Väderprognos för 5 dagar

lördag 14 januari 2012

Godmorgon blåsiga lördag!

 

67

Fy, så det blåser. Jag trodde ett tag inatt att huset skulle lyfta i stormbyarna. Himlen är jämngrå och några utsikter till solsken har vi inget hopp om än så länge. Fast vem vet, molnen kanske blåser bort.

Uppdatering klockan 11:45:

Molnen blåste bort

PICT0531

och solen tittar fram en stund!

Äntligen kan vi svara på kommentarerna.

Den funktionen har jag saknat mycket! Det fanns på mitt förra bloggställe, bloggplatsen.se. Kul att de har fixat till den här med. Fast jag hade svurit några ramsor innan jag fick till det, men nu fungerar det hos mig med. Så nu kommer jag att försöka svara på era kommentarer, som ni är gulliga och svarar på mina.

Igår kväll tittade vi på de två första avsnitten av

Downton Abbey

och vi tycker mycket om serien!

Den påminner lite om en annan av oss mycket omtyckt serie, Herrskap och Tjänstefolk. Den finns i vårt filmbibliotek, fast det var flera år sedan vi såg den. Där finns många fina pärlor och fler tillkommer, men allra först ska vi titta på mer av Downton Abbey. Maggie Smith är så härlig i sin roll som tjurig änkefru.

Vi har inga speciella planer för dagen. Vi ska se vidare på familjen Crawleys öden och äventyr och senare kanske se lite längdskidtävlingar och skidskytte. De är sevärda tävlingar som vi är roade av, båda två. Om jag ledsnar kan jag alltid fortsätta och lyssna på min bok med hörlurar.

Det enda måste är för maken att fylla på pippisarnas krog runt om i trädgården. Frön och jordnötter tog slut tidigare i veckan och han får hänga upp några nya talgbollar. Den som hänger utanför fönstret bakom datorn är slut också. I just det fönstret gillar Smulan och Amanda sitta och kika på dem. Därifrån ser dom även de tre frö-automaterna som hänger i äppelträden strax utanför och kan hålla koll på mig också samtidigt. Jag tror att några talgbollar måste hängas i granen med. Maken får kolla när han tar sin runda i trädgården.

Vad middagen blir har vi inte bestämt än. Vi får kika på vad som finns i frysen. Jag har för mig att det finns lite köttfärs. Köttfärssås var länge sedan vi lagade. Det finns några burkar krossade tomater och nån lök i skafferiet. Jo jag tror att det blir köttfärssås idag!

Ha en trevlig helg!

grweekend /Julia

21 kommentarer:

  1. Här skiner solen från en klarblå himmel idag med :)
    Min plan för dagen är att släpa med mig matte hem till hennes föräldrar :)
    Matte undrar hur du lyckats få till det här med svarskommentarer ???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gick in på "inställningar" och sen till "kommentarer", där markerade jag "Nedanstående inbäddat inlägg" och simsalabim så fungerade det :). Men innan jag fick till det, så svor jag så det osade...

      Kram!

      Radera
    2. Det var ju snabbt fixat , nu när man fick reda på hur man skulle göra :)
      Tack för hjälpen !!

      Radera
  2. Det blåste som tusan hos oss igår och i natt men nu på morgonen har vi strålande sol och några minusgrader, härligt!
    Då blir alla glada när fågelkrogen får påfyllning igen, katterna så de kan ha mumsiga saker att titta på och fåglarna kan göda sig lite till, hihi!
    Ha en bra dag!

    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera
  3. Grått och snöar här, blir en innedag här med. Fjäderkotletterna är i full gång så det finns lite underhållning. Vi har problem att kattentera hos viss, konstigt. Ha en bra dag! Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi såg att några hade problem med kommentarerna hos er och andra med blogspot, förhoppningsvis är det "barnsjukdomar" bara och rättar till sig snarast!

      Kram!

      Radera
  4. Varm köttfärssås låter perfekt en sån här dag. Om man tar undan en bit innan man blandar med lök och annat blir det väl fest för Amanda och Smulan också?

    SvaraRadera
    Svar
    1. De får kalasa på rå köttfärs idag, MUMS för våra jamisar!!!

      Radera
  5. Åhh det låter som en gosig CATurday det kan jag lova. Här är det kyligt och grått och ingen varm lampa i sikte på himlen.. Men vi kommer nog ha en fin dag ändå för mamma ÄR hemma hela dagen idag *tassarna upp*. Sen ska hon ju ge snabeldraken mat men det är ett litet bakslag för oss snabeldrakeogillare men men.. Vi har ju i alla fall mamma hemma hos oss, hon kommer inte rymma.. Mamma hälsar glatt till er och tycker ni har en jättefin blogg. Det tycker jag med.

    Hoppas ni får en jättegosig CATurday hela dagen lång! Nosgos och Mjölkisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittills är vår dag toppen å bättre blir det! Matte har lovat oss rå köttfärs! Nononom!!!

      Radera
  6. Här hade vi väldigt omväxlande väder igår. Det började med vinstilla och strålande solsken och slutade med halv storm och snö/regn/hagel omvartannat. Matte var som en frusen fiskpinne efter promenaden hem från jobbet. *fnissjam*
    Vad kul att ni gillade serien, vi hoppades att den var i er smak. Vi har nyss sett säsong 2 på svt och den är lika bra. Visst är Maggie Smith underbar i sin roll! Tyvärr har vi jätteproblem att kattentera hos alla med bloggspot, vi kan inte ens läsa andras kattentarer sen flera dagar tillbaka. Hoppas ingen av våra kompisar tror att vi har glömt bort dem. *hänger med huvudena*
    Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. De flesta vet att blogspot har problem just nu, vi hoppas att de är snabbt fixade!
      Jag har tur denna gång för här fungerar den.

      Radera
  7. Downton Abbey är bara så bra, jag saknar den redan, men det verkar som tur är som att det är nya avsnitt på gång. Alltid härligt att ha bra tv att se fram emot! Såg du det där "bakom kulisserna"-programmet, det var både kul och intressant, tycker jag :-)
    Konstigt att ni inte har kunnat svara på kommentarerna tidigare, man tycker att det borde ingå i basfunktionerna. Skönt att det funkar nu!
    Hoppas ni får en härlig lördag, planerna ser ju lovande ut :-)
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den bra, vi missade den på SVT och såg inte programmet du nämner. *Hade vi bara vetat...
      Nu äntligen kan vi svara, men många har fått problem med att kunna kommentera alls tyvärr...
      Kram tillbaka!

      Radera
  8. Härligt med bra filmer på lager att kunna titta på kulna dagar! Lustigt att det alltid ska strula lite när blogger gör en förändring. Här märkte jag att det plötsligt dök upp en svara-funktion i kommentarsfältet (utan att jag behövt göra något). Däremot har tidsangivelsen i kommentarerna fått spader, fortfarande utan att jag ändrat några inställningar. Nåja, det rättar väl till sig med tiden. :) Gissar att både missorna och pippisarna är glada när husse satt upp nya talgbollar och annat. Kurr och burr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra filmer och bra böcker är ett måste. Har man det har man aldrig tråkigt ;-)

      Radera
  9. Nu kanske det går att tassa här, hoppas det syns oxå.
    Vi har ingen TV, utan vi får kolla på Svtplay, om det är ngt vi vill se.
    Varken jag eller min sambbo är ngn stor TV tittare OM det inte är ngt speciellt på TV.
    Här är det fortfarande barmark.
    Än kan det hända mycket med snön
    Ha en fortsatt trevlig helg
    fast jag sa det på FB till dig
    kram på dig

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi ser mest sport på TV. I veckorna, då jag är ensam är den sällan på och i så fall för att jag vill se nån film eller serie.
      Vi har bara jättelite snö, men det lilla räcker mer än väl :)

      Radera