Väderprognos för 5 dagar

söndag 30 november 2014

Dags att betala!

 

1.advent-0005

Det är som vanligt efter en extra rolig dag. Jag har ont. Jag har lärt mig under årens lopp att det är bara att ta det och se glad ut ändå. Jag har ju smärtstillande, starka receptbelagda tabletter och jag har tagit en extra depåtablett igår kväll, i förebyggande syfte för att kunna sova gott och det gjorde jag.

Jag sitter och funderar på om jag ska ta en extra nu på morgonen också eller våga lita på att de 2 Alvedon i kombination med depån ska räcka. Jag chansar på det! Jag har ju mina andra “snabba” vid behov att ta till. Bäst att försöka med så få tabletter som möjligt.

Maken har öppnat pippisarnas restauranger för denna vinter runt huset. All deras mat har bytt “förpackning” och finns säkert förvarad oåtkomliga för de musebusar, som eventuellt försöker komma åt käket, i plasttunnor och hinkar med tätslutande lock ute i friggen. Inte för att vi ens MISStänker att de kan ta sig in där, men det är bäst att vara extra försiktig. De är ju sluga små rackare och kan ta sig igenom mycket små hål. Jag minns en höst då maken lämnade en plastkasse med lite fågelmat på verandan och det fanns inte en enda jordnöt kvar i den lilla påsen nästa morgon. De hade gnagt hål på plastpåsen och stulit alla jordnötterna för att lagra på en för dom säkrare plats. De hade även gnagt på talgbollarna, men de var lite för stora att släpa iväg med. De är påhittiga, de små rackarna!

Det finns stora och små talgbollar, en automat med solrosfrön och en med nötter runt om i våra träd och fönster. De har ju knackat på gavelfönstret i några veckor nu. Speciellt ett par envisa talgoxar som tyckte att det verkligen var dags att få lättåtkomna frön och nötter! Amanda njuter av att se alla småfåglarna äta det vi bjuder dem på. Nu är det fest för både småfåglar och Söta Fröken!

Jag tog en bild på våra gåvor från Zoo affären igår:

PICT1598

Jag har hällt över godis-torrisarna i den nya skålen och Amanda har ätit ifrån den. Fast lite MISStänksam var hon nog till en början. Hon är ju inte glupsk, så egentligen behöver jag inte försvåra ätandet för henne, tvärt om, men visst var det kul att vispa runt med tassen i skålen för att få tag i och äta gobitarna! Hennes vanliga torrisautomat står där den alltid gjort och den har hon fri tillgång till. Dessutom serveras Gourmet Gold eller nåt annat våtfoder morgon å kväll. Hon får äta så mycket hon vill, när hon vill! Hon är bra på att säga till när hon vill ha nåt.

Idag lär det inte bli mycket gjort. Jag måste ta det extra varligt i några dagar. Det blir i alla fall hotell-frukost idag(ägg, bacon, rostad bröd, ost och min marmelad) när maken vaknar. Jag har tjuvstartat med en macka och en latte. Jag måste äta till mina morgonpiller.

Vi önskar er alla en trevlig 1:a Advent och fortsätt med firandet av Kattens Dag, besök er närmaste katthem!

34 /Julia

9 kommentarer:

 1. Fjäderkotletterna är ju så roliga att spana in!Ren underhållning! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Lika roligt för Amanda som gottis för pippisarna :)

   Radera
 2. Härligt för Amanda med lite katt-tv! Möss kan vara riktigt luriga. :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det. Livesändnigarna är skojsiga att titta på ;-)

   Radera
 3. Hoppas ditt onda släpper snabbt!
  Bra att Amanda har tillgång till mat när hon vill, så hade mattes katt också för hon åt aldrig mer än lite åt gången, jag hade också kunnat ha mat framme för jag hade inte ätit nått om jag inte velat och aldrig mer än vad jag ska ha. Vi är inga matvrak med andra ord jag och Amanda.
  Glada pipisar och glad katt, toppen, hihi!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några matvrak är ni definitivt inte! Amanda äter bara några tuggor i taget, sen går hon ifrån, för att fortsätta efter en stund igen :)

   Radera
 4. Hej vännen! Önskar dig en trevlig kväll o trevlig 1 advent. Kramisar

  SvaraRadera
 5. Hoppas att du inte behövt ta dom xtra starka pillerna idag.
  Låter skojsigt med en massa fåglar att titta på :)
  Här dröjer det lite till innan vi börjar mata , för här kan fåglarna äta av Ankisarnas mat.
  Jag har också testat min matskål från RC , inte för att jag behöver äta saktare än vad jag gör heller. fast det var rätt kul att peta upp gottisar med tassen :)
  Trevlig 1:a Advent till er också !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, en fick jag ta mitt på dan :(
   Smulan skulle ha älskat RCs matskål, men Amanda gillar den också. Det ÄR kul att plocka gottisarna ur den med tassen!

   Radera