Väderprognos för 5 dagar

lördag 7 januari 2012

Godmorgon kyliga lördag!

 

Morrn 20 hamster

Tyst och stilla smög jag upp denna morgon också. Alla andra sover gott. Smulan och Amanda gick och la sig i sängen igen efter att ha fått smaka på var sin ostbit och delat på en skiva rökt kalkon = dagens ingredienser till mina frukostmackor idag.

Det är kyligt, termometern visar –5,4 grader. Fast det är betydligt varmare än förra året vid den här tiden och vi har sluppit snömassorna (än så länge). Det är stor skillnad mot de två senaste vintrarna. Då var jag mer eller mindre insnöad från början av november till april. Det värsta var att det kom så mycket och fort på en gång. Ena dagen barmark och nästa 30-40 cm snö. Usch, det var jobbigt!

Jag har fått flera månader extra för att åka iväg på skoj utan problem. Vi har kunnat “promenera” i området också i solsken. Härligt att kunna vara ute även om den inte orkar värma speciellt mycket. Lite extra D-vitaminer får jag nog ändå. Jag slipper att vara tvungen att sitta inne eller bara vara på verandan. Vi kan åka till biblioteket och handla utan bekymmer. Fast det går åt mera pengar än när jag inte kan göra så mycket. Vi handlar mer och annat när jag själv är med. Jag är nog mer flexibel vad det gäller mat och extrapriser till exempel än maken. Jag ser mer än han helt enkelt och kan tänka om ifall nåt annat är billigare än det jag tänkt först.

Idag blir det nog biffstroganoff till middag i alla fall om vi inte gör köttrullader istället. Vi har lite rökt lax kvar till förrätt. Vi köpte jättefin lövbiff billigt och den kan varieras på massor med vis., även om just stroganoff var det första jag tänkte på då vi köpte det i torsdags. De åtta skivorna i tråget är jättestora och vi får säkert minst 4 rejäla måltider av dem. Om jag vill göra wok till mig, räcker en halv skiva kött mer än väl till den. Maken är inte speciellt förtjust i asiatisk mat (alldeles för mycket grönsaker i wok för hans smak Förvirrad). Fast biff med purjolök kan gå ner i brist på annat, men jag gillar massor med grönsaker och har sällan strimlad kött i min, godare med kyckling, helst strimlad lårfilé i så fall. Den är saftigare än kycklingfilé, godare helt enkelt. Det är skönt att man kan köpa fler styckningsdetaljer på kyckling också nu mera. Jag köper till exempel hellre kycklinglår med benet kvar till både gryta och till att steka, just för att det blir saftigare och smakar mer.

Nej nu ska jag inte prata mat mer. Jag ska äta färdigt och fylla på min mugg. Sätta på en bok i CD spelaren och “gå” min bloggläsarrunda.

Ha en fin lördag!

catfish/Julia

7 kommentarer:

  1. Var du extra hungrig i morse, hihi!
    Finns mycket god mat och man kan göra mycket olika av samma sorts köttbit och det är bra bara man har fantasi säger matte!
    Måste underlätta mycket att du slipper snön och att det går åt mer pengar kan det vara värt så länge de inte tar helt slut. Skönt att kunna komma ut och se lite annat är värt hur mycket som helst.

    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera
  2. Visst blir man glad när solen skiner man blir genast lite piggare tycker vi. Så skönt att komma ut lite! Nosbuff

    SvaraRadera
  3. hej hej.
    ja det är ju det man gör,man "går" igenom sin bloggläsares inlägg.
    söt bild du hade idag i bloggen den första,den piggade upp varjefall mig!
    vi ska faktiskt ha lövbiff här idag! köpte ett storpack med 18skivor i och vi tar varsin.
    mer om det i bloggen.
    murre verkar ha vaknat på fel tass här idag,han är gnällig som bara den och är inte nöjd även att han fick 10g extra mat utav mig.
    han va så söt när han vaknade,han hade sovit under sängen under natten och jag och sambon satt i soffan som står på kortsidan utav sängen,och murre kröp fram,alltså jag måste köpa mig en videokamera,för det va det gulligaste jag någonsin sett!
    snacka om trött och nyvaken katt.
    pip försökte busa till det genom att brotta ner honom ,men fick ett högt skrik rakt i örat så pip blev lite rädd och gick undan!
    ja morgonen härhemma!
    nu ska jag sätta på te.
    kram

    SvaraRadera
  4. Märkligt att man ofta gör andra inköp än man tänkt sig när männen är med. Tror det är ett vanligt fenomen. Och hur kommer det sig att män i regel inte är lika förtjusta i grönsaker som kvinnor? Eller är det bara fördomar jag har?

    SvaraRadera
  5. Det där känner vår käre lilla mamma igen och hon vet då rakt inte hur det går till, för hon brukar ju faktiskt ha en inköpslista med sig ;-). Här har det där vita åter dykt upp och det gör mamma gladast här hemma för hon har visst blivit lite kär i det där vita, så fort det dyker upp så börjar hon nästan sjunga *fniss*. Mamma är inte heller så förtjust i grönsaker så din make är då rakt inte ensam.. Ha nu en fortsatt gosig dag! Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Jag saknar inte heller snömängderna från föregående vintrar, utan tycker det är skönt att bussar och annat går som vanligt! Bra med mat som man kan variera mycket, för då kan man få ut flera olika maträtter av basvaran. Hoppas ni njöt av en riktigt god middag! Kurr och burr.

    SvaraRadera