Väderprognos för 5 dagar

lördag 20 september 2014

Soligt och varmt!

 

00051

Vi har det soligt och termometern visar 18,9 grader i skuggan. Grenarna på träden rör sig knapp i den milda brisen.

Vi hjälptes åt med att byta sängkläder och vi la den elektriska bäddmadrassen i min säng också. Den fungerar utmärkt, när vi provade den, trots att den har legat i sin kartong under alla år, den är stor också 80 X 160 och räcker ända ner till fotänden om jag lägger den strax nedanför kuddarna. Den har, som jag sa tidigare, aldrig använts. Mamma köpte det omkring 2002 eller så. Det var ju ett tag sedan! Toppen.  Amanda verkar gilla den också. Hon märkte skillnaden på temperaturen genast. Vid mina kuddar var det som vanligt, men lite längre ner i sängen kändes det betydligt varmare och hon la sig och somnade bredvid husse, som satt och tittade på TV. Vi sover säkert extra gott inatt. Jag kan alltid ta bort den om jag inte skulle trivas med den, men jag måste ju prova!

Vi har även dammsugit elementet, så jag kan knäppa på den om jag vill. Just nu behövs det inte, vi har dryga 20 grader inne. Vi är ju två plus Söta Fröken som avger kroppsvärme. Det märks rätt så fort i vårt lilla hus! Nästa vecka kanske om det blir kallt på nätterna. Det var på dagarna jag frös den gånga veckan , aldrig på nätterna!

Vi har inga direkta planer på att göra nåt speciellt idag. Vi läser, lyssnar på musik och bara är. Man måste ju få vara lite lat ibland! Men vi har fått mycket gjort redan ändå. Rena sängkläder i sängarna och snabeldraken har fått göra sitt med makens hjälp. Nu är det bara middagen kvar.

Maken har hämtat grytbitar ur frysen, vi får se om det blir kalops eller nåt annat gott av dem. Jag får ta en titt i kokböckerna eller i datorn (jag har Allt om Mats Datakokbok 2013/2014 i datorn) efter några idéer. Nåt gott blir det säkert! Efterrätten är redan klar, det blir chokladglass med ljummen hallon sås! Mums!

Vi önskar er alla en mild och solig söndag!

00066 /Julia

8 kommentarer:

 1. Härlig dag idag! Vi njuter vi också och har varit ute på promenad! Ha en mysig kväll! Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Skönt med en helg då man inte måste göra en massa saker. Förstår att Amanda trivs i sängvärmen. Tror ni sover gott allihop nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amanda myyyser :) Snart gör vi det båda två... Om jag nu FÅR ligga bredvid Söta Fröken ;-)

   Radera
 3. Wow vad gott ni äter, jo kul med dator och härliga recept
  Sköt om er och ha en trevlig söndag / Gunilla m.fl

  SvaraRadera
 4. Haft härligt väder här nere i helgen också , synd bara att matte jobbat hela helgen :(
  Visst är det mysigt med en sängvärmare ?!
  Här ligger dom än så länge i sina KATTonger o väntar på kyligare nätter :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade nog kyligare än ni i Skåne.Att jag inte vågade koppla på elementet gjorde väl sitt till...

   Radera