Väderprognos för 5 dagar

fredag 13 januari 2012

Äntligen fredag!

 

0094_thumb[1]

Det hårda vinden har gett med sig, det blåser i och för sig fortfarande, men inte alls lika mycket som igår. Temperaturen är runt nollan och jag har hopp om att få se lite av Sol solen till och med! Det finns stora gluggar mellan molnen. Det sista av regnet igår eftermiddag var snöblandad och det finns lite spår av den på gräsmattan. Jag förstår att det var jättehalt på sina ställen i stormen igår. Flera av mina vänner nämnde det i sina bloggar och kommentarer. Det blir inte lika halt på våra grusgångar, inte så länge det inte är mer snö än det lilla som vi har.

Det är fredagen den 13:de idag. För många är detta en olycksdag, men inte för mig.

friday_13_black_cat

Jag är inte vidskeplig. Jag tror inte att ett viss datum i kombination med en viss veckodag är mer eller mindre lycklig eller tvärt om. Om jag ska vara lite vidskeplig ändå så är just dessa dagar mina lyckodagar. Jag minns min skoltid och att mina klasskamrater inte gillade skrivningar och tentor fredagen den 13:de, jag hade inga problem med dem vilka dagar de än kom. Tvärt om, jag fick alltid bra betyg just dessa dagar. Fast det är ju inte datumet, utan kunskaperna det berodde på. Och ja! Jag var duktig i skolan, hade bra betyg, utan att vara en “plugghäst”.

friday71

Nästa gång inträffar den 13:de på en fredag blir i april!

Filmremsa Skola Filmremsa

Jag såg lite av början av serien jag skrev om igår (Downton Abbey), men insåg snabbt att den vill nog maken också se, så jag stängde av den och tittade på annat istället.

Jag såg den här

65128

En lagom tramsig kärlekshistoria om kockar, som jag gillar  och har sett flera gånger. En trevlig avkoppling som inte kräver för mycket utan jag kunde lösa korsord samtidigt. Jag gör sällan bara en sak i taget. Är nog en typisk Tvilling på det viset. De är väl lite rastlösa och gör sällan bara en sak i taget, sägs det.  Det är nog därför jag gillar att lyssna på böcker också. Man kan göra mycket trista saker under tiden man lyssnar till en bra bok! Att diska blir definitivt roligare, för att inte tala om att damma och städa! Det kan man inte göra om man läser.

Nu ska jag börja om och lyssna igenom

101_0776

dom här igen. Det var bra länge sen och jag gillar böckerna om “Earth’s Children”. Sandra Burr läser böckerna så underhållande. Dessa kommer att ta hela nästa vecka också. De är många timmars underhållning på engelska och maken ska slippa lyssna på dem under helgen! När han är här får han välja underhållning, oavsett om det är film serie eller bok.

Hoppas att solen skiner på er också, för här skiner den så fint!

00066/Julia

16 kommentarer:

 1. Downton Abbey är ju en helt underbar serie. Bara älskar den. Påminner lite om "Herrskap och tjänstefolk" som jag också gillar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde det också och Herrskap och Tjänstefolk gillar vi med!

   Radera
 2. Åhh visst är det härligt med fredag! Det tycker vi också och vi bryr oss inte heller om att det är den 13:e idag, för mamma har det varit en turdag då hon fått massa fin post *fniss*. Mamma jamar att hon inte sett Downtown Abbey en endaste gång men att hon nästan gjort det.. Fast bara nästan *fniss*. Ute blåser det och jag hoppas det inte kommer vara halkigt när hon ska iväg och handla åt oss.. Hoppas ni har en gosig dag!

  Nosbuff och Tass

  SvaraRadera
 3. Japp solen lyser på oss oxå idag :)
  Tror att din make kommer att gilla Downtown Abbey , som Skruttan o Skorpan jamar så påminner den om Herrskap och Tjänstefolk.
  Trevlig fredag kväll !!

  SvaraRadera
 4. Visst är det härligt med fredag oavsett vilket nummer på dagen det är! Hoppas att husse inte kommer alltför sent! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Downton Abbey är jättebra!! Har inte missat ett avsnitt.. Hoppas ni får en bra helg!
  Kurr från norr!

  SvaraRadera
 6. Nä här är vi inte vidskepliga heller men matte säger att under en stege går hon inte men det är för att hon är rädd att den ska falla och inte för att det betyder otur, fast det blir ju otur om hon får den på sig!
  Solen har skinit hos oss också men nu blåser det mycket igen.
  Härligt att det är fredag men en hel helg framför oss då vi kan göra vad vi vill!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blåser som 17 här med... husse/maken BLÅSTE hit från bussen *fniss*
   Tack så mycket för godiset!!!

   Radera
 7. Vidskeplig är jag inte. Fredagen den 13:e är för mig som vilken fredag som helst.
  Hoppas din/er helg blir underbar! ♥
  Kram från Rozie, Bröderna Bus & Busan

  SvaraRadera
 8. Jag vet inte om du har lyssnat på denna bok men jag läste klart den idag och det är himla bra. Jag såg att recensenter tycker att ljudboken är bra inläst också.
  Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson.
  En rolig och spännande bok, jag rekommenderar den varmt.

  SvaraRadera