute medan det är så fint väder! Han kan lika gärna promenera till bussen i solskenet. Han tänkte ta omvägen till “gubbdagis” på vägen hem.

Mitt armbandsur behöver ett nytt batteri, den har stannat och de har klockbatterier också. Billigare om maken byter den än att lämna in den till urmakaren. Han är duktig på att byta batterier i armbandsur. Han fixar de som vi har, både mina och sina egna.

Några middagsbekymmer har han inte, han får ta med sig resterna av den mycket goda köttgrytan som jag gjorde igår. Och ja!!! Jag gjorde den helt utan hans hjälp, vilket jag är ganska stolt över. (Men himmel så trött jag blev av att stå så länge, grytbitarna måste ju brynas först. När det är klart och allt ligger i grytan är det ju bara att låta den koka i några timmar, men jag stod nog i närmare en halvtimme i sträck.) Han bidrog med att skala och koka potatisen.

Jag har inga speciella planer för eftermiddan. Jag har en bunt med nya korsord och vintersport på TV om jag känner för det. Busa med Smulan och Amanda när och om de vill. Min middag lär bli stekt fisk med remouladsås och ris. Jag är fisksugen helt enkelt. Katterna lär gilla mitt val av mat. Lite av den stekta fisken kommer de att få smaka på.

Ha en fin vinterdag!

Söndag 04 /Julia

14 kommentarer:

 1. Härligt att komma ut på promenad en stund även om det är kallt, man blir så glad av solen!Tufft att stå så länge! Nosbuff

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var det tufft, men det var värt. Köttgrytan blev jättegod!

   Radera
 2. Det var kallt hos er, vi hade bara någon minusgrad, solsken här också men jag ska inte ut än för jag är nybadad!
  Så glada tjejerna blir av ditt matval, mumsigt!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev dom! Vi GILLAR fisk alla tre, även om husse är tveksam.

   Radera
 3. hej julia
  tack för din kommentar!
  va duktig du är at stå en hel halvtimme!
  men förstår att du va helt slut sedan!
  låter som att ni har ett härligt väder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hittade din nya blogg först idag, tack vare gemensamma vänner :)
   Visst var det jobbigt, men det var värt och jag har rullstolen strax bakom mig, för säkerhets skull.

   Radera
 4. Kan tänka mig att du fick steka fisken under ivriga jam från missarna! Ljuvliga dofter brukar sätta igång ljudeffekter som bara blir högre och ivrigare allt eftersom. :) Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi... ÄR den inte klar snart matte?????
   Ungefär så lät dom ;-), men gott var det!!!

   Radera
 5. Oj, vad kissemissarna måste ha jamat när du stekte fisken! Vi brukar också föra ett katt-herrans liv när det är fisk på "G"! ;-)

  Kurreli svansvift

  SvaraRadera
 6. Antar att det är Smulan och Amanda som valt middagsmaten idag? Hoppas ni alla gillade den.

  SvaraRadera
 7. Här så lyste solen med sin frånvaro mest hela dagen , förutom en liten stund i eftermiddags.
  Här blev det köttgryta till middag idag och sen har matte varit med husse på gubbdagiset Jula :)

  SvaraRadera