Väderprognos för 5 dagar

tisdag 11 november 2014

Lite sol!

 

katte354

Efter en solig förmiddag är det åter grått och trist ute. Termometern visar dock 9,8 grader, så visst är det milt för årstiden!

Vi har busat en lång stund idag också. Jag kastar iväg musebusen och Amanda hämtar tillbaka den. Hon kan hålla på bra länge och snäll som jag är leker vi tills hon tröttnar. Att jag gör det mycket fortare vet ni väl vid det här laget. Nu har hon ju bara mig att busa med, så klart att jag ställer upp. Det märks att hon har blivit lite äldre, hon sover något mer än förut, men hon mår toppen. Hon har lika glansig och mjuk päls som alltid och hon äter och dricker som hon ska.

Vi håller på med att prova olika sorters mjukmat, som tillägg till torrisarna som  hon alltid har fri tillgång till, vissa sorter smakar bättre än andra tydligen. Just nu får hon omväxlande favoriten Gourmet Golds olika varianter. Dessutom får hon både Pussi Junior och Whiskas Junior. Det var vettisen som tyckte att hon skulle äta mat med högre kalorihalt. Hon har ju alltid varit tunn och slank. Vi får se om hon lägger på hullet lite, men hon väger ju lika “lite” som alltid, så jag tror inte att hon kan bli tjock. Vissa människor är smala trots att de äter mycket. Det är väl lika med katter också. Vissa blir överviktiga andra inte.

Jag har gjort det som jag alltid gör. Läst, lyssnat på musik och löst lite korsord.

Till middag ska jag riva en stor morot, skiva lite silver lök, hacka ett kokt ägg och gegga ihop det med pytte lite dressing. Sen rullar jag in “geggan” i rökta kalkon skivor. Jättegott.

Jag åt dagens varma mat till lunch. Jag gjorde en portion havregrynsgröt i mikron, jättegott det också. Bäst att passa på när jag hade riktig mjölk. Jag blev sugen på gröt redan igår kväll, men jag iddes inte. Dessutom var klockan för mycket när jag kom på att jag ville ha. Frukosten går ju på rutin, så jag glömde gröten då med, så den fick bli min lunch.

Nu ska jag lyssna på slutet av boken och Mozart får stå för musikunderhållningen.

Ha en fortsatt trevlig tisdag!

1505256_571117872983256_1464710058_n /Julia

10 kommentarer:

 1. Så skönt att Amanda inte lägger på hullet. Varken katter eller människor mår bra av övervikt. Och visst märker man att katterna sover mer när de blir äldre. Låter som goda och nyttiga måltider för matte också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon fyller 13 på nyårsafton, så hon är ingen kattunge, fast ibland tror hon det ;-)

   Radera
 2. Kul att höra om en katt som ska "äta upp sig", till skillnad från de flesta andra som kämpar med dietmat för att banta sina katter!

  Det låter som du äter supernyttigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar grönsaker, det är därför min mat är nyttig ;-)

   Radera
 3. Det är nog Amandas kroppsform som är sån för matte säger att hennes katt var också alltid smal oavsett hur mycket hon åt, visst blev hon smalare de perioderna hon åt dåligt, hon var nämligen lika kräsen som en viss hund, hihi!
  Matte får ju "offra" sig nu när bara ni leker även om hon själv kan leka men det är inte lika kul alltid att leka själv.

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon smakar på det mesta jag serverar, men visar tydligt att hon inte tycker om vissa saker. Skrapar med tassen, försöker att begrava maten. Eller sprätter med tassen och går därifrån.
   Det är kuligare att leka med matte ;-)

   Radera
 4. Lek är alltid skoj! Visst blir man glad när man får se solen en liten stund! Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Jag kan också äta hur mycket jag vill utan att lägga på ngn vikt , vilket är högst orättvist säger matte :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera