Väderprognos för 5 dagar

fredag 6 januari 2012

God morgon soliga kyliga Trettondag!

 

00093

Det är frostnypet ute. Jag tror att vi fick några snöflingor inatt till och med. De syns på verandan utanför friggen, gräsmattan och lite på grusgångarna, men det är inte nån täckande snö, utan underlaget lyser igenom. Termometern visar –3,5 grader. En fin vinterdag med andra ord.

Det blev inte av att vi såg på nån av de köpta filmerna igår. Vi såg den traditionsenliga trettondagsaftonsföreställningen från Fredriksdalsteatern. Vi brukar alltid se den, vi minns med glädje Nils Poppes uppsättningar. Kul att Eva Rydberg tog över teatern och att traditionen kan fortsätta. De brukar vara lagom tramsiga föreställningar och man får skratta mycket och gott! Gårdagens fars var ingen undantag.

Hockeyn inatt såg vi däremot inte tyvärr. Ingen av oss var pigga nog för att se guldmatchen. Lite synd egentligen när grabbarna gjorde så bra ifrån sig, men något lite, höjdpunkterna lär vi få se under dagens sportnyheter.

Nu ska vi ut en sväng och slänga lite skräp, bäst att passa på medan solen skiner så fint, även om det är kyligt. Det är ju bara att klä på sig ordentligt. Jag tror att jag tar med en flicepläd att svepa om benen. Det är oftast på lårens ovansida jag fryser när det är kallt och det är lätt avhjälpt med en tunn pläd.

Hoppas att även ni får en fin vinterdag!

7j/Julia

8 kommentarer:

 1. Här är det oxå lite frostnupet ute och solen lyser från en klarblå himmel :)
  Tror bestämt att jag ska på utflykt idag till mina morföräldrar , gissa om jag tänker jaga Fjäderkotletter genom deras köksfönster ;-)
  Ha en mysig Trettondag !!

  SvaraRadera
 2. soligt och fin här - och snö på marken. Hmmm. Den hade vi gärna varit utan! Hoppas att ni får en härlig trettondag!! // nosgos å gottisar, Maurice & Kajsa

  SvaraRadera
 3. Åh, va mysigt med lite sol och värme. Här är det kyligt och det känns i tassen när man går mot balkongen så här stannar man inne. Men mamma har gjort precis som er.. Slängt skräp och så kan vi ju ha det ostressigt hela helgen.. Och det känns himla skönt. Hoppas ni har en jamars fin dag! Nosgos och Tass

  SvaraRadera
 4. Vår tokiga matte var minsann uppe och tittade på hockeyn, jättespännande tyckte hon och så fantastiskt att det äntligen blev guld!! Vi fick lite extra gos då så för oss var det bra. Lite vitt och kallt här med men eftersom solen skiner så njuter vi av ljuset. NOsbuff

  SvaraRadera
 5. I år tycker man att 4 minusgrader är kallt, förra vintern vid samma tid hade man väl tyckt det var i det närmaste varmt. Skönt med lite frisk luft i alla fall. Kanske blir det läge för några filmer idag istället.

  SvaraRadera
 6. hej hej.
  ja här är det minus 2
  idag har vi gått igenom förrådet
  se bloggen.
  ha en bra kväll.

  SvaraRadera
 7. Matte tittade också på Eva Rydberg men hon gillade bättre när det var Poppe som var där men det går ju inte längre!
  Vi har nog haft samma väder idag fast vi har inte fått nån snö.
  Det var bra gjort av killarna att vinna sitt VM, klapp, klapp.
  Det blir kallt och speciellt när man är still, matte klagade att hon frös om händerna men glömmer man vantar får man ju skylla sig själv, hihi!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 8. Jag såg oxå Fredriksdalsteatern i går. Tycker att det är rolgit att dom fortsätter efter Nils Poppe.
  Har allrig missat den.

  Här är det ingen snö så långt ögat kan se.
  Omvända världen.

  Kram

  SvaraRadera