Väderprognos för 5 dagar

tisdag 10 januari 2012

Godmorgon tisdag!

 

103

En klart bättre morgon än igår. Visserligen är jag stel och har lite ont fortfarande, men det är bättre än igår! Det är lite mildare idag. Termometern visar –3,6 grader ute och vi går definitivt mot ljusare tider, det gryr redan. Det kommer att bli fullt dagsljus om bara en liten stund. Jag märkte det igår eftermiddag. Jag brukar dra ner rullgardinen när det börjar skymma, igår såg jag på klockan och den var nästan 4, när jag drog ner den. För bara nån vecka sedan drog jag ner rullgardinen vid halv tretiden redan.

Mitt blodsocker låg lite högre än vanligt imorse, men den är dock inom gränsen för normal 6,2. Jag brukar ligga på 5 och någonting annars. Det måste vara godiset jag åt igår kväll. Jag blev så sugen på lite choklad och jag åt några julklappspraliner ur den stora lyxiga asken maken fick på jobbet. De är förförande goda. Tur att jag inte är nån gottegris, utan nöjer mig med en eller max två åt gången. Det blev två igår kväll, de är ganska stora… Det är nåt speciellt med Belgiska lyx-praliner! MUMS!!!

Jag minns, när jag jobbade och var ofta ute och reste, var just chokladpraliner maken bad om från Bryssel! Jag köpte det alltid med mig hem till honom och som presenter.

Jag blir inte gottsugen ofta, jag gillar salta pinnar mer och dem har jag svårt att motstå. Jag brukar pillra bort en del av saltkristallerna om de är många. ICA’s egen är godast tycker jag, jag har smakat igenom de flesta märken på marknaden. Jag brukar knapra på dem en i taget och i små bitar, inte som många andra som biter i flera på en gång. Det är den lagom salta smaken och den spröda konsistensen på pinnarna som jag gillar. Jag äter däremot ingen chips alls. Jag gillar inte den oljiga feta smaken på dem.

Nu ska jag fylla på min mugg och fortsätta min blogg läsar runda hos mina vänner.

Ha en fin tisdag!

15 /Julia

9 kommentarer:

  1. Jag har en kompis som kommer från Belgien så gissa vad jag ber henne om när hon far dit för att hälsa på släkten. :-)Dom är ju så goda!
    Jag gillar dom nya lök/sour creme chipsen, men det borde jag verkligen inte smälla i mig! Jag har en mage som gott och väl borde minskas.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. *vink* *vink*
    Här är det +grader idag , så den lilla snön som föll igår är borta igen :(
    Grått och trist väder verkar det bli idag med , så det blir väl ytterligare en slappedag :)
    Min matte är oxå svag för Belgisk choklad eller egentligen all kvalitets choklad som har ett hög hallt kakao i sig.
    Ha en bra tisdag tjejer !!

    SvaraRadera
  3. Skönt att det är bättre idag.
    Visst är det ljusare nu, matte sa att det är inte mörkt längre när hon kör hem, skönt!
    Jag är en riktig gottegris men jag äter inte tvåbentas godis, kanske nån gång en bit ostbåge eller danska fläsksvål men inget annat. Matte gillar godis men ska försöka låta bli, de har tydligen kommit överens om det på jobbet, hihi!

    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera
  4. Skönt att det börjar bli liite ljusare tycker vi! Choklad är väldigt gott!Du är duktig som kan ta en eller två, vår matte är minsann en riktig sockerråtta. Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Här är matte en riktig gottegris. Allt godis är gott säger hon men mest av allt så älskar hon choklad, alla sorters choklad. Men nu försöker hon sluta äta godis, det är svårt men vi tror att hon kommer klara det.

    SvaraRadera
  6. Säger som Dui och Deco
    vår matte är oxå en riktig sockerråtta. Ibland kan hon fylla en hel påse med gottis till jul och påsk, men denna gång blev det inget.
    Det är ju så dyrt oxå med choklad.

    Här är det kallt än så länge
    men inte så mycket snö.

    kramtass

    SvaraRadera
  7. Belgisk Choklad är verkligen god!
    Salta pinnar gillar jag också och sedan ostkrokarna kan slinka ner ibland.
    Visst är det en härlig tid nu för jag tycker att det blir lite ljusare för var dag nu.
    Kramiz från oss och Natti,natti!

    SvaraRadera
  8. Besvärligt när blodsockret ger utslag så fort man unnar sig lite godis. Men det verkar ju hålla sig inom rimliga gränser i alla fall.

    SvaraRadera
  9. Jag hittar inte ert senaste inlägg så jag får skriva här.
    Glad påsk på er!

    SvaraRadera