Väderprognos för 5 dagar

torsdag 6 november 2014

Snön vräker ner!

 

PICT1433[10]-SNOW

Visserligen är bilden från december förra året, men det ser ut sådär utanför gavelfönstret idag med. Fast det är inte lika mycket snö där ute än.

Det började snöa strax innan vi skulle iväg, typiskt Förvirrad. Men det var trots allt bättre med snön än hällregn. Vi har ett par plusgrader, så förmodligen kommer detta första att försvinna snart igen.

Färdtjänsten skötte sig jättebra och höll tiderna, vi behövde inte vänta på dem alls! Skönt att slippa sitta ute i snöyran och vänta.

Allra först var vi hos min gulliga doktor och enligt henne mår jag rätt så bra, bortsett från att jag har fortfarande ont i ryggen. Spondylit är ett långvarigt elände. Jag fick beröm för att ha minskat på doserna av de starkaste värktabletterna. Vi bytte de vanliga Alvedonet mot brustabletter. De är lite snabbare än de vanliga och jag ska fortfarande ta dem tillsammans med värktabletterna. De “jobbar” tillsammans och ger bättre effekt tydligen. Alla proverna var jättebra och jag behöver inte ändra på någonting i min medicinlista. Jag ska fortsätta att ta två Metformin om dagen för min diabetes. Liksom min lilla hjärtformade tablett som är blodförtunnande. Mitt blodtryck är en smula hög, men det har också samband med att jag har ont. Jag ser fram emot att kunna sluta helt med de starkaste värktabletterna, men det lär dröja ett tag till enlig doktorn. Jag ska minska dosen långsamt.

Nu ska jag ta det lugnt och läsa. Maken har åkt och Amanda ligger och sover.

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

9thursday20 /Julia

12 kommentarer:

 1. Vad skönt att proverna var bra. Det är så klart viktigt att ta bort starka tabletter så fort det går, men man ska ju inte vara alltför duktig heller. Hoppas ryggskadan fortsätter att förbättras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag ska inte ha alltför ont! Jag har ju extra "snabba" värktabletter att ta till vid behov, men det är morfin i dom också :(

   Radera
 2. Så skönt att allt är bra med dig förutom det dumma som gör ont i ryggen.
  Vi misstänkte att ni också fått snö för matte såg att hennes kusin i Söderköping fått en hel del.
  Hoppas det försvinner snabbt igen.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den plätten i ryggen skulle jag gärna ge bort... Den är stor som en handflata och sitter till höger om ryggkotorna nedanför midjan.
   Nu är det nog uppåt 5 cm med snö ute.

   Radera
 3. Det var ju bra att färdtjänsten skötte sig idag i detta ruskväder! Härligt att allt är så bra bortsett från ryggen då. Tänk imorgon kommer husse igen, härligt! Nosdbuffar

  SvaraRadera
 4. Vi fick också en hel del snö idag, men det börjar försvinna.
  Skönt att det gick bra hos doktorn. Mindre smärtlindring är alltid bra :)

  SvaraRadera
 5. Skönt att färdis skötte sig och att besöket gick bra. Här har det kommit snöblandat regn precis hela dagen, men nu har det äntligen slutat. Det har bara varit 1 plusgrad också så det är en enda sörja ute.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte mycket kvart av det vita på vischan heller :)

   Radera
 6. Ja fy jam vi såg snön uppe hos er på nyheterna igår kväll.
  Här nere har det bara kommit rregn än så länge tack o jam !
  Skönt att Färdtjänsten skötte sig exemplariskt och att du fick godkänt hos doktorn :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera