Väderprognos för 5 dagar

torsdag 26 januari 2012

Det snöar…

 

vaderfen30

…usch. Fast egentligen borde jag absolut inte gnälla efter de två senaste vintrarna är denna mycket bättre. Då var jag insnöad mer eller mindre från mitten av november till framåt mars av närmare en halv meter snö. Nu har vi knappt en dm och ändå gnäller jag, fy mig.

Jag kan inte hjälpa, men jag längtar mycket efter våren. Det gör nog småfåglarna också, jag har till och med hört lite fågelkvitter de senaste dagarna på morgonen. Dagarna blir i alla fall allt längre. Skönt. Nu kommer den tristaste månaden, bortsett från november i mitt tycke.

Jag mår inte speciellt bra i februari. Längtan efter våren är intensiv och trots att februari är kortare, är den alldeles för lång.

Iår kan vi fira vår förlovningsdag, nåt att vara glad åt, eftersom det är skottår. Vi förlovade oss 29 februari 1980. Vi tog ett udda datum bara för att skoja med våra föräldrar lite. De väntade sig glädjande nyheter till Alla Hjärtans Dag, men tji fick dom. Vi ville vara lite mer originella. Nåja, det är januari några dagar till.

Idag ska jag göra lika lite som igår, det vill säga lyssna på nästa bok ur bibliotekshögen och lösa korsord.

Sen bestämmer Smulan och Amanda när de vill busa och fylla på gos kontot. Just nu ligger de och sover i sängen.

PICT0548

Idag fick jag till och med fixa till sängkläderna lite innan de la sig där. Amanda gillade inte att jag kom med blixtmojängen och störde. Så jag knäppte en bild och gick igen. De somnade om, för ingen av dem har kommit ut från sovrummet än.

De var uppe med mig på morgonen. De ville inte gå miste om smakbitarna av min frukost. En daglig ritual för oss varje morgon. Idag hade de extra tur för jag hade leverpastej på en av mina mackor som de med glädje avsmakade och godkände. De är ju ypperliga på att veta om nåt är det minsta tveksamt. Speciellt just leverpastej och räkor. Vill dom inte smaka på det, då åker det i soppåsen. Jag litar till 100% på deras omdöme. De äter aldrig nåt som inte är bra. Deras nos är så mycket bättre än min.

Våra tankar går till Pelle och hans husse och matte. Han blev dålig och opererades igår på grund av nåt stopp i tunntarmen. Vi hoppas så mycket att han blir frisk fort och får komma hem pigg och glad snarast. Håll tassar och tummar för dem, ni också!

Ha en fin torsdag!

Morrn 42 /Julia

20 kommentarer:

  1. Några riktigt gulliga bilder./ Har själv inget rörelsehinder men nog längtar jag till våren. Föredrar också denna vinter jämfört med de 2 senaste!

    SvaraRadera
  2. Håller med T, du har alltid så fina bilder, både dem du tar själv och sådana som du lånar. Men blir så glad av dem :-)
    Här längtar både matte och katt till våren och svär ve och förbannelse över de långa, mörka, kalla, hemska vintermånaderna. Varje år tänker jag: "Jag orkar inte en vinter till". Men det gör man ju, och sedan kommer det ännu en vår, fast man trodde att den hade försvunnit för gott :-)
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir nog vår iår med... nån gång... tror vi... ;-)

      Radera
  3. PS Vi tänker också på Pelle och viger bloggen år honom idag <3
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  4. Åhh va mysigt dem verkar ha det där tillsammans! :) Här är det också vitt som kommer gång på gång och mamma älskar det medan vi vill ha det liite varmare ute. Vår käre mamma har också gått och blivit sjuk igen, dumma vinterhals som ger henne så ont.. Och hon har varit morrsugen också pga kattsandsmysteriet.. Men vi har gjort vårt bästa med att pigga upp henne, jag har kelat massa mycket med henne (hon blev chockad kan ni tro.. Jag? kelar läänge? ;) ) och täcket och efter mig blev det syster Bus tur. Busan och brorsan har inte haft tid men kelat med henne lite dem också.. Det bästa med att det är kallt är att det blir lättare att hålla er tvåbeningar inne ;). Jag hoppas er dag är jamarsgosig trots vädret ute. Och att ni mår bra! Nosbuff och Tass

    Ps Här håller vi tassarna för Pelle också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De ligger oftast i en hög. Svårt att bara ta bild på bara en av dem *fniss*

      Radera
  5. Det märks att det är ljusare på morgnar och kvällar nu och det är så skönt!
    Matte har en kompis vars dotter föddes den 29 februari så fast hon är/blir 16 är hon ju inte så gammal i och med det, hihi!
    Det är bra med provsmakare när man undrar lite, så gjorde mattes katt också, i alla fall när det var nått hon gillade men vägrade att smaka och då kastade matte det.

    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör jag med, absolut. Vill inte kisse ha det är maten INTE bra! De vet så mycket bättre än vad vi gör!

      Radera
  6. Fin bild! Matte håller med, äter inte vi maten är det fel på den! Det är väldigt vacker ute med snö på träden men vi är nöjda vi också och vill ha vår. Nosbuff

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får nog vänta ett tafg på våren, men det vore kul om den kom tidigt!!!

      Radera
  7. Mys, mys i mattes säng! Vad söta de är dina kissemissar.
    Jag är inte så förtjust i vintern. Längtar efter vårsolens underbara värme och att få se hur naturen vaknar till liv och slår ut i sin skiraste grönska.

    Kram ♥ / Rozie

    SvaraRadera
  8. Näää inte mer snö :(
    Vi vill oxå ha vår NUUUUU !
    Fin bild på er i sängen Smulan o Amanda !
    Om min matte skulle lita på mitt omdöme gällande människomat så hade hon fått slänga allt i kylen ;-)
    Jag o matte hoppas oxå på att Pelle tillfrisknar fort och får komma hem till helgen !!!
    Natti Natti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gäller främst den öppnade asken leverpastej och nån dag gamla räkor som de får godkänna :)
      Räkor och leverpastej gillar väl du med, som lapar apelsinjuice ;-)

      Radera
  9. Vill oxå ha vår och sommar nu.
    Gillar inte alls vintern.

    Hoppas att Pelle kryar på sig
    så han får komma hem till sin familj igen.

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våren är på väg, det påstår småfåglarna i alla fall som har börjat kvittra lite igen.

      Radera
  10. Amanda såg allt lite yrvaken ut! *fniss* Men ett fint kort blev det. Vi hoppas innerligt att fina Pelle får komma hem idag! Kurr och burr.

    SvaraRadera