Väderprognos för 5 dagar

torsdag 20 november 2014

Mulen torsdag!

 

cat-nice-thursday

Jag vaknade första gången vid femtiden, men gick tillbaka och la mig efter ett akut besök till badrummet för att läsa tänkte jag, men jag somnade om innan jag ens tog i surfplattan. Klockan var över åtta innan jag vaknade igen. Så min dag började långt senare än den brukar. Men vad gör det? Inte ett dugg, jag har inga tider att passa, så det kvittar när jag går upp egentligen, men visst blir min dag lite skev.

Så går det när man börjar på en ny bok i sängen. Jag kunde helt enkelt inte sluta och släkte först långt efter midnatt. Jag har alltid varit morgonpigg och åtta ät väldigt sent för mina vanor, som blev ännu tidigare sedan jag blev sjuk 2008. Det är helt andra rutiner på sjukhus. Tidigt i säng (runt 19) och tidigt upp (06 som senast) men vem vet… Jag blir kanske vuxen med vuxna vanor igen Blinkar!

Nåja, det är som det är och mina medicintider är inte lika strikta som de var i början (då blev jag väckt mitt i natten för mitt antibiotika dropp, fast jag hade nål i handloven). Jag kan skjuta på dem lite hit och dit utan att det gör så mycket. Det är mina smärtstillande depåtabletter som bör tas med 12 timmars mellanrum. Det håller jag så gott jag kan.

Nu till mitt ganska stora projekt som jag började på igår:

PICT1594

Några bilder på före och efter. Bilden ovan är tagen när jag blötlade de torkade aprikoserna igår. Det är två påsar med torkade aprikoser som fick en halv liter kokande vatten över sig. De fick svälla under natten. Nedan kan ni se den färdiga marmeladen! Ledsen, men jag kunde inte ta bilder under tiden innan de kom i burkarna. Amanda ville hjälpa till och just det var ingen bra idé tyckte jag!

PICT1597

Jag är helt slut, men det var det värt! Jag har aldrig gjort aprikosmarmelad utan att maken har varit här sen jag blev sjuk, men jag var så sugen. Den förra satsen tog slut i tisdags och vi hade torkade aprikoser i skafferiet. Det var bara “blunda och hoppa”. Tur att den sköter sig i stort sätt själv. Jag behöver bra stå små, men många, stunder under koket. Jobbigast är att mosa med stavmixer på slutet, sen att hälla i burkarna utan att spilla allt för mycket. Jag lyckades över förväntan! Maken får sig en riktigt god överraskning till lördagens frukost! Jag har diskat allt efter koket och diskbänken är lika ren som när jag började. Det känns toppen!

Nu ska jag ta en extra smärtstillande tablett. Priset för mitt arbete, men det tar jag! Sen blir det sängen i bekväm sitt läge, Amanda tätt intill och en bra bok ur mitt digra Kindle-bibliotek i surfplattan!

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

sweetie37 /Julia

10 kommentarer:

 1. Skulle inte ha något emot en liten smakbit av det färdiga resultatet av ditt jobb - det ser ju fantastiskt gott ut! Snällt av Amanda att hjälpa till - man får ju se till tanken där :-) Och några baktankar om att få smaka kan hon ju knappast ha haft i det här fallet :-)
  Ha en fin torsdagskväll!
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den brukar bli jättegod. Inte lika söt eller rinnig söm köpt!
   Vem vet om Amanda vill smaka. Hon har faktist slickat i sig en tappad droppe honung och verkade gilla smaken av den!

   Radera
 2. Hejsan vännen det ser jätte gott ut. Kramisar

  SvaraRadera
 3. Härligt att det gick så bra! Ser gott ut! Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är!
  Matte säger att hennes vuxna vanor är sent i säng och upp tidigt, förr var det sent i säng och sent upp, hihi!
  Det är nog svårt att släppa en bra bok om jag förstår matte rätt och släcka lampan i lagom tid men det får man ju ta.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
 5. Ser smaskig ut den där marmeladen !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera