Väderprognos för 5 dagar

måndag 2 januari 2012

Vilken natt…

 

00098

Att jag aldrig lär mig… Vi ska inte börja lyssna på en ny spännande deckare när vi går och lägger oss!

Jag lånade denna bok

Kretsen

bland andra på biblioteket.

Författarinnan är en helt ny bekantskap för oss båda och boken höll mig vaken till bortåt klockan 2 inatt. Jisses så spännande den är! Till sist fick jag faktiskt stänga av den för att alls kunna sova nåt inatt. Maken somnade som vanligt. Han kan sova till hur spännande böcker som helst, det brukar jag också kunna göra, oftast i alla fall. Vi har den ovanan att “lyssna” på en ljudbok under natten. Det känns skönt att höra en vänlig röst i tystnaden på natten. Men inte till den här, intrigen var alldeles för spännande. Katarina Ewerlöf läser boken suveränt, som hon alltid gör. Hon är en av favoriterna bland de duktiga uppläsarna av ljudböcker.

Den här är den andra boken om gärningsmannaprofileraren Althea Molin. Handlingen utspelar sig i IT miljö i Stockholm. Vi ska försöka få tag på den första boken, Änglalik. De kanske har den på biblioteket. Fråga efter den kan jag ju alltid.

Jag ska definitivt lyssna färdigt på boken under dagen, jag måste få veta den spännande upplösningen.

Maken ska åka hem en sväng för att se vad brevbäraren hade lämpat ner i brevlådan sen dagen före julafton. Han tänkte ta sig en sväng in till stan och gubbdagis (= Clas Ohlsson) också. Jag sa till honom att han kan sova hemma om han kände för det. Då slipper han snubbla omkring i skogen i mörkret från bussen. Han lär absolut inte hinna med allt han vill göra och hinna tillbaka vid 3-tiden på eftermiddan, det skymmer ju redan då. Trist att det blir mörkt så tidigt, ännu mörkare är det ju på grund av att vi inte har lite snö som lyser upp.

Inte lär vi få det heller (inte för att jag saknar snön precis). Det är +4,2 grader ute och det regnade igår kväll och inatt. Just nu är det dock uppehåll, men molnigt och det är lågt till “tak”. Troligen blir det mer regn under dagen.

Det är måndag och flera av våra vänner har börjat jobba igen efter jul och nyårs helgen. Maken har tur och är ledig den här veckan också.

Vi hoppas att de får en trevlig dag tillbaka på jobbet!

monday2 /Julia

8 kommentarer:

 1. När det är så´spännande måste man ju lyssna klart.. Hmm matte och husse jobbar idag de också, trist tycker vi, de kan gott vara hemma.Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Spännande böcker är bra, men inte som nattlektyr. Förstår att det blev svårt att sova. Skönt att husse får lite extra ledigt.

  SvaraRadera
 3. Min matte läser aldrig böcker när hon gått o lagt sig för precis osm du så kan hon inte sluta om den är bra :)
  Här var det hela + 7 grader idag på morgonen , känns som vår ute säger matte.
  Trevlig måndagkväll önskar jag o matte er !

  SvaraRadera
 4. Det är svårt att släppa spännande böcker hur sent det än är!
  Bra att han stannar kvar hemma så han inte trillar i mörkret, man kan slå sig illa.

  Kramizar & Vovisar

  SvaraRadera
 5. Jag avundas dig din förmåga att ständigt hitta nya böcker och filmer som du gillar. Den talangen är inte så utvecklad hos mig, så därför blir det att jag läser om mina gamla favoriter hela tiden. Just nu är jag inne i en Elizabeth George- och Ruth Rendell-period. Men jag njuter förstås också av igenkännandets glädje så jag ska inte klaga :-)
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 6. mjau mjau!
  vi har tur att ha husse hemma tills den 9januari
  /mjau pip och murre
  matte och husse har handlat för mycket pengar idag,men inget till oss :-( *ledsen i tassarna*

  SvaraRadera
 7. Kul att hitta en spännande bok att lyssna på :-) haha jag är en sån som kan somna hur spännande det än är. Värsta var nog när jag somnade på bio trots att filmen var riktigt bra, var bara riktigt trött ;-)

  SvaraRadera
 8. Alla är ju olika, som tur är när det gäller böcker. Kan inte tänka mig att lyssna på ljudböcker, vill hellre läsa själv :)
  Musik kan jag lyssna på, men ljudböcker., nej det är inte min grej.
  Har så många böcker så jag måste hinna i kapp.

  Tasskram

  SvaraRadera