Väderprognos för 5 dagar

onsdag 11 januari 2012

Godmorgon blöta milda onsdag!

 

vaderfen53

Det var milt inatt med flera plusgrader. Den lilla snön vi hade har regnat bort under natten. Det är grönt ute igen. Inte för att jag klagar, men det vore kul med uppehåll till helgen i alla fall. Just nu regnar det ganska mycket och termometern visar +4,2 grader.

Vi har sovit gott. Jag har bara lite ont, men det råder nog två Alvedon bot på och min morgonstelhet har jag mjukat uppmed lite av mina övningar. Jag gör resten av dem under dagen samvetsgrant. Jag har precis ätit frukost och i vanlig ordning gick Smulan och Amanda och la sig efter de obligatoriska smakbitarna. De sover gott i min lagom stökiga säng. Jag hann i alla fall att rätta till mina sängkläder lite och lägga på gosefilten, en av mina många fliceplädar. Den älskar dom att ligga på. Amanda ligger oftast under den och mår som en prinsessa. Varmt och mysigt!

Pippisarna är väl lite sura för att solrosfröna och jordnötterna är slut i automaterna, men talgbollar är det gott om i träden. De får nöja sig med dem tills maken kommer på fredag. Det är ju barmark och milt, så det lär inte gå nån nöd på dem. Den, för jamisarna, viktigaste attraktionen finns dock kvar. De stora talgbollarna som hänger i gavelfönstren. När småfåglarna äter av dem är de riktigt nära och är roligast att titta på.

Idag har jag lite städning på mitt schema. Sopa golvet och dra ett varv med dammtrasan. Fast jag kanske väntar med att sopa till fredag, då är det fint tills maken kommer, men dammet på de svarta ytorna orkar jag inte se längre, så det ska bort. Nu, när det är så fuktigt och ytterdörren inte är öppen så mycket blir det inte lika dammigt som på sommaren. Skönt!

Några andra måsten har jag inte. Halva arbetsveckan har nästan gått. När vi har hunnit till onsdag, går resten av veckan fort!

Nu ska jag dricka upp mitt thé och kavla upp ärmarna och sätta igång med städningen. Jag dammar så högt upp jag når, resten får vara ett tag till. Maken dammade när han var ledig överallt där jag inte når och det kan vänta. Det är bara de svarta ytorna på TVn och DVD spelaren som retar mig. Allt syns på dem. Vilken tur att TVn är platt och jamisarna inte kan traska omkring uppepå. Jag slipper gnugga bort tassmärken, alltid nåt att vara glad för Blinkar!

Ha en trevlig onsdag!

1wednesday24 /Julia

13 kommentarer:

 1. Usch jam! Var ute på morgonpatrull och blev så smutsig och blöt att matte behövde torka av mig. Föredrar det kalla vita!

  SvaraRadera
 2. Här nere är det oxå grått och regnigt väder idag :(
  Hoppas oxå på uppehållsväder i helgen !
  Här matar vi inte fåglarna i år för dels är det ju mildväder och sen så matar ju grannen Ankisarna i dammen med en massa gott , så där äter även dom små fåglarna har vi sett :)
  Nu ska visst det drickas förmiddagskaffe o ätas Ballerinakex här säger matte.
  Ha en fin onsdag tjejer !!

  SvaraRadera
 3. hej hej.
  Julia det vore bra om du kollade på länken oxå,det handlade INTE om väder i min blog utan om hur sverige har blivit fattigare och hur gamla,pensionärer ch sjuka,arbetslösa behandlas!
  så ett tips till nästa gång:
  klicka på länken och läs!

  SvaraRadera
 4. Vi ska fylla på i fågelmatarna för det är slut där, men talgbollar finns det flera så det går ingen nöd på fåglarna. Vi har 7+ idag och all snön är borta. Solen skiner från en klarblå himmel och jag har ringt de samtal jag skulle ringa. Allt är klart inför min amputation på fre-dag, så det är bara ett apoteksbesök som behöver göras. Ska sätta på lite te åt mig och gå på toa så känns allt perfekt.

  Önskar dig en bra dag!
  Gammelmatte Gitte

  SvaraRadera
 5. Här är det också regn och rusk, skönt och vara inne och ligga i korgen och bara kika ut från fönstret.. Tycker synd om dem som måste vara ute bara.. Hoppas ni får en lugn dag trots allt som ni känner att ni vill fixa innan dagen tagit slut.. Nosbuff och Gos

  SvaraRadera
 6. vilken häftig regnbild..Här är det också talgbollar som gäller men långt från kissarna i fönstret.
  Ha en bra dag!
  Kurr från oss i norr!

  SvaraRadera
 7. Men tassmärken som är så söta. Talar ju om att det bor katter där ju :D

  Nosgos

  SvaraRadera
 8. Men tassmärken som är så söta. Talar ju om att det bor katter där ju :D

  Nosgos

  SvaraRadera
 9. Fast å andra sidan är det ett kärt besvär att städa efter sina fyrbenta, eller hur?

  SvaraRadera
 10. Lite trist är det ju med regn :-(. Svart är jättesnyggt men oj vad det är trist med damm... Nosbuff

  SvaraRadera
 11. Hos oss har det också regnat, trist!
  Kloka katter som kojar igen efter en lätt frukost eller kanske vi ska säga smakproven!
  Damma är så fruktansvärt trist säger matte men man måste tyvärr ibland.
  Tur att kotletterna inte ätit upp de stora talgbollarna så jamisarna kan ha lite "TV".

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 12. Jag tyckte det var skönt att det var så varmt ute nu :-) regnade inte när jag gick till jobbet, solen sken och det kändes som vår :-) sååå härligt.

  Här har vi också talgbollar vid fönstrena så katterna har små pippifåglar att titta på :-)

  Hoppas städningen gick bra !

  SvaraRadera