Väderprognos för 5 dagar

lördag 22 november 2014

Grått men torrt!

 

00055

Maken kom något tidigare än vanligt. Bussarna passade perfekt och han slapp vänta vid bytet. Han hade med sig posten hemifrån och det är alltid lika roligt. Det fanns några saker som jag hade beställt som hade kommit. Där fanns ett skydd av härdat glas till min surfplatta. En lika dan som jag har till mobilen. Jag ville byta ut plasten som jag skaffade först.

De varma mackorna blev jättegoda och gick snabbt att grädda. Lagom att brygga teet medan mackorna blev klara.

Senare, efter mat och efterrätt (glass) gjorde jag av med lite pengar på kläder på nätet. Det kommer ju drösvis med rabatter just nu via mail. Vi räknade ut att vårt klädkonto går upp till max 2.000:- tillsammans under 2014! Några jeans och skjortor från Dressman till maken och lite leggings och toppar till mig per postorder. Jag sliter inte på kläder direkt när jag sitter hemma och i rullstol. Huvudsaken för mig är att de är sköna att sitta i och lätta att ta på och av. Jag fick 2 leggings, 2 mysiga varma tröjor och 2 långärmade nattlinnen för 650:- med 30% rabatt! Bra jobbat eller hur? Tur att vi har gott om underkläder sedan tidigare, så det behövdes inte köpas några nya till nån av oss.

Då ingen av oss är modeintresserad duger billig postorder och Dressman gott. De få gånger vi går ut, har vi fina kläder sedan förut i garderoben som fyller sin funktion.

Vi vaknade på olika tider, som vanligt. Jag gick upp lite efter sju och maken runt halv nio, men väntade med frukosten som vi åt tillsammans. Fast jag tjuvstartade med en mugg te till morgontidningarna. Min aprikosmarmelad blev lika uppskattad som vanligt på de rostade frukostmackorna till morgonteet! Det är mysigt att äta tillsammans!

Vi har väl inte gjort så många knop precis. Maken var iväg och hämtade posten, mest reklam som åker i pappersåtervinningen direkt.

Middagen för dagen blir en mustig nötköttsgryta med potatis och chokladmousse med hallon till efterrätt. Den är på gång och maken behöver bara skala några potatisar så småningom.

Ha en trevlig och förhoppningsvis ledig & lat lördag!

00066 /Julia

6 kommentarer:

 1. Låter som om ni har det väldigt trevligt i stugan. Bra klädkonto också. Ofta köper folk mer än de behöver "bara för att".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har alltid trevligt här i stugan! Vi köper bra det vi behöver och så billigt som möjligt. Fast jag kanske har nån topp för många ;-)

   Radera
 2. Bra att få handlat lite kläder när det behövs. Matte säger att det var längesen nu hon shoppade några kläder men behövs inget är det onödigt att köpa ju.
  Skönt att ta det lugnt och bara göra det som faller en in!

  Kramizar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl inte så akut, men priserna och rabatten var oemotståndliga. Det är bäst att passa på när tillfälle ges, Det ÄR inte ofta man får så mycket kläder så billigt ;-)

   Radera
 3. Härligt att kunna göra fynd ibland!
  Skönt att maken slapp bli blöt, matte hade samma tur igår när hon skulle hem och lyckades gå mellan skurarna.
  Köttgryta är alltid gott
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att göra fynd är trevligt. Köttgryta är värmande i höstrusket :)

   Radera