Väderprognos för 5 dagar

tisdag 24 januari 2012

Hej vita tisdag!

 

00013a

Jag sitter och svär över en nötskrika

nötskrika 

Den har lärt sig att äta jordnötter ur automaten. Det är liksom småfåglarna vi matar. Men både nötskrikor och Hacke stjäl om och när de kommer åt. Skatorna har också försökt, men utan framgång hittills! De plockar de frön, de hittar i snön.

Det har kommit lite mer snö inatt, men det var inte så mycket som tur är. Jag ska ingenstans de närmaste helgerna vad jag vet. Biblioteket kan jag låta bli att besöka ända till mars om jag vill. Fast maken får bistå med frukt och sånt under tiden. Vi har laddat med det mesta vi behöver. Frysen är full med mat, liksom skafferiet.

Det är egentligen bara färsk frukt och bröd jag behöver i veckorna. Om jag saknar nåt speciellt får maken köpa med sig det också på fredagar, då han kommer. Just nu så saknar jag ingenting. Jag har till och med vanlig mjölk i ett par dagar till, sen blir det att använda torrmjölk igen som vanligt. Den är toppen att använda i matlagning och thé. Den ska vara god att dricka också, men det har jag inte provat nån gång än. Jag dricker mycket sällan mjölk och bara till pannkakor och våfflor det var ett tag sen sist.

Jag har inga speciella planer för dagen. Jag ska lyssna till en av böckerna från biblan. Jag tror att jag tar Den Ryska Vännen av Kajsa Ingemarsson från 2005. Den är på knappt 12 timmar och jag lyssnar så länge jag orkar och känner för. Jag kan alltid lyssna färdigt på den imorrn.

Jag har ju flera osedda DVDn också om jag nu vill se på TV. Jag får se vilken av dem som lockar mest. Boken eller nån film.

Jag har en bunt med olösta korsord också om jag får lust på lite hjärngympa. En nyttig motionsform för huvudet, som jag är mycket road av. Smulan och Amanda bistår gärna med lite “hjälp” = de lägger sig mitt i och jag får göra nåt annat en stund. Gosa till exempel!!!

Och självklart är det viktigare än något annat, de vet att de alltid får den uppmärksamhet som de vill ha och behöver. De är duktiga på att ge mig en tassvink om vad de vill.

Amanda kommer med leksaker som hon vill att jag kastar och Smulan påpekar när hennes aktivitetsboll eller “pilla fram maten med tassen grunkan” behöver påfyllning. Fast oftast kollar jag dessa dagligen så de är klara för lek och bus.

Nu är det hög tid att fundera över lite lunch. Jag känner att jag vill ha lite mat. Idag blir det enkelt. Några varma mackor. Jättegott!

Ha en fin vinterdag!

beary_happy_tuesday_pink_teddy_bear  /Julia

12 kommentarer:

 1. Åh, nu känner jag mig dum för jag förstår inte det där med jordnötsautomaten. Är den inte till för fjäderkotletterna?
  Skönt att du har laddat med både böcker och mat, funkar sen bara strömmen också så klarar man vintern rätt så bra :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jordnötsautomaten är en avlång behållare för jordnötter med lagom stora hål som hänger i äppelträdet till just småfåglarna. Vi har inte haft några fler strömavbrott sen den vi hade på grund av stormen Dagmar... Vi har det mysigt!

   Radera
 2. Åhh va gosigt att ni har allt ni behöver hemma :)
  Tihi.. Smulan och Amanda verkar himla smarta tycker jag.
  Hoppas ni har en jamarsmysig dag! Nosbuff och Mjölkisar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom är jättesmarta, fast på lite olika sätt.

   Amanda apporterar sina musebusar när hon vill leka, vilket aldrig skulle falla Smulan in.

   Hon är mest road av aktivitetsbollen och annat som man kan få gottis ur/av. Hon vill ha "lön" för mödan när hon leker ;-) Får hon ut flera godbitar så går Amanda dit och äter också!!!

   Radera
 3. Så gör min syrra också, visar mattefar att han ska ägna sig åt henne istället för tidningen, hon kliver rakt upp i hans famn och litar fullt på att han tar henne. Jättegulligt ser det ut!
  Nötskriker är väldigt fina säger matte och väldigt bra på att skräna.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 4. Torrmjölk har jag aldrig gillat överhuvud taget, men smaken är ju olika. Iofs kan man väl använda det till matlagning, men jag gör inte ens det.
  Mina katter hjälper mig oxå att lösa korsord :)
  Det är dom så duktiga på.
  Då får dom gosa som dom vill oxå.
  Tycker oxå det är ett bra sätt att använda hjärnan.
  Har en hel pärm full med korsord.

  Kram/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sempers fettfria torrmjölk är ett måste för mig som inte kan dricka thé (eller kaffe högst sällan) utan mjölk, jag är är handikappad och närmaste affär ligger 8 km bort. Jag har liksom inget val ;-)

   Radera
 5. Skönt att ha lite olika saker att välja mellan som du kan sysselsätta dig med :-)
  Hihi katter är verkligen bra på det där med att ge en tassvink om vad de vill ;-)
  Hoppas varma mackorna blev goda? De enkelt men väldigt gott tycker jag.

  Ha en fin kväll kram Heidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mackorna med rökt kalkon, tomat skivor och ost blev jättegoda!

   Radera
 6. Vältimat med biblioteket så där innan snön kom! Vi matar också fjäderkotletterna men de stora får lite de också.Vår Hacke var det länge sedan vi såg.Nosbuff

  SvaraRadera