Väderprognos för 5 dagar

torsdag 19 januari 2012

Hej soliga torsdag!

 

vaderfen12

Solen skiner från en nästan klar blå himmel igen. Det var några dagar sen sist. Termometern visar +0,5 grader och snön smälter lite mer för varje dag i solen.

Jag har kollat på vår bank sida och jag har fått 200:- i “löneförhöjning”. Alltid nåt, men ändå alldeles för lite. Vi med pension har inga förhandlingar om våra “löner” precis. Nåja det räcker till 2 påsar kattsand i alla fall eller lite extra godis till Smulan och Amanda. Fast deras gotteburk, en gullig ganska stor plåtburk från Whiskas, är proppfull efter jul. De måste äta upp det som finns innan jag köper mer åt dem. Ni må tro att de kommer rusande bara jag tar i denna burk Ler med tungan ute

PICT0535

De fick ju godis av Aamor och hans gulliga matte med

PICT0534

posten för inte så länge sen också. De gick nästan inte ner i burken Blinkar

Populära stickisar från Sjöbogården och annan mumsig gotte i söta rosa påsar, som de inte hade smakat på tidigare. De tyckte jättemycket om dem med. De tycker bara att jag är alldeles för snål med godiset när de får dela på en stickis och får 2 ur varje påse var varje dag. Hade dom fått bestämma hade de slukat allt på en gång. MUMS!!! Att jamisarna har mat, sand och godis är det viktigaste. Sen när plånboken tillåter köps det en eller annan musebus eller annan leksak med.

Jag undrar hur många muslingar de har runt om i huset. Speciellt under dubbelsängen längst in i bortersta hörnet. Några försvinner ett tag för att plötsligt dyka upp igen och bara Smulan och Amanda vet varifrån. Husse hittar många varje gång han rastar snabeldraken. Då plockar jag undan en del, för att de ska bli som nya igen efter att de har fått bo några veckor i glasburken med kattmynta. Vi har kantnepeta i trädgården och jag torkar och lägger det i en glasburk. Toppen att “fräscha” upp gamla leksaksmuslingar med.

Ikväll ska Smulan och Amanda på party till Kjelle Bus! Han firar ettårsjubileum med sin blogg. De tar med sig en tårta så klart!

Kissetårta

Idag ska jag inte göra många knop. Jag funderar om vi ska åka en sväng till biblioteket eller ej på lördag. Jag får bestämma imorrn, jag ska känna efter hur jag och min förkylning mår först. Idag mår jag rätt bra, jag är bara lite snorig. Maken måste ju veta när han ringer imorrn när han går på lunch senast, för om vi inte åker måste han handla lite. Jag behöver påfyllning av frukt, pålägg och bröd till nästa vecka.

Det blev inga våfflor igår. Jag kände inte för det när allt kom omkring. Jag var inte sugen på söt mat. Jag kokade ett par ägg och åt dem med kaviar och en macka till en mugg thé. Gott och enkelt!!! Det blir våfflor till lunch idag istället!

Ha en solig torsdag ni med! Nu blev jag upptagen av två busiga! Och nej, några gummisnoddar får de inte leka med, men hopknycklad papper är kul att jaga!

Playtime /Julia

14 kommentarer:

 1. Åhh va mycket gottigt dem har :). Här har vi också en hel del i ett skåp. Men vi får inte äta godis lika ofta som vi vill. Hon har sånadära regler *stampar med tassen*, så himla dumt tycker jag.

  Vår mamma tänker likadant, så länge vi har det vi behöver så är hon jamarsglad. Och när hon kan så köper hon en leksak (ofta möss). Tihi ni är allt bra lika.. Vilket känns tryggt! Jag ska dra med mina systrar på kalaset, brorsan kanske vill hänga på också men det får vi juh se. Han blir nog glad att han slipper oss en stund ;).. Systerfritt :P

  Hoppas ni har en gosig dag kompisar!

  Nosbuff och Mjölkisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låt brorsan följa med, han får säkert jättekul med oss och alla andra jamisar på Kjelle Bus party ;-)

   Radera
  2. Då gör jag det kompisar! Han kanske märker att vi inte alls är såå tokiga ;)

   Radera
 2. Jisses vilken STOOR burk med gottis ni har tjejer !!
  Vilken fiin tårta ni tar med er till mitt party !
  Kul att ni kommer och svänger dom lurviga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den häftig, vår gotteburk ;-)
   Matte behöver bara TA i burken så kommer vi rusande!

   Radera
 3. Nej gummisnoddar är inte bra men störtkul att leka med, kanske för att man inte får.
  Vad bra att de gillade det i de rosa påsarna också, man vet aldrig ju.
  Troligen har Amanda och Smulan leksaker överallt precis som jag har säger matte men vem köper det? Inte jag och troligen inte jamisarna heller, hihi!
  Vad skönt med sol, hos oss har det regnat rätt så mycket!
  Ha så kul på festen tjejer!

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 4. Här har det också varit soligt och vackert väder. En underbar dag.
  Kram, kram / Rozie

  SvaraRadera
 5. Vilken jätteburk med godis! Önskar att vi hade en sån vi också! Kanske skönt att komma ut en liten sväng till helgen, om det inte blir snö vill säga.Nosbuff

  SvaraRadera
 6. Jam så mycket godis. Du kan inte tro det men Lidl hade slut på catsticks idag så matte köpte - håll i morrhåren nu - HUNDSTICKS. Vi är kränkta! Men måste jama att de smakade nästan lika gott.

  Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tror att det är samma stickisar, fast i olika form och påsar *fniss*

   Radera